• WOMEN

    Στα πόσα χρόνια σχέσης είναι πιθανό να απατήσει μια γυναίκα;

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Γενικώς, υπάρχει η άγραφη παραδοχή πως μία σχέση δοκιμάζεται όταν αγγίξει τα 7 περίπου χρόνια. Είναι ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, στο οποίο τα ζευγάρια περνούν μια δοκιμασία σχετικά με το πώς πορεύονται στη συνέχεια. Τα 7 χρόνια είναι ικανοποιητικά για να δουν αν ταιριάζουν μεταξύ τους, ενώ πρόκειται για μια χρονική περίοδο που έχει αφήσει ήδη να φανούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που υπάρχουν.

    Πολύ συχνά βλέπουμε την απιστία να κυριαρχεί σε ζευγάρια που είναι παντρεμένα και έχουν μακροχρόνια σχέση. Οι άντρες και οι γυναίκες διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο απατούν και, σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί,διαφέρει και ο χρόνος. Τι εννοούμε, όμως, με την έννοια χρόνος;

    Είναι φυσιολογικό με τον γάμο, την τριβή της καθημερινότητας, τις υποχρεώσεις, τα άγχη και τις ευθύνες των παιδιών (σε πολλές περιπτώσεις) να επέρχεται φθορά ανάμεσα στη σχέση των ζευγαριών. Επίσης, η συνεχής συναναστροφή με τον ίδιο άνθρωπο, μπορεί να κάνει τα μέλη της σχέσης να βαρεθούν και να φέρει τη μονοτονία. Στην αναζήτηση του ενθουσιασμού και του καινούργιου, είτε οι άντρες είτε οι γυναίκες μπορούν να απατήσουν την/ον σύντροφό τους.

    Σύμφωνα με την έρευνα του Journal of Sex Research, οι άντρες που βρίσκονται σε κατάσταση γάμου πάνω από 11 χρόνια γάμου δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν μια σχέση με κάποια άλλη γυναίκα. Δηλαδή, όσο αυξάνεται η διάρκεια του έγγαμου βίου, τόσο πιο πολύ θέλουν να “γευτούν” το διαφορετικό. Όσον αφορά, όμως, τις γυναίκες, η μελέτη δείχνει πως εκείνες που είναι παντρεμένες είναι πολύ πιο πιθανό να απατήσουν τον σύζυγό τους στο χρονικό διάστημα των 6 με 10 χρόνων γάμου.

    Ο λόγος που υποστηρίζουν οι μελετητές ότι συμβαίνει αυτό, είναι ότι στα πρώιμα στάδια του γάμου υπάρχει ακόμη ο ενθουσιασμός, ενώ όσα ζευγάρια έχουν οικογένεια αφοσιώνονται στα παιδιά καθώς βρίσκονται ακόμη σε μικρή και ευάλωτη ηλικία. Όσο περνούν τα χρόνια, όμως, και όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, η επιθυμία μπορεί να αυξηθεί. Επίσης, οι μελετητές ισχυρίζονται πως σημαντικός παράγοντας είναι και η κλιμακωτή εμμηνόπαυση που επηρεάζει τον τομέα αυτό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί το πορνό και το ίντερνετ καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεξ – 3 προβλήματα των ζευγαριών και τρόποι αντιμετώπισης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σεξ στο ντους – 3 προτάσεις από ειδικούς

     



    ΣΧΟΛΙΑ