• WOMEN

    Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τον καλύτερο τρόπο για να χωρίσεις

    Οικογενειακά προβλήματα


    Ο χωρισμός δεν είναι εύκολος για κανέναν άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου. Πρόκειται για μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία, που είναι, όμως, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Ειδικά όταν μιλάμε για μακροχρόνιες σχέσεις, τα πράγματα είναι ακόμη πιο σκληρά.

    Οι άνθρωποι αντιδρούν στους εκάστοτε χωρισμούς, συνήθως, με δάκρυα, ξεσπάσματα και ατελείωτες συζητήσεις για επανασύνδεση ή για απόδοση ευθυνών.

    Η επιστήμη, όμως, έρχεται να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη και να αποκαλύψει πως ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσει κανείς, είναι έχοντας μια αξιοπρεπή και ντόμπρα συμπεριφορά. Η έρευνα που υποστηρίζει το παραπάνω, πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια Brigham Young και Νότιας Αλαμπάμα και έχει να πει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

    Οι καθηγητές της μελέτης αυτής, ο Alan Manning και η Nicole Amare, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ειλικρίνεια και την αμεσότητα, χωρίς υπεκφυγές, που πρέπει να υπάρχει τη στιγμή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο χωρισμός. Συγκεκριμένα, τόνισαν πως: “όταν κάποιος πρόκειται να ακούσει δυσάρεστα νέα, προτιμά να του μεταφερθούν με ειλικρίνεια, ευθύτητα και τη λιγότερο δυνατή δόση συναισθήματος”.

    Στην έρευνα συμμετείχαν 145 άτομα, μεταξύ των οποίων υπήρχαν άντρες και γυναίκες. Η διαδικασία της έρευνας στηρίχθηκε στα πιθανά σενάρια ανακοίνωσης άσχημων μαντάτων που κλήθηκαν οι συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν. Ο ένας τρόπος ήταν ευθύς και ειλικρινής και ο δεύτερος περισσότερο συναισθηματικός. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η πλειοψηφία των αντρών και των γυναικών αξιολόγησαν τον πρώτο τρόπο ως πιο ανώδυνο. Δήλωσαν πως, ως προς την ανακοίνωση δυσάρεστων νέων, η ντομπροσύνη και η ανυποκρισία ήταν πιο σημαντικά χαρακτηριστικά από τη συμπόνια και τους συναισθηματισμούς.

    Ως προς την τακτική που θεωρούν ότι είναι αρμόζουσα σε τέτοιες περιπτώσεις, είπαν πως: “Το “πρέπει να μιλήσουμε” είναι μια καλή φράση για να προετοιμάσεις το έδαφος ότι κάτι δυσάρεστο έπεται, προτιμότερη από ένα δακρύβρεχτο πρόλογο”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Pornhub: Τα περίεργα γούστα των Ελλήνων στο πορνό αποκαλύπτει νέα έρευνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αν έχεις αυτό πάνω στο σώμα σου, τότε σίγουρα θα αρέσεις στις γυναίκες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ο τρόπος που κάνεις sexting αποκαλύπτει πολλά για σένα



    ΣΧΟΛΙΑ