• LIFE&STYLE

    Βασιλιάς Κάρολος: Σήμερα τα γενέθλιά του – Πώς και με ποιους θα γιορτάσει

    • NewsRoom
    Ο βασιλιάς Κάρολος σβήνει την τούρτα γενεθλίων του

    Ο βασιλιάς Κάρολος σβήνει την τούρτα γενεθλίων του (Πηγή: Twitter)


    Ο βασιλιάς Κάρολος κλείνει σήμερα, 14 Νοεμβρίου, τα 75 του χρόνια και οι εορτασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει.

    Οι εορτασμοί ξεκίνησαν μία ημέρα νωρίτερα, χθες Δευτέρα 13/11, με ένα παραδοσιακό πάρτι τσαγιού που πραγματοποιήθηκε στο Highgrove House στην Αγγλία.

    Εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας, μεταξύ των οποίων δάσκαλοι, μουσικοί και εργαζόμενοι του συστήματος υγείας, συμμετείχαν στην εκδήλωση ενόψει των γενεθλίων του μονάρχη.

    Ο Βασιλιάς Κάρολος που ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, έκοψε την τριώροφη τούρτα του, η οποία ήταν διακοσμημένη με χρυσές λεπτομέρειες.

    Οι εορτασμοί για τα 75α γενέθλια του βασιλιά Καρόλου συνεχίζονται σήμερα Τρίτη, με ένα ιδιωτικό πάρτι στο Clarence House.

    Δείτε βίντεο:

    Πώς θα γιορτάσει ο Βασιλιάς Κάρολος

    Οι εορτασμοί για τα 75α γενέθλια του βασιλιά Καρόλου συνεχίζονται σήμερα Τρίτη, με ένα ιδιωτικό πάρτι στο Clarence House.

    Παρά τους εθιμοτυπικούς εορτασμούς που επιτάσσει το βασιλικό πρωτόκολλο, ο Κάρολος έχει επιλέξει να γιορτάσει τα 75α γενέθλιά του με πιο διακριτικό τρόπο.

    Έτσι, θα είναι «εργάσιμη ημέρα» για τον Κάρολο και την σύζυγό του, επιλέγοντας έναν διαφορετικό τρόπο από την μητέρα του, Ελισάβετ.

    Ο Κάρολος θα ξεκινήσει επίσημα το Coronation Food Project με την Καμίλα, το οποίο στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της σπατάλης τροφίμων και των αναγκών σε τρόφιμα.

    Ο μονάρχης και η σύζυγός του θα επισκεφθούν κέντρο διανομής πλεονάζοντος φαγητού έξω από το Λονδίνο και θα συναντήσουν το προσωπικό και τους εθελοντές για να ακούσουν τους τρόπους με τους οποίους η σπατάλη τροφίμων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κοινωνικό καλό.

    Στη συνέχεια, ο Κάρολος θα φιλοξενήσει μια δεξίωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που θα τονίζει το πολυετές έργο των νοσοκόμων και των μαιών ως μέρος των εορτασμών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

    Μεταξύ των καλεσμένων θα είναι περίπου 400 νοσοκόμες και μαίες μαζί με την Chief Nursing Officer της Αγγλίας, Dame Ruth May, και την Amanda Pritchard, διευθύνουσα σύμβουλο του NHS England.

    Ο Κάρολος αναμένεται ακόμη να γιορτάσει την ιδιαίτερη μέρα με την οικογένειά του.

    Οι ευχές από τη Βασιλική Οικογένεια

    Με το άλμπουμ της ζωής του η οικογένεια του Βασιλιά Καρόλου του εύχεται για τα γενέθλιά του.

    Με μια ανάρτηση στα social media η Βασιλική Οικογένεια εύχεται στον Βρετανό Μονάρχη να τα εκατοστήσει.

    Το άλμπουμ της ζωής του Βασιλιά Καρόλου ο οποίος έχει σήμερα τα γενέθλιά του και κλείνει τα 75 του χρόνια έχει μια φωτογραφία από κάθε χρόνο της ζωής του.

    Από μωρό όταν γεννήθηκε το 1948 στην αγκαλιά της μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ έως την ενηλικίωσή του, τον γάμο του με την Νταϊάνα, την αγαπημένη του Καμίλα, τα παιδιά του αλλά και την στέψη του ως Βασιλιά.

    Δείτε την ανάρτηση:

    Η ανάρτηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ

    Λίγο αργότερα, ο διάδοχος το θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ ευχήθηκε στον πατέρα του με μια σειρά από φωτογραφίες που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στα social media.

    Στην πρώτη ποζάρουν μαζί στα χιόνια, όταν ακόμη ο Ουίλιαμ ήταν νεαρός, στη δεύτερη ο Κάρολος μόνος του και στην τρίτη με όλη την οικογένεια στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ.

    «Ευχόμαστε στην Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά χρόνια πολλά για τα 75α γενέθλια!», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα.

    Δείτε την ανάρτηση:

    Ο πρίγκιπας Χάρι;

    Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να τηλεφωνήσει στον βασιλιά και πατέρα του για τα γενέθλιά του, όπως αναφέρει η Daily Mail.

    Όμως ο δούκας του Σάσεξ και η οικογένειά του δεν θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο, όπου ο πατέρας του πραγματοποιεί μια μικρή εορταστική συγκέντρωση στο Clarence House απόψε το βράδυ.

    Ο Χάρι ξεκίνησε ένα νέο γύρο έντασης με τη βασιλική οικογένεια την περασμένη εβδομάδα, δηλώνοντας ότι δεν είχε «καμία επαφή» με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τους εορτασμούς των γενεθλίων του πατέρα του.

    Ωστόσο, φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα «κλαδί ελιάς» από τους Σάσεξ αργότερα σήμερα μέσω τηλεφώνου.

    Το νέο αναμνηστικό νόμισμα

    Ένα επίσημο «δώρο» στον βασιλιά είναι ένα νέο αναμνηστικό νόμισμα που γιορτάζει την αγάπη του Καρόλου για τη φύση και που κυκλοφόρησε για τα γενέθλιά του

    Το συλλεκτικό, ασημένιο νόμισμα των 5 λιρών κόπηκε από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο παρουσιάζει παραδοσιακές εικόνες, με τη φωτογραφία του Καρόλου στη μία όψη και το εραλδικό σύμβολο του βασιλιά στην άλλη.

    Το σύμβολο βρίσκεται πάνω από τον αριθμό 75, πλαισιωμένο με ένα σχέδιο από φύλλα βελανιδιάς και τα αγαπημένα του λουλούδια, το δελφίνιο.

    Τα φύλλα βελανιδιάς συμβολίζουν τη δύναμη, το ηθικό, την αντίσταση και τη γνώση του mονάρχη, ενώ τα δελφίνια, τα αγαπημένα του λουλούδια κήπου, αντανακλούν την αγάπη του για τη φύση.

    Το νόμισμα περιλαμβάνει και μια επιγραφή που γράφει: «Επαναφορά της Αρμονίας με τη Φύση».

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Mint (@royalmintuk)

    Διαβάστε επίσης:

    Ένα πασίγνωστο μπαρ στην Αθήνα ανάμεσα στα 50 πιο θρυλικά του κόσμου

    Ποια είναι η πανέμορφη δημοσιογράφος που «ανέκρινε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Κατερίνα Καινούργιου: Η αινιγματική δήλωση για τον Φίλιππο Τσαγκρίδη



    ΣΧΟΛΙΑ