• LIFE&STYLE

    Ποια είναι η πανέμορφη δημοσιογράφος που «ανέκρινε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Φράνκα Λέφελντ,

    Φράνκα Λέφελντ,


    Η πανέμορφη δημοσιογράφος, σύζυγος υπουργού της γερμανικής κυβέρνησης ανέλαβε χθες να «ανακρίνει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βερολίνο. Πρόκειται για την Φράνκα Λέφελντ, η οποία συντόνισε τη συζήτηση στην οποία πήρε μέρος ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του CDU, Φρίντριχ Μέρτς.

    Η όμορφη δημοσιογράφος είναι σύζυγος ενός ισχυρού πολιτικού στη Γερμανία, του υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ.

    Ο 44χρονος Λίντνερ και η 34χρονη Λέφελντ γνωρίστηκαν το 2018 και έκτοτε είναι αχώριστοι. Όταν γνωρίστηκαν ο Λίντνερ ήταν παντρεμένος με την κατά επτά χρόνια μεγαλύτερή του Ντάγκμαρ Ρόζενφελντ, επίσης δημοσιογράφο και αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα Die Welt. Μάλιστα και η τωρινή σύζυγος του ισχυρού άνδρα της γερμανικής οικονομίας ήταν αρχισυντάκτρια στη Die Welt, θέση από την οποία αποχώρησε τον Οκτώβριο.

    Προηγουμένως είχε εργαστεί σε αρκετές θέσεις στο RTL. Ο Λίντνερ είχε χωρίσει από τη Ρόζενφελντ μετά από εννέα χρόνια γάμου το 2018 και πήραν τελικά διαζύγιο τον Φεβρουάριο του 2020.

    Όταν τον Οκτώβριο του 2021 έγινε γνωστός ο αρραβώνας τους ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τη Φράνκα Λέφελντ να τονίσει ότι συνέχιζε να κάνει ρεπορτάζ για την ομοσπονδιακή πολιτική από το Βερολίνο και μάλιστα είχε δηλώσει «έχω τις δικές μου απόψεις ιδιωτικά και είμαι ανεξάρτητη ως δημοσιογράφος».

    Στο talk show «3 nach 9» στις 24 Φεβρουαρίου 2023, η 34χρονη σπάνια μοιράστηκε ιδιωτικές λεπτομέρειες για τη ζωή της με τον Λίντνερ και μάλιστα αναφέρθηκε στα λόγια του πατέρα της, ο οποίος θέλησε να την ενημερώσει για τις πιθανές επιπτώσεις της σχέσης της στην καριέρα και τη ζωή της. «Ο πατέρας μου είπε τότε, χωρίς να με αναγκάσει να κάνω κάτι, ‘Σε παρακαλώ, συνειδητοποίησε ότι αν αυτό είναι ένα φλερτ για σένα, τότε ίσως να μην είναι τόσο κακό αν αφήσεις το φλερτ να περάσει’» και εξήγησε, «επειδή ήξερε τι σήμαινε αυτό».

    Τον Ιούλιο 2022 ο Λίντνερ, παντρεύτηκε την κατά δέκα χρόνια νεότερή του Φράνκα Λέφελντ. Μάλιστα σύμφωνα με το DW, λέγεται ότι η πρόταση γάμου είχε γίνει σε ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου το φθινόπωρο του 2021 κι ενώ το αρχικό σχέδιο του ζευγαριού ήταν να παντρευτεί στη μαγευτική Τοσκάνη, τελικά τα σχέδια άλλαξαν και επελέγη η νήσος Ζιλτ στη Βόρεια Θάλασσα για λόγους ασφαλείας, αλλά και οικονομίας.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena Kaiser (@_elenakaiser)

    Πρόκειται για τον πιο ακριβό τουριστικό προορισμό της Γερμανίας, που προσελκύει γνωστούς πολιτικούς και αστέρες του θεάματος, με τις τιμές των εξοχικών κατοικιών να φτάνουν τις 20.000 ευρώ ανά τ.μ.

    Από τότε που έγινε υπουργός ο Κρίστιαν Λίντνερ έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του σε 24ωρη βάση. Μία προσωρινή «μετακόμιση» του υπουργικού συμβουλίου στη μακρινή Τοσκάνη θα ήταν ένα οργανωτικά δύσκολο εγχείρημα με δυσθεώρητο κόστος, ενώ στην απομονωμένη και γνώριμη σε όλους νήσο Ζιλτ η γερμανική αστυνομία είχε εύκολο έργο. Ακόμη κι έτσι όμως, ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ επέκριναν το γεγονός ότι τα μέτρα ασφαλείας πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα ο θεολόγος και φιλόσοφος, Ματίας Βιρτ δήλωσε στην εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger ότι φανερώνει «έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας» ο πολυτελής γάμος ενός υπουργού, ο οποίος έχει εξαγγείλει περικοπές σε επιδόματα ανεργίας για μακροχρόνια ανέργους.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης-Σολτς: Κρίσιμη συνάντηση για τον Green Aegean και τα ελληνικά πράσινα σχέδια



    ΣΧΟΛΙΑ