• LIFE&STYLE

    Τζίνα Αλιμόνου – Παύλος Βαρδινογιάννης: Φυλάκιση με αναστολή μετά από δικαστική διαμάχη

    • NewsRoom
    Παύλος Βαρδινογιάννης Τζίνα Αλιμόνου

    Παύλος Βαρδινογιάννης-Τζίνα Αλιμόνου


    Συνεχίζονται οι δικαστικές περιπέτειες μεταξύ της Τζίνας Αλοιμόνου και του Παύλου Βαρδινογιάννη. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η υπόθεση αφορούσε το αδίκημα της μη συμμόρφωσης σε προσωρινή διαταγή δικαστή, με το δικαστήριο να καταδικάζει τον επιχειρηματία σε επτά μήνες φυλάκισης με αναστολή.

    Πάντως, ο κ. Βαρδινογιάννης καταδικάστηκε ερήμην, καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του, μέσω τρίτου προσώπου, για αναβολή της υπόθεσης λόγω κωλύματος στο  στο πρόσωπο του συνηγόρου του.  Κατά τη διαδικασία που ακολούθησε, η Τζίνα Αλοιμόνου, που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα, κλήθηκε να εξηγήσει στο δικαστήριο τον λόγο για τον οποίο υπέβαλε τη μήνυση, αλλά και ποια απόφαση είχε παραβιάσει ο εν διαστάσει σύζυγός της.

    Όπως ανέφερε, το καλοκαίρι του 2017, και ενώ ήταν σε διάσταση, ζήτησε από το Παύλο Βαρδινογιάννη να πάνε μαζί διακοπές με τα τέσσερα παιδιά τους. Όπως ανέφερε, εκείνος αρνήθηκε γιατί θα έφερνε τη σύντροφό του από την Αμερική στη Μύκονο. «Εγώ το σεβάστηκα και αποφασίσαμε να πάνε τα παιδιά μόνα τους. Εγώ πήγα με το ελικόπτερο στη Μύκονο για να τα συνοδεύσω και να τα εγκαταστήσω. Στο μεταξύ, βγήκε μια προσωρινή δικαστική απόφαση που του άφηνε τα παιδιά για διακοπές μέχρι τις 10 Αυγούστου και μου είπε να σηκωθώ να φύγω, όπως και έκανα», συνέχισε η Τζίνα Αλοιμόνου.

    Ωστόσο, όπως περιέγραψε, λόγω της κακής σχέσης που έχουν μεταξύ τους οι δύο σύζυγοι, η επικοινωνία με τα παιδιά ήταν δύσκολη. «Δεν είχαμε καλή επικοινωνία και αναγκάστηκα να πάω ένα διήμερο για να τα δω, αλλά με άφησε μόλις μία ώρα να μιλήσω μαζί τους», εξήγησε, καταλήγοντας ότι στις 10 Αυγούστου έπρεπε τα παιδιά να επιστρέψουν στην Αθήνα, στο σπίτι τους στη Φιλοθέη. «Εκείνος όμως στις 8 Αυγούστου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την επιστροφή τους, κατέθεσε αίτηση για νέα προσωρινή διαταγή, προκειμένου να παραταθεί η παραμονή των παιδιών στη Μύκονο μαζί του και να τα επιστρέψει στο τέλος του Αυγούστου. Όμως, το αίτημά του απορρίφθηκε από τον δικαστή».

    Σύμφωνα με την κ. Αλιμόνου, ο Παύλος Βαρδινογιάννης δεν επέστρεψε τα παιδιά, παρά τη δικαστική απόφαση, παρά τρεις ημέρες αργότερα και αφού προηγουμένως η Τζίνα Αλοιμόνου προέβη στην κατάθεση μήνυσης εις βάρος του για παραβίαση δικαστικής απόφασης. «Επικοινώνησα μαζί του και μου είπε ότι δεν έχει δει καμία απόφαση. Δεν ήθελε να συνεργαστεί. Στις 12 Αυγούστου έκανα μήνυση και 13 Αυγούστου μου τα επέστρεψε. Νομίζω ότι, αν δεν είχα κάνει μήνυση, δεν θα τα είχε επιστρέψει. Δεν υπήρχε επικοινωνία ούτε καλή διάθεση συνεννόησης», κατέληξε η κ. Αλοιμόνου.

    Στο δικαστήριο έγινε ανάγνωση των μηνυμάτων που είχαν στείλει οι δύο πρώην σύζυγοι, προκειμένου να τις επιστρέψει τα παιδιά.

    Τελικά ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Παύλου Βαρδινογιάννη, με το δικαστήριο να συμφωνεί και να του επιβάλλει ποινή 7 μηνών με τριετή αναστολή.



    ΣΧΟΛΙΑ