• LIFE&STYLE

    Το Twitter ρίχνει αυλαία;

    • NewsRoom

    giphy the end


    O CEO του Twitter, Jack Dorsey, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει την εταιρία. Η τελευταία του κίνηση ήταν να σταματήσει την καταμέτρηση φωτογραφιών και συνδέσμων με το όριο των 140 χαρακτήρων για τα tweets για “τις επόμενες δύο εβδομάδες”, σύμφωνα με το Bloomberg, δίνοντας περισσότερο χώρο για κείμενα, κάτι που όσοι χρησιμοποιούν το Twitter ήθελαν εδώ και καιρό. Αλλά η αλλαγή – παρότι ευχάριστη – βοήθησε ελάχιστα στη διακοπή της επικείμενης κατηφόρας του Twitter.

    Jack Dorsey, CEO του Twitter.
    Jack Dorsey, CEO του Twitter.

    Για την ακρίβεια, το κύριο πρόβλημα του Twitter είναι ότι ο Dorsey δεν ασχολιόταν με την εταιρεία για σχεδόν ένα χρόνο.

    Η κάθε μετοχή του twitter βρίσκεται στα 14,28 δολάρια ανά μετοχή, λίγο περισσότερο από το ιστορικό χαμηλό των 13,9 δολαρίων (που είχε νωρίτερα αυτό το μήνα) αλλά και πολύ πιο κάτω από το επίπεδο-ρεκόρ των 69 δολαρίων του 2014.

    Η εφαρμογή των social media έχει γίνει ένα άνετο σπίτι για φόβητρα, trolls, και φανατικούς, οι οποίοι έχουν δηλητηριάσει την ατμόσφαιρα για τους τακτικούς χρήστες. Η καταμέτρηση ενεργών χρηστών του είναι περίπου 300 εκατομμύρια, αν και με ένα μικρό ξαμπανεύασμα στο τελευταίο τρίμηνο. Ο αριθμός των tweets που αποστέλλονται από την υπηρεσία έχει πέσει κατακόρυφα, σύμφωνα με τα δεδομένα API, με 303 εκατομμύρια έστειλε τον Ιανουάριο – κάτω από τη μέγιστη τιμή των 661 εκατομμύρια τον Αύγουστο του 2014.

    διάγραμμα twitter
    Διάγραμμα Twitter

    Αν το συγκρίνουμε με τους ανταγωνιστές του – όπως Facebook, Instagram, and Snapchat – το Twitter δυσκολεύεται να κερδίσει νέους χρήστες, οι υπάρχοντες χρήστες του κάνουν λιγότερα tweets, και οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους.

    Τα προβλήματα αυτά αποτελούν βασικό μέρος του γιατί ο Dorsey, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία και ήταν CEO πριν εκδιωχθεί το 2008, επανήλθε ως CEO τον Ιούνιο. Η πρόθεση ήταν ότι o Dorsey θα είχε “το κύρος ως ιδρυτής να ωθήσει τις ομάδες να κάνουν μεγάλες και τολμηρές αλλαγές στο Twitter” όπως το έθεσε ο COO του Twitter Adam Bain. Όμως, οι αλλαγές που ωθούνται δεν είναι ούτε μεγάλες ούτε τολμηρές.

    Η εταιρία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2006, είναι τώρα μια δεκαετία, και είναι γνωστή στους περισσότερους, χάρη στην τεράστια πολιτιστική επιρροή των υψηλότερο προφίλ χρηστών του (μία από τις διαρκείς επιτυχίες του). Εάν οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το Twitter, δεν είναι επειδή δεν έχουν ακούσει για αυτό αλλά επειδή ή δεν θέλουν ή το έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και δεν συνέχισαν να ασχολούνται.

    Ο προηγούμενος CEO, Dick Costolo, αναγνώρισε πόσο δύσκολο θα ήταν για τους νέους χρήστες του Twitter να καταλάβουν τα “#” και “@” για απαντήσεις. Ανέφερε ότι αυτή η “εκπληκτική γλώσσα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοηθεί”.

    Dick Costolo πρώην CEO Twitter από το 2010-2015

    Dick Costolo πρώην CEO Twitter από το 2010-2015

    Οι καινοτομίες του Dorsey κάνουν ελάχιστα μέχρι σήμερα για να το αλλάξουν αυτό. Αν είχατε γραφτεί στο Twitter το 2011 και δεν σας άρεσαν οι λιγοστοί χαρακτήρες του και οι παράξενες συμβάσεις επικοινωνίας, και μετά μαθαίνατε ότι το Twitter σχεδιάζει να σταματήσει την καταμέτρηση φωτογραφιών και τα όρια του χαρακτήρων μεγάλωσαν, θα σας ενέπνεε να ξανανοίξετε το προφίλ και να του δώσετε άλλη μια ευκαιρία; Οι απογοητευμένοι πρώην χρήστες του Twitter, θα έδιναν μια ηχηρή απάντηση “Ε και;”

    Εάν έχετε δοκιμάσει ένα προϊόν και διαπίστωσε ότι δεν σας ταιριάζει, είναι απίθανο να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

    Tα social media είναι ικανά για επαπροσδιορισμό των βασικών προϊόντων τους κάτι που απέδειξε το Facebook.

    Η ιδέα ήταν πάντα ότι, ενώ το Twitter είναι για τις ειδήσεις και σε πραγματικό χρόνο γεγονότα, το Facebook είναι κοινωνικό. Αλλά ο Mark Zuckerberg αποφάσισε για το Facebook να αρχίζει να μπαίνει στο χώρο των ειδήσεων, εισάγοντας Trending Topics στην αρχική σελίδα της και έγινε η κυρίαρχη πηγή πληροφορίας για κάθε εκδότης σε όλο τον κόσμο. Ποιο social media κυριαρχεί στην εξάπλωση των ειδήσεων στο διαδίκτυο; Το FacebookΓιατί το Twitter αναφέρεται μόνο ένα μικρό μέρος των ειδήσεων αντίθετα με το Facebook.

    Mark Zuckerberg - Facebook
    Mark Zuckerberg – Facebook

    Ο Zuckerberg τώρα λέει ότι θέλει τα Instant Articles, μια νέα υπηρεσία ειδήσεων του Facebook, θα είναι μια «πρωτογενής εμπειρία που θα φέρνει τα γεγονότα στους ανθρώπους”.  Και με το Live video είναι μια άμεση απειλή για Periscope,που ανήκει Twitter.

    Αν ο Dorsey ασχολιόταν με τις “ηθικές αξίες” από πιο νωρίς, τότε θα μπορούσε να ωθήσει το Twitter και να μετατρέψει το μέλλον τoυ. Αλλά τώρα, με τα tweets να μειώνονται και αμέτρητοι χρήστες αδιάφοροι, μπορεί να είναι πολύ αργά.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-protos-logos-apotichias-mias-startup-epichirisis/45846

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tesseris-imeres-sto-niarchos/45948

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/kante-to-test-pou-dichni-akrivos-apo-ti-imaste-ftiagmeni/45941

     



    ΣΧΟΛΙΑ