• LIFE&STYLE

    Πως σχετίζονται οι προφητείες του Παΐσιου με το όνομα του Τσίπρα;

    • NewsRoom


    Ο γέροντας Παΐσιος, ή πλέον  ο Άγιος Παΐσιος, έχει απασχολήσει πολύ την ελληνική κοινωνία – και όχι μόνο – με τις προφητείες του. Σίγουρα όμως, όχι άδικα. Αφού πολλές εξ’ αυτών έχουν ήδη να αρχίσουν να γίνονται πραγματικότητα.

    Όπως δηλαδή το γεγονός, ότι θα αρχίσουν πολλές αναταραχές στο μουσουλμανικό κόσμο, ότι η εμπλοκή της Ρωσίας στον τελευταίο θα είναι μεγάλη αλλά και το ότι η Τουρκία θα έρθει επιτέλους αντιμέτωπη με όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει, πχ. τους Κούρδους.

    Η προφητεία του όμως ότι «οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούν και θα ταραχτούν από την «κοφτερή ανατολή» που θα ανατείλει στην πατρίδα μας» έχει δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα γύρω από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

    Αν μεταφράσει κανείς στα αγγλικά την «κοφτερή ανατολή», βγαίνει το «Sharp East» το οποίο είναι το επίθετο του Έλληνα Πρωθυπουργού αν διαβαστεί ανάποδα.

    Sharp East = Σαρπιστ
    Τσίπρας = Σαρπιστ

    Έτσι, λοιπόν, είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι η λύση. Όμως παρατηρούμε κάτι τέτοιο; Γιατί ποιος μπορεί να πιστέψει ότι η «λύση» είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν κράτησε το λόγο του σε τίποτα, ο οποίος υποσχόταν σωστή και φιλολαϊκή διακυβέρνηση  αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται.

    Ο Άγιος Παΐσιος, σίγουρα δεν εννοούσε τον Αλέξη Τσίπρα ως «κοφτερή ανατολή», και αυτό μπορεί εύκολα κάποιος να το συμπεράνει αν διαβάσει πραγματικά όλες τις προφητείες του.

    Είχε ρίξει δηλαδή, όλο το βάρος των προφητειών του προς τον μουσουλμανικό κόσμο. Θεωρούσε ως αφετηρία τον τελευταίο, από τον οποίο θα ξεσπάσουν μεγάλες αναταραχές, και πράγματι συμβαίνει. Άρχισε από την Αίγυπτο, με τους μουσουλμάνους να κυνηγάνε τους χριστιανούς αλλά και τώρα με το ISIS.

    paisios-gerontas-708

    Ο Παΐσιος, εκτιμούσε ότι αυτά τα γεγονότα θα φέρουν τον Τρίτο Παγκόσμιο, από τον οποίο η Ελλάδα θα επωφεληθεί, γιατί όπως λέει η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει αλλά θα κερδίσει την Κωνσταντινούπολη, που δικαιωματικά της ανήκει.

    Άρα, καταλαβαίνουμε, ότι ο Άγιος Παΐσιος όταν έλεγε «κοφτερή ανατολή» εννοούσε ότι οι αναταραχές θα είναι μεγάλες στην Ανατολή, σκληρά γεγονότα, και θα είναι η αφορμή ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου, από τον οποίο το ελληνικό κράτος θα επωφεληθεί.

    Το όνομα του Πρωθυπουργού, λοιπόν, δεν σχετίζεται κατά πάσα πιθανότητα με την «Κοφτερή Ανατολή» του Παΐσιου, τουλάχιστον έτσι όπως θέλουν τα «Τσιπράκια» να το προωθούν. Μπορεί πάντως, να έχει σχέση με την χρονική περίοδο που θα συμβούν αυτά που είπε ο γέροντας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-10-asfalesteres-chores-se-periptosi-tritou-pagkosmiou-polemou-video/32430



    ΣΧΟΛΙΑ