• LIFE&STYLE

    Το MTV ξέχασε να τιμήσει την Αρίθα Φράνκλιν και «τα έριξε» στην Μαντόνα!

    μαντονα-βραβεια

    Η Μαντόνα παρουσιάζει το Βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς στην σκηνή των MTV VMA 2018


    Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η εμφάνιση της Μαντόνα στα MTV Video Music Awards 2018, το βράδυ της Δευτέρας, στη Νέα Υόρκη. Με μία έκπληξη της τελευταίας στιγμής, το κανάλι ανακοίνωσε ότι η Βασίλισσα της Ποπ πρόκειται να παρουσιάσει το Βραβείο για το Βίντεο της Χρονιάς, ωστόσο όταν ανέβηκε στη σκηνή αναφέρθηκε και στην αξέχαστη Αρίθα Φράνκλιν, η οποία έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη εβδομάδα.

    Αιτία για τα αρνητικά σχόλια που κατέκλυσαν τα social media στάθηκε η εντύπωση που δόθηκε από το MTV ότι η Μαντόνα επρόκειτο να αποτίσει φόρο τιμής στην Αρίθα Φράνκλιν. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, εκείνη επέλεξε να μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο η Φράνκλιν ενέπνευσε την ίδια ως καλλιτέχνη με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί από πολλούς «εγωίστρια».

    «Η Αρίθα Φράνκλιν άλλαξε την πορεία της ζωής μου. Έφυγα από το Ντιτρόιτ όταν ήμουν 18 ετών με 35 δολάρια στην τσέπη μου. Το όνειρό μου ήταν να τα καταφέρω ως επαγγελματίας χορεύτρια μετά από πολλά χρόνια αγώνα και αφού είχα μείνει άφραγκη», δήλωσε η ποπ σταρ, ενώ στη συνέχεια αφηγήθηκε μια ιστορία από το παρελθόν αποκαλύπτοντας ότι σε μία οντισιόν ξέχασε τις παρτιτούρες και άρχισε να τραγουδά την επιτυχία της Φράνκλιν, (You Make me Feel Like) A Natural Woman.

    «Η Φράνκλιν με οδήγησε σε αυτό που είμαι σήμερα και ξέρω πως επηρέασε πολλά άτομα που βρίσκονται σήμερα εδώ. Θέλω να σε ευχαριστήσω, Αρίθα, που μας ενδυνάμωσες όλους. Να ζήσει η Βασίλισσα», είπε η Μαντόνα.

    Η ιστορία της φαίνεται πως ενόχλησε τον κόσμο, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι κατακριτές της δεν έκανε εκτενή αναφορά στην τραγουδίστρια, αλλά έστρεψε την προσοχή στο πρόσωπό της και την καριέρα της.

    Η σταρ έσπευσε να απαντήσει στα κακεντρεχή σχόλια μέσω Instagram, ξεκαθαρίζοντας πως σκοπός της εμφάνισής της στη σκηνή ήταν να παρουσιάσει το βραβείο και όχι να εκτελέσει ένα αφιέρωμα ολοκληρωτικά για την εκλιπούσα.

    Όπως επεσήμανε ο χρόνος για κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αρκετός και δε θα μπορούσε να το κάνει η ίδια όπως αξίζει σε μία μεγάλη σταρ όπως είναι η Αρίθα Φράνκλιν, ενώ εξέφρασε την αγάπη και τον σεβασμό που τρέφει για εκείνη. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, το MTV ήταν εκείνο που της ζήτησε να μοιραστεί μια ιστορία για την Βασίλισσα της Soul, λίγο πριν την παρουσίαση.

    View this post on Instagram

    Im with the Winner!! The beautiful @camila_cabello ! So proud of her! ???. And just to clarify: I was asked to present video of the year by MTV! And then they asked me to share any anecdotes I had in my career connected to Aretha Franklin! I shared a part of my journey and thanked Aretha for inspiring me along the way. I did not intend to do a tribute to her! That would be impossible in 2 minutes with all the noise and tinsel of an award show. I could never do her justice in this context or environment. Unfortunately most people have short attention spans, and are so quick to judge. I love Aretha! R.E.S.P.E.C.T. ??. I Love Camilla! Congrats! I LOVE my dress! AND. I love-L O V E!! ♥️ and there is nothing anyone can say or do that will change that. #vmas #postivevibes

    A post shared by Madonna (@madonna) on

    Συνεπώς, το MTV ξέχασε ή δεν πρόλαβε να ετοιμάσει ένα αφιέρωμα για την Αρίθα Φράνκλιν -όπως άλλωστε συνηθίζεται, όταν ένας τεράστιος καλλιτέχνης φεύγει από τη ζωή- πασάροντας το καθήκον τους στην Μαντόνα με αποτέλεσμα να λάβει η ίδια την ευθύνη και τα κατακριτέα σχόλια.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, η Μαντόνα γιόρτασε τα γενέθλιά της, καθώς έγινε 60 χρονών και μετράει 35 χρόνια καριέρας. Ακόμα και σήμερα, κάθε της κίνηση σχολιάζεται αρνητικά, παρ’ όλο που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην μουσική, αλλά και τους συνανθρώπους της μέσω των φιλανθρωπικών της έργων.

    Είναι να αναρωτιέται κανείς…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άζια Αρτζέντο: Αρνείται τις κατηγορίες για αποπλάνηση ανηλίκου και εμπλέκει τον Άντονι Μπουρντέν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μαντόνα «κλείνει» τα 60 της χρόνια και ποζάρει για την ιταλική Vogue

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πιο αποκαλυπτική από ποτέ η Νατάσα Καλογρίδη – Τι απαντά για τη σχέση της με τον Λυκουρέζο



    ΣΧΟΛΙΑ