• LIFE&STYLE

    Time: 9 τρυκ για να καταλάβεις με ποιον έχεις να κάνεις

    • NewsRoom
    τράπεζες


    Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι μόνο μερικές κινήσεις είναι αρκετές για να διαπιστώσεις εάν ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου είναι αξιόπιστος συνομιλητής, σύμφωνα με το περιοδικό Time.Πώς μπορείς να το αντιληφθείς αμέσως;

    1.Από τη χειραψία

    Οι ψυχολόγοι το αποκαλούν  λεπτό χειρισμό. Ο τρόπος που ο άλλος πιάνει το χέρι σου δίνει άμεση πληροφόρηση για την προσωπικότητα του άλλου με τη λιγότερη δυνατή πληροφορία..Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να καταλάβεις με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις.Από το κοινωνικό status μέχρι τον βαθμό εξυπνάδας του

    2. Από το πρόσωπο

    Η αξιοπιστία ενός ανθρώπου μπορεί να φανεί μέσα σε δευτερόλεπτα. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Princeton έδωσαν σε μία ομάδα φοιτητών φωτογραφίες προσώπων ηθοποιών και τους ζήτησαν να τους πουν μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου εάν θα τους εμπιστεύονταν  με κριτήριο την ελκυστικότητα τους, την ικανότητα τους και την ενέργεια που εκπέμπουν. Σε άλλη ομάδα έδωσαν τις ίδιες φωτογραφίες αλλά τους είπαν να τις περιεργαστούν για όσο χρονικό διάστημα ήθελαν.Οι απόψεις  και των δύο ομάδων για τα πρόσωπα ήταν παρόμοιες.

    3. Από το υψηλό status

    Mια ολλανδική μελέτη αναφέρει ότι άνθρωποι που φορούν ρούχα επώνυμων σχεδιαστών— Lacoste και Tommy Hilfiger –  δίνουν την εντύπωση ότι έχουν στοχοπροσήλωση σε ό,τι επιδιώκουν στη ζωή τους από αυτούς που ντύνονται απλά

    4. Από τα μάτια

    Μία μελέτη του 2007 από το πανεπιστήμιο Loyola Marymount University του Dr. Nora A απέδειξε ότι εάν κοιτάς τον συνεργάτη σου στα μάτια αποδεικνύει πόσο πολύ έξυπνος είσαι..

    ” Κοιτώντας κατευθείαν στα μάτια την ώρα που μιλάς δείχνει μία δεδομένη συμπεριφορά.Έχει άμεση σχέση με το IQ και με τον τρόπο χειραγώγησης της πρώτης εντύπωσης.Το ίδιο συμβαίνει εάν φοράς χοντρά γυαλιά ή εάν έχεις εκφραστικότητα ”

    5 . Από το εάν δείχνεις επιπόλαιος

    Βρετανική μελέτη έδειξε ότι οι εργοδότες πέφτουν συχνά θύμα του στερεότυπου που θέλει τις γυναίκες, οι οποίες έχουν εμφανή τατουάζ στο σώμα τους, να δείχνουν λιγότερο ελκυστικές περισσότερο επιρρεπείς στο ποτό και να  έχουν την τάση να δείχνουν  πιο επιπόλαιες από αυτές που δεν έχουν κάνει καθόλου τατουάζ

    6. Από το εάν δείχνεις κυριαρχικός

    Έρευνα πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έδειξε ότι οι φαλακροί άνδρες ή οι άνδρες με ξυρισμένο κεφάλι δείχνουν πιο κυριαρχικοί και αποφασιστικοί.

    7. Από το εάν δείχνεις επιτυχημένος

    Μία βρετανο – τουρκική έρευνα έδειξε ότι άνδρες με κομψά και ακριβά κουστούμια δίνουν την εντύπωση ενός ανθρώπου επιτυχημένου, ο οποίος δε φοβάται να  αποκτήσει ό,τι θελήσει.

    8. Από το εάν δίνεις την εντύπωση ότι θέλεις την …προαγωγή

    Σε μία έρευνα που έγινε στον Καναδά ζητήθηκε από τους φοιτητές να δουν φωτογραφίες ανδρών  ντυμένους με ακριβά κοστούμια και άλλους με casual εμφάνιση.Μετά ρωτήθηκαν ποια δουλειά πίστευαν ότι κάνουν , σύμφωνα με την ενδυμασία τους.

    Tα αποτελέσματα ήταν καθηλωτικά.Οι φοιτητές είπαν ότι  οι άνδρες με  τα ακριβά κουστούμια τους έδιναν την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα και να πάρουν προαγωγή..

    9. Από τα βήματα

    Οι άνθρωποι δεν σε διαβάζουν μόνο από την εξωτερική σου εμφάνιση αλλά και από τον τρόπο που περπατάς.

    Έρευνα πανεπιστημίου του Durham έδειξαν 26 φοιτητές που περπατούν  σε μία ομάδα άλλων φοιτητών. Ορισμένοι περπατούσαν πολύ χαλαρά ενώ άλλοι γρήγορα και κοφτά.

    Μόνο από μερικά βήματα αντιλαμβάνεται ο άλλος την προσωπικότητα σου. Οι φοιτητές συνδύασαν το χαλαρό περπάτημα με την εξωστρέφεια και την τάση για περιπέτεια ενώ το πιο αυστηρό εκλήφθηκε από τους φοιτητές ότι γίνεται από πιο νευρωτικούς ανθρώπους που όμως ξέρουν τι θέλουν αλλά και πως θα το αποκτήσουν..

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ