• LIFE&STYLE

    Τι συμβαίνει με τη Γιάννα Αγγελοπούλου;

    • NewsRoom

    (Ξένη δημοσίευση) Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου μιλάει στην πρωτη συνεδρίαση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019. Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής η έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ενόψει της προετοιμασίας της χώρας για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία , ενω στην συνέχεια τα μέλη της επιτροπής ειχαν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας στο γραφειου του πρόεδρου της ΒουλήςΑΠΕ- ΜΠΕ/ «Ελλάδα 2021» /Δημήτρης Καλοπίσης


    Αθήνα 2004, Αθήνα 2021.

    Δύο ημερομηνίες διαφορετικές μεταξύ τους. Διαφορετικά γεγονότα. Μία όμως, κοινή, συνισταμένη.

    Όπως τότε, έτσι και τώρα ένα είναι το κεντρικό πρόσωπο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει κομβικό ρόλο στις δύο ημερομηνίες – σταθμούς για την Ελλάδα: Η κα. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

    Η σιδηρά κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η ισχυρή κυρία Αγγελοπούλου της αθηναϊκής ελίτ και του μύθου της γυναίκας-συμβόλου δυναμικότητας, η οποία ξεκίνησε από ένα χωριό της Κρήτης με όνειρο να «γίνει βασίλισσα» και έφτασε στο απόγειο της παντοδυναμίας της, επέστρεψε αυτή τη φορά ως πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

    Η επανεμφάνιση της Lady A κατά την εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής έκανε τα φλας να αστράψουν. Όπως τότε. Στο μακρινό 1997. Στη Λωζάνη, οπότε και κατατέθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας για την Ολυμπιάδα και άπαντες ανακάλυπταν την οξυδερκή, την γεμάτη φρεσκάδα και ιδέες, Ελληνίδα.

    Ένα dejavu το ζήσαμε. Επί ελληνικού εδάφους όμως. Δεν χρειάστηκε να επιστρατευτούν drones. Δεν ήταν μία ιδιωτική σύναξη, με περιττές πολυτέλειες, ανάλογες εκείνων που η κα Αγγελοπούλου μας έχει συνηθίσει.

    Τα καρέ των φωτογράφων περίσσευαν.

    Ομιλία από το γνώριμο για τη «σιδηρά κυρία» βήμα της Βουλής

    Τα χρόνια όμως περνούν. Αμείλικτα. Τα κάλλη της νιότης ξεθωριάζουν. Αυτήν τη φορά είδαμε μία διαφορετική Γιάννα. Μία υπέρλαμπρη, κομψή, σικ κυρία της υψηλής κοινωνίας, με βάδισμα μελετημένο, που εξέπνεε «αβίαστη» αυτοπεποίθηση, όπως πάντα, με εμφανή ωστόσο τα “σημάδια” μίας ατέρμονης, κοπιώδους προσπάθειας να ξορκίσει τον χρόνο. Αυτόν τον αμείλικτο που προείπαμε.

    Η Γιάννα του τότε και του σήμερα

    Κάποια καρέ δεν ήταν τόσο κολακευτικά. Οι αισθητικές παρεμβάσεις σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους…

    Με τόλμη όμως και… γοητεία η Γιάννα Αγγελοπούλου επανακάμπτει στα κοινωνικά δρώμενα, φιλοδοξώντας να διοργανώσει το πιο high event για την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία του ’21.

    Η σύναξη στη Βουλή ήταν μία στιγμή αναβίωσης παλιών καλών εποχών ή πιο εύστοχα μία ευκαιρία «αναζωογόνησης» για την διοργανώτρια (σ.σ. άνοιξε πρόσφατα λογαριασμό και στο Twitter) που αναμφίβολα θα αφήσει το αποτύπωμά της και σε αυτό το μεγάλο γεγονός.

    Ο χρόνος που πέρασε, πέραν από τα εμφανή και ανεξίτηλα σημάδια του, πρόσφερε απλόχερα περισσότερη εμπειρία και γι’ αυτόν τον λόγο η κυρία Αγγελοπούλου λέγεται πως είναι ο σωστός άνθρωπος, στη σωστή θέση, στον σωστό χρόνο για να επανασυστήσει την Ελλάδα στον κόσμο και πως εκ προοιμίου θα το πράξει επιτυχημένα.

    Mε τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα σε μία αυθόρμητη πόζα
    Τρεις ισχυρές κυρίες στα έδρανα: Φώφη Γεννηματά, Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννα Αγγελοπούλου

    Διαθέτει μία έμφυτη τελειομανία. Για τα επόμενα δύο χρόνια θα διαδραματίσει εκτός από τον ρόλο της συζύγου, της μητέρας, της γιαγιάς και αυτόν της Προέδρου της επιτροπής που απαρτίζεται από 31 μέλη-εκπροσώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών. Η κα. Αγγελοπούλου ό,τι αναλαμβάνει το φέρνει εις πέρας και με το παραπάνω, γνωρίζοντας πως κάθε βήμα, κάθε κίνησή της κρίνεται.

    Στην «πρώτη γραμμή», στον Ναό της Δημοκρατίας. Η κα. Αγγελοπούλου ανάμεσα σε σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής. Διακρίνονται, μεταξύ άλλων, ο Κ. Μητσοτάκης, η Ο. Γεροβασίλη, η Φ. Γεννηματά, ο Πρ. Παυλόπουλος, η Λ. Μενδώνη
    Η κα. Αγγελοπούλου εύθυμη, απολαμβάνει τη συνομιλία με νεαρούς μαθητές

    Είναι όπως έχει πολλάκις χαρακτηριστεί «the woman who wants the job done». Mε οποιοδήποτε κόστος (μεταφορικά και κυριολεκτικά)…

    Από την εποχή που εκλέχθηκε βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ως πρόεδρος της Επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών, όπου κατάφερε να κερδίσει τους… Αθάνατους της ΔΟΕ, στο πέρασμά της από τη Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μέχρι και με τη σημερινή δραστηριοποίησή της, το αποδεικνύει.

    Αυτή είναι η πανηγυρική επιστροφή της «Lady A» που κάποιους ξάφνιασε, άλλους τους προκάλεσε και άλλους τους προβλημάτισε. Όπως γίνεται πάντα με κάθε επανεμφάνισή της, επιβεβαιώνοντας πως η κα. Δασκαλάκη έχει τον τρόπο να παραμένει αέναα επίκαιρη, αποτελώντας ένα μόνιμο «big thing» για την Ελλάδα, κι ας αμφισβητείται από πολλούς…

    Με απαράμιλλο στιλ, όπως αρμόζει σε μια ισχυρή και πάνω από όλα σικ κυρία, έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο. Πάντα στο πλευρό της ο ισχυρός άνδρας της ναυτιλίας και των επιχειρήσεων, ο σύζυγός της Θεόδωρος Αγγελόπουλος

    Τετ α τετ με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του ελληνικού κράτους. Η κα. Αγγελοπούλου ανταλλάσσει απόψεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι τρεις τους έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία

    Όσο για τον τρόπο ζωής της, η ίδια απαντά με το μότο της «τα εν οίκω μη εν δήμω». Κοινώς, «για τα όσα απολαμβάνω στην ιδιωτική μου ζωή, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν».

    Αναμνηστική φωτογραφία με αξιωματούχους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και μέλη της Επιτροπής. Στο κέντρο, η Γιάννα Αγγελοπούλου



    ΣΧΟΛΙΑ