• LIFE&STYLE

    Nέα έρευνα-σοκ: H μαριχουάνα οδηγεί σε πρόωρο θάνατο

    • NewsRoom


    Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι καπνίζοντας μαριχουάνα στην εφηβεία μπορεί να οδηγήσει σε έναν πρόωρο θάνατο. Στην έρευνα συμμετείχαν και εξετάστηκαν 45.000 άνδρες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση στη Σουηδία στο διάστημα 1969- 1970. Επιστήμονες από το ερευνητικό Ινστιτούτο Karolinska είδαν το ιστορικό από τον κατάλογο αιτιών θανάτου μέχρι το 2011. Κατά τη διάρκεια των 42 χρόνων μελέτης πέθαναν περίπου 4.000 άνδρες.

    marixouana-650

    Στην έρευνα, η οποία  δημοσιεύτηκε από ένα αμερικάνικο περιοδικό για την ψυχιατρική, βρέθηκε ότι οι άνδρες που έκαναν χρήση μαριχουάνας πάνω από 50 φορές στην εφηβεία τους ήταν 40% πιο πιθανό να πεθάνουν στην ηλικία των 60 παρά από εκείνους που δεν έκαναν ποτέ χρήση. Επίσης, βρέθηκε ότι ο κίνδυνος ρίσκο θανάτου μιας αυτοκτονίας ή ενός ατυχήματος ήταν ευθέως ανάλογος με την χρήση μαριχουάνας.
    Ειδικοί επιστήμονες βρήκαν ότι η χρήση μαριχουάνας συσχετιζόταν με τον καρκίνο στους πνεύμονες,  με προβλήματα στην καρδιά αλλά έχει και επιδράσεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μάλιστα υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης ψυχικής νόσου.
    Επιπλέον, η χρήση μαριχουάνας προκαλεί προβλήματα όπως χαμηλό IQ, αντικοινωνική συμπεριφορά, κατάθλιψη στην εφηβεία, παρορμητική συμπεριφορά.



    ΣΧΟΛΙΑ