• LIFE&STYLE

    Θλίψη στην κοσμική Αθήνα από τον θάνατο της Μαρίκας Αρκέντη

    • NewsRoom

    Ανδρέας και Μαρίκα Αρκέντη


    Σε βαθύ πένθος έχουν βυθιστεί ο επιχειρηματίας Ανδρέας Αρκέντης και οι δυο τους γιοι, μετά την τραγική απώλεια της Μαρίκας Αρκέντη.

    Τα τελευταία δύο χρόνια, η κοσμική κυρία της Αθήνας έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο το πρωί της περασμένης Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να το γνωρίζει κανείς, εκτός των οικείων της.

    Όπως αναφέρει η Espresso, τον γολγοθά με την υγεία της (υπέφερε από καθολικό καρκίνο) τον πέρασε μόνη, πάντα με πίστη, υπερηφάνεια, αισιοδοξία και ένα χαμόγελο στα χείλη, χωρίς να αποκαλύψει ποτέ και τίποτα σε κανέναν, αφού ήταν η χαρά της ζωής και ο ορισμός της αξιοπρέπειας.

    Πίσω από τη φίνα και κομψή εμφάνισή της, με τα ακριβά ρούχα και κοσμήματα, έκρυβε μια γυναίκα με απίστευτη δύναμη, ντομπροσύνη και «τσαμπουκά», αναφέρει η εφημερίδα.

     Με έντονο joie de vivre, η Μαρίκα Αρκέντη αγωνίστηκε γενναία σχεδόν δύο χρόνια με τον καρκίνο, που την πήρε στην κυριολεξία μέσα από την αγκαλιά των δύο γιων της, Αλέξη και Αγγελου, και του αγαπημένου της συζύγου, του γνωστού επιχειρηματία Ανδρέα Αρκέντη, ο οποίος στάθηκε με αυταπάρνηση στο πλευρό της έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

    Εξαιρετικός και γενναιόδωρος άνθρωπος, «η καλύτερη μάνα και σύντροφος», όπως αναφέρουν στην Espresso όσοι τη γνώριζαν καλά, μια γυναίκα με μόρφωση, γούστο και ένα ζεστό χαμόγελο, γεμάτη ευγένεια για τους πάντες, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσεως.

    Λάτρευε τη μόδα, τα ταξίδια, το Μιλάνο, τη θάλασσα, το κολύμπι (χειμώνα – καλοκαίρι) στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, το σπίτι της στη Μύκονο και απομονωνόταν -ως γνήσιος Σκορπιός στο ζώδιο- στην πριβέ παραλία του ξενοδοχείου «Santa Marina», στον Ορνό.

    «Είναι μεγάλη αδικία, τόσο νέα…» αναφέρουν οι φίλες της για την απώλεια της γλυκιάς, αγνής και καλόκαρδης γυναίκας.

    Τα social media συγκλόνισε ο αποχαιρετισμός της αγαπημένης της φίλης Βίκυς Βωβού, η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

    «Μία αγκαλιά ακόμα… ο καθένας μας… έτσι όπως νιώθαμε κοντά της μία ζωή… και έτσι όμορφη στις ψυχές όλων. Κυρία, μανούλα, σύζυγος, φίλη. Καλή αντάμωση, Μαρικάκι μου. Σε ευχαριστώ!».

    Άλλωστε, η Μαρίκα και ο Ανδρέας Αρκέντης, μαζί με τον Άρη και τη Βίκυ Βωβού πέρασαν τη χρυσή δεκαετία των 90’s ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο: από τη Σαρδηνία έως το Μαϊάμι.

    Κόρη παλιάς, αριστοκρατικής οικογένειας, ιδιοκτητών του εργοστασίου της κονσερβοποιίας Πελαργός από το Ναύπλιο, σε νεαρή ηλικία η Μαρίκα Καραμέλη έκλεβε την παράσταση με τις εμφανίσεις της στις 9 Μούσες και στο 9+9.

    Η ίδια γνώρισε και ερωτεύτηκε τον άνδρα της ζωής της και έμοιαζαν πλασμένοι ο ένας για τον άλλο, δυστυχώς όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

    Την τελευταία της λαμπερή κοινωνική εμφάνιση την πραγματοποίησε πριν από μερικούς μήνες στο πάρτι γενεθλίων της αγαπημένης της φίλης Ναλίτας Καρρέρ, χωρίς να υποπτευθεί κανείς από τους εκατοντάδες καλεσμένους το παραμικρό για το «μυστικό» της και τη μάχη που έδινε για ζωή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια επιθυμεί το τελευταίο «αντίο» να δοθεί σε στενότατο οικογενειακό κύκλο.



    ΣΧΟΛΙΑ