LIFE&STYLE

Θλίψη: Πέθανε ο ηθοποιός Στέλιος Τσολακάκης

  • NewsRoom

Στέλιος Τσολακάκης


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός, Στέλιος Τσολακάκης.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Στέλιος Τσολακάκης «έφυγε» λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

«Πληροφορηθήκαμε αρκετά καθυστερημένα πως έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα Χριστούγεννα ακόμα ένας ηθοποιός μας που ερμήνευσε αρκετούς μικρότερους ρόλους σε παλιές ελληνικές ταινίες ο Στέλιος Τσολακάκης, ένας ωραίος γόης του μουσικού μας θεάτρου γεννημένος το 33. Καλό ταξίδι», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποιος ήταν ο Στέλιος Τσολακάκης

O Στέλιος Τσολακάκης έγινε γνωστός μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Ήταν επιθεωρησιογράφος, σεναριογράφος και στιχουργός.

Το 1973 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάστηκε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Βίκυ Παππά.

Φιλμογραφία:

Ο άνθρωπος του τρένου (1958)
Τα ντερβισόπαιδα (1960)
Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)
Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)
Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Νίκος-κουρέας και σκηνοθέτης της ταινίας]
Οι κατεργάρηδες (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)[πρόεδρος δικαστηρίου]

Η δική σου μοίρα με σέρνει (1964)[Λάκης ή Τσιπόνε, αρχικαμαρώτος κρουαζιερόπλοιου]
Η μοδιστρούλα (1964)
Διπλοπεννιές (1966)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)
Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Ο ανακατωσούρας (1967)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971)
Δυο έξυπνα κορόιδα (1971)
Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)
Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)
Ο Πατούχας (1972)
Το πιο γρήγορο μπουζούκι (1973)
Παραλάβατε Διορισμόν (1996)

Διαβάστε επίσης:

Ματίνα Παγώνη: Τι απάντησε για τη μίμηση Ζαχαράτου (video)

Εξιτήριο από το μαιευτήριο για την Τζένη Μπαλατσινού – Οι πρώτες φωτογραφίες με τον Κικίλια και τον γιο τους (video)

Τάνια Ρόμπερτς: Πέθανε μία ημέρα μετά την πρόωρη ανακοίνωση του θανάτου της


ΣΧΟΛΙΑ