• LIFE&STYLE

    Θύελλα αντιδράσεων με τον μαύρο «Αχιλλέα» στη νέα σειρά του Netflix

    • NewsRoom
    τροία-αχιλλέας


    Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η νέα τηλεοπτική σειρά σε συμπαραγωγή του BBC και του Netflix, με τίτλο «Troy: Fall of a City», καθώς τους ρόλους των Δία, Αχιλλέα και Πατρόκλου υποδύονται Αφροαμερικανοί ηθοποιοί. Η σειρά πριν καν ακόμη ξεκινήσει απέσπασε σκληρές κριτικές από το κοινό. Χρήστες σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τις σελίδες που προωθείται η σειρά, έχουν εκφράσει τα αρνητικά τους συναισθήματα, βγάζοντας στην άκρη το ρατσιστικό κομμάτι και στεκούμενοι στο αυστηρά ιστορικό κομμάτι των χαρακτήρων, το οποίο και το BBC και το Netflix, παραποιούν εν γνώσει τους.

    Αν και ο Όμηρος παρουσιάζει τον Αχιλλέα ξανθό, ο ηθοποιός που επιλέχτηκε για τον ρόλο είναι ο Βρετανός ηθοποιός David Gyasi με καταγωγή από την Γκάνα, ο οποίος έπαιξε προηγουμένως στις ταινίες Interstellar, Cloud Atlas και Man in an Orange Shirt.

    Αρκετοί χρήστες του Netfilx και του BBC απείλησαν με διακοπή των συμβολαίων τους θεωρώντας την απόφαση αυτή ως πρόκληση που έχει ρατσιστικά κίνητρα με σκοπό την διαστρέβλωση της ιστορίας.

    τροία-αχιλλέαςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βασάλος-Βαλαβάνη: Η πρώτη κοινή συνέντευξη και οι καυτές φωτογραφίες (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς η Apple ετοιμάζεται να βάλει αυτογκόλ με τις μπαταρίες…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Τι λένε οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του



    ΣΧΟΛΙΑ