• LIFE&STYLE

    4 πρωτότυπες και εύκολες ιδέες για να βάψετε και να διακοσμήσετε τα αβγά

    • NewsRoom


    Φέτος κάντε τη διαφορά με πρωτότυπα πασχαλινά αβγά που θα τους εντυπωσιάσουν όλους στο Κυριακάτικο τραπέζι. Με τέσσερις διαφορετικούς και δημιουργικούς τρόπους, μπορείτε να μετατρέψετε τη διαδικασία βαψίματος και διακόσμησης των αβγών σε διασκέδαση!

    1. Λαμπερά αβγά με γκλίτερ

    Θα χρειαστείτε:
    -χρυσόσκονη
    -κόλλα για χειροτεχνίες (πχ ατλακόλ)
    -λακ

    Περνάμε τα αβγά με μία στρώση κόλλας και έπειτα τα πασπαλίζουμε με χρυσόσκονη, με τρόπο που να απλωθεί παντού. Αν θέλετε, κάντε πρώτ την μία πλευρά και όταν στεγνώσει κάντε και την άλλη. Στη συνέχεια ψεκάζετε με λακ, ώστε να μείνει σταθερή η χρυσόσκονη μας. Επίσης, αν δεν θέλετε να βάψετε με γκλίτερ ολόκληρα τα αβγά σας, μπορείτε να βάλετε κόλλα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό διάφορα σχέδια.

    γκλίτερ αυγά

    γκλίτερ αυγά

    2. Πολύχρωμα αβγά με “νερά”

    Θα χρειαστείτε:
    -μανό σε διάφορες αποχρώσεις
    -νερό σε θερμοκρασία δωματίου
    -οδοντογλυφίδα
    -πλαστικά ποτήρια

    Γεμίζουμε ένα πλαστικό ποτήρι με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ρίχνουμε σταγόνες από διάφορα μανό. Έπειτα περνάμε από πάνω την οδοντογλυφίδα για να ανακατευτούν τυχαία τα χρώματα. Πιάνουμε το αυγό και το βυθίζουμε στο υγρό, ώστε να καλυφθεί με τα χρώματα. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει.

    Αυτά τα αβγά αυτά καλό είναι να χρησιμοποιηθούν μόνο για διακόσμηση. 

    αυγά

    3. Δαντελένια αβγά

    Θα χρειαστείτε:
    -χρώμα ζαχαροπλαστικής
    -2 κ.σ. λευκό ξύδι
    -βραστό νερό
    -κομμάτια από δαντέλα ή δαντελένιες κορδέλες
    -μικρά λαστιχάκια για τα μαλλιά

    Παίρνουμε τις κορδέλες ή το δαντελένιο ύφασμα και τυλίγουμε με αυτό το κάθε αβγό. Με ένα λαστιχάκι δένουμε την κορδέλα ή το ύφασμα σφιχτά και τα βυθίζουμε σε βραστό νερό, όπου έχουμε διαλύσει το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το αφήνουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει το χρώμα. Έπειτα βγάζουμε ή κόβουμε τη δαντέλα και είναι έτοιμα!

    αυγά

    4. Αβγά σαν μάρμαρο

    Θα χρειαστείτε:
    -χρώμα ζαχαροπλαστικής
    -νερό
    -ένα κουτάλι
    -πλαστικά ποτήρια

    Βράζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε απαλά στο τσόφλι με ένα κουτάλι , δημιουργώντας ”ραγίσματα” στην επιφάνεια. Προσέχουμε τα ραγίσματα να μην είναι μεγάλα. Γεμίζουμε τα 3/4 του ποτηριού με νερό και προσθέτουμε 1 κουτ. του γλυκού χρώμα ζαχαροπλαστικής. (Δεν χρειάζεται ξύδι). Στη συνέχεια, βυθίζουμε ένα ή δύο αυγά στο κάθε ποτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Τέλος, σπάμε το τσόφλι για να αποκαλύψουμε το εντυπωσιακό σχέδιο.

    μαρμαρο αυγα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξι tips για τέλεια πασχαλινά αυγά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα βάψετε σωστά τα κόκκινα αβγά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η αυθεντική συνταγή για τα πιο μυρωδάτα Σμυρνέικα πασχαλινά κουλουράκια



    ΣΧΟΛΙΑ