• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Stella McCartney: Η οικολόγος


    Από τις κορυφαίες σχεδιάστριες σήμερα, η Stella McCartney κατάφερε να μετατρέψει τη βρετανική άποψή της για τη γυναίκα σήμερα σε ένα brand με διεθνή απήχηση. Χορτοφάγος και οικολόγος εδώ και πολλά χρόνια, η McCartney δεν χρησιμοποιεί καθόλου δέρμα ή γούνα στα σχέδιά της.

    Η McCartney μπήκε στη βιομηχανία της μόδας στα 16 της, ως μαθητευόμενη στον οίκο Christian Lacroix. Μετά τον Lacroix, η McCartney τελειοποίησε τις ραπτικές της δεξιότητες στον Edward Sexton, έναν παγκοσμίου φήμης ράπτη της οδού Savile Row*.

    Μετά την απόκτηση του βασικού πτυχίου της από τη Σχολή Σχεδίου και Επικοινωνίας του Ravensbourne, η McCartney συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Τέχνης και Σχεδίου του Central Saint Martins College. Μάλιστα, στην παρουσίαση της κολεξιόν για την αποφοίτησή της, το 1995, συμμετείχαν ως μανεκέν πασίγνωστα μοντέλα και φίλες της, όπως η Kate Moss.

    To 1997, η McCartney ανέλαβε καλλιτεχνική διευθύντρια του γαλλικού οίκου μόδας Chloé, γνωρίζοντας τεράστια εμπορική και επαγγελματική επιτυχία.

    Το 2001, η McCartney παρουσίασε την πρώτη της επώνυμη συλλογή στο Παρίσι, στο πλαίσιο μίας συνεργασίας με τον όμιλο Kering. Σήμερα, το brand «Stella McCartney» διαθέτει 48 ανεξάρτητα καταστήματα σε περιοχές όπως το Μανχάταν, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες και το Τόκιο. Οι κολεξιόν της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 77 χώρες.

    Ως μια από τους μεγαλύτερους υπερασπιστές του περιβάλλοντος στη βιομηχανία της μόδας, η McCartney αποτελεί ένα δυνατό παράδειγμα μια εμπορικής βιώσιμης, ηθικά σκεπτόμενης επιχείρησης. Η βιωσιμότητα διαμορφώνει τις πολιτικές της εταιρίας, το επιχειρηματικό της μοντέλο και το μήνυμα του brand της.

    H McCartney κυνηγά επίσης συνεργασίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία της με την Adidas και η επιτυχημένη σειρά «Adidas by Stella McCartney».

    Adidas by Stella McCartney

    Τον Σεπτέμβριο του 2010 η Adidas όρισε τη McCartney καλλιτεχνική διευθύντρια της Ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων που μια σχεδιάστρια μόδας σχεδίασε τις εμφανίσεις των εθνικών ομάδων μιας χώρας για όλα τα αθλήματα. Επέστρεψε ως καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας και για τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016.

    Το 2003, η McCartney κυκλοφόρησε το πρώτο της άρωμα, το ‘Stella‘, ενώ προσφάτως κυκλοφόρησε ένα ακόμη άρωμα, το ‘ΡΟΡ‘, το οποίο απευθύνεται σε νεότερα κορίτσια και μια νέα γενιά.

    Η McCartney είναι παντρεμένη με τον εκδότη Alasdhair Willis και το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Rihanna: Το κορίτσι από τα Barbados που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Selena Gomez: Από την Disney, πρωταγωνίστρια της Louis Vuitton και της Coach



    ΣΧΟΛΙΑ