• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Michael Kors: «Μπορεί κανείς να είναι σέξι και σπορ ταυτόχρονα»

    • NewsRoom


    «Από την αρχή πίστευα ότι μπορεί κανείς να είναι σέξι και σπορ ταυτόχρονα», είχε δηλώσει ο Michael Kors στο Women’s Wear Daily τον Μάρτιο του 2011, όταν η εταιρεία του γιόρταζε τα 30 χρόνια ζωής της. Ο βασιλιάς της αμερικάνικης “jet-set” αθλητικής ένδυσης μετέτρεψε την πεποίθηση αυτή σε μια εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων και κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγάλα ονόματα της κεντρικής σκηνής της μόδας στη Νέα Υόρκη. 

    Η Michael Kors Holdings μπήκε στο Χρηματιστήριο το 2011 και σήμερα η τιμή των μετοχών της έχει τριπλασιαστεί, με αποτέλεσμα ο Michael Kors να είναι πλέον από τους βασικούς «παίκτες» στην αγορά της «προσιτής πολυτέλειας». Η εταιρεία έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 400 καταστήματα σε 89 χώρες, με κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, τη Σεούλ, τη Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και την Κωνσταντινούπολη.

    Το ενδιαφέρον του Michael Kors για την μόδα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Σην ηλικία των 5 ετών, ο σχεδιαστής συμβούλευε τη μητέρα του για το νυφικό της. Ο σχεδιαστής άνοιξε την δική του μπουτίκ, την οποία ονόμασε Iron Butterfly, και πουλούσε ρούχα που έφτιαχνε ο ίδιος. Ο Kors μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1997 και γράφτηκε στο Fashion Institute of Technology, αλλά εγκατέλειψε τη σχολή μετά από εννέα μήνες για μια θέση στη Lothar’s, μία μπουτίκ στη West 57th Street της Νέας Υόρκης που είναι γνωστό ότι δημιουργεί τάσεις. Μάλιστα, όταν το 1981 αποφάσισε να κυκλοφορήσει στην αγορά το δικό του brand, η Lothar’s ήταν ο πρώτος του πελάτης.

    Το πρώτο σόου της Michael Kors έγινε για τη σεζόν Φθινόπωρο του 1984. Στην κριτική του, το Women’s Wear Daily χαρακτήρισε την κολεξιόν ως «μια κολεξιόν από κλασικά αθλητικά ρούχα υψηλής ραπτικής» και «ένα κομψό αλλά μίνιμαλ ντύσιμο».

    Model Karlie Kloss walks the runway during the Michael Kors Fall 2013 fashion show during Mercedes-Benz Fashion Week at The Theatre at Lincoln Center on February 13, 2013 in New York City.

    Άλλοι δημοσιογράφοι της μόδας αναπολούν με ευχαρίστηση τη μυρωδιά του.. φρεσκοβαμμένου που χαρακτήριζε τη συγκεκριμένη επίδειξη μόδας, αφού ο Kors, που δεν ήταν ευχαριστημένος με το χρώμα των τοίχων, έβαψε τον χώρο μία μέρα πριν το σόου. Η κολεξιόν του Kors έγινε αμέσως επιτυχία και αγοράστηκε από το Bloomingdales, το Bergdorf Goodman, το Lord & Taylor, το Neiman Marcus και το Saks Fifth Avenue.

    Το 1997, ο Kors έγινε ο πρώτος σχεδιαστής γυναικείων ενδυμάτων και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Céline και βοήθησε τον γαλλικό οίκο να δημιουργήσει μια επιτυχημένη σειρά αξεσουάρ και ρούχων, πριν αποχωρήσει τον Οκτώβριο του 2003 για να επικεντρωθεί στο δικό του brand.

    Ο Kors κυκλοφόρησε τη δική του σειρά ανδρικών ενδυμάτων το 2002. Επίσης, το 2004 κυκλοφόρησαν οι σειρές MICHAEL Michael Kors και KORS Michael Kors.

    Ο Kors υπήρξε επίσης κριτής για 10 ολόκληρα χρόνια στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά “Project Runway” – από το 2004 έως το 2012.

    Ο Kors έχει λάβει έναν μεγάλο αριθμό βραβείων, όπως το βραβείο για τον Σχεδιαστή Γυναικείων Ενδυμάτων (Womenswear Designer) της Χρονιάς το 1999 από το  Council of Fashion Designers of America (CFDA) και το αντίστοιχο βραβείο για την Ανδρική Ένδυση το 2003. Το 2010, το CFDA απένειμε στον Kors τη μεγαλύτερη τιμή, το βραβείο Lifetime Achievement Award.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Gigi Hadid: Το «it model» του σήμερα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lily Rose Depp: Η κόρη του διάσημου ηθοποιού είναι η επίσημη εκπρόσωπος του οίκου Chanel



    ΣΧΟΛΙΑ