• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    100 μέρες ως Δούκισσα: Τι πραγματικά μας δείχνει το στιλ της Μέγκαν Μαρκλ;


    H σχέση αγάπης και λατρείας μεταξύ της Δούκισσας του Σάσεξ και των μέσων ενημέρωσης κράτησε ακριβώς τρεις εβδομάδες. Στις 9 Ιούνιου, για την πρώτη της εμφάνιση στο μπαλκόνι του Buckingham Palace, η Μέγκαν Μαρκλ φόρεσε ένα ροζ παλ φόρεμα της Carolina Herrera που άφηνε εκτεθειμένους τους ώμους της. «Κάποιοι παρατήρησαν αμέσως ότι με αυτή την επιλογή ‘έσπασε’ έναν από τους πιο σταθερούς κανόνες του παλατιού», έγραψε το περιοδικό  Hello!, σημειώνοντας ότι «το βασιλικό πρωτόκολλο θέλει τις γυναίκες να έχουν καλυμμένους τους ώμους τους».

    Μερικές εβδομάδες αργότερα, στους τελικούς γυναικών του Wimbledon, η μεγάλη βασιλική είδηση ήταν η επιστροφή του χαρακτηριστικού «ατημέλητου κότσου» της Δούκισσας. «Η Μέγκαν Μαρκλ τελευταία ακολουθεί το κομψό στιλ των γαλαζοαίματων… αλλά αυτό το σαββατοκύριακο τα ατημέλητα μαλλιά της και το casual λουκ της επανήλθαν», παρατήρησε το Vanity Fair. Και λες και τα ατημέλητα μαλλιά δεν ήταν αρκετά για να χαρακτηριστεί η Δούκισσα εκείνη που έχει σπάσει τους περισσότερους κανόνες μετά τη Δούκισσα του Devonshire τον 18ο αιώνα, φαίνεται ότι σε μια εκδήλωση ξέχασε τον κανόνα της δούκισσας και σταύρωσε τα πόδια της στο γόνατο, αντί στον αστράγαλο, όπως υποδεικνύεται.

    The Duchesses of Cambridge and Sussex during Trooping the Colour.

     

    Έχουν περάσει 100 μέρες από τότε που η Μέγκαν Μαρκλ έγινε Δούκισσα και όλο το αφήγημα «σπάει το βασιλικό πρωτόκολλο» αποτελεί την τροπή που καθιστά το παραμύθι πιο μοντέρνο. Στην πραγματικότητα, δεν αφορά καθόλου την σχέση της με τη βασιλική οικογένεια, αλλά τη σχέση της με το κοινό.

    Το πρώτο «σκάνδαλο» της έγγαμης ζωής της Δούκισσας ήρθε όταν φωτογραφήθηκε στο πάρτι γενεθλίων του πεθερού της με διαφανές καλσόν. Όπως γράφτηκε αργότερα, το καλσόν φορέθηκε με την εντολή της Βασίλισσας, ωστόσο πολλοί το αμφισβητούν και στα social media δεν συζητιόταν τίποτα άλλο για μέρες.

    Σχετική εικόνα

    Η εικόνα της Δούκισσας ως αυτή που σπάει τους κανόνες είναι δίκοπο μαχαίρι: τροφοδοτεί τόσο αυτούς που δεν την εγκρίνουν όσο και αυτούς που την αγαπούν. Γιατί ακόμη και αν το να σπάει κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας το πρωτόκολλο θεωρείται καταδικαστέο, πολλοί το θεωρούν ως το μεγαλύτερο ατού της. Ως η πρώτη βασιλική νύφη διαφορετικής φυλής, η πρώτη που είχε επιτυχημένη καριέρα, η πρώτη αυτοαποκαλουμενη φεμινίστρια, είναι μια επαναστατική δύναμη στη Βρετανία απλά με το να είναι ο εαυτός της.

    Meghan Markle her then boyfriend at the 2017 Invictus Games in Toronto, Canada.

     

    Η συζήτηση λοιπόν γύρω από τα ρούχα της δεν αφορά αυτά καθαυτά. Όταν η Kate Middleton παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Γούλιαμ χρόνια πριν, το ενδιαφέρον στην γκαρτναρόμπα της περιοριζόταν γύρω από την τιμή των ρούχων της. Με την Μέγκαν Μαρκλ, το ενδιαφέρον του κόσμου έχει να κάνει με το πόσο συναρπαστική και ανατρεπτική είναι ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

    Duchess of Sussex in a Givenchy trousersuit

     

    Κατά κανόνα, στους Βρετανούς αρέσει οι βασιλικές γυναίκες να είναι εκθαμβωτικές, αλλά όσον αφορά τη Δούκισσα, υπάρχει μια νέα προτίμηση για το ατημέλητο. Το σύνολό της στο  Wimbledon – με τον ατημέλητο κότσο, το ριγέ πουκάμισο και το κρεμ παντελόνι – ήταν από τα πιο αγαπημένα του κοινού από την μέρα του γάμου. Το μαύρο της Givenchy κοστούμι στην επίσημη επίσκεψή της στο Δουβλίνο ήταν επίσης από τα αγαπημένα των κριτικών μόδας. Φαίνεται πως όλοι την προτιμούν με λιγότερο «επίσημες» εμφανίσεις.

    Αποτέλεσμα εικόνας για meghan markle at Wimbledon 

    Η ίδια έχει αναπτύξει ένα χαρακτηριστικό στιλ, με το οποίο το ευρύ κοινό έχει ταυτιστεί. Το πιο διακριτό χαρακτηριστικό είναι η λαιμοκοψή-χαμόγελο, την οποία είδαμε στο Givenchy νυφικό της και συνεχίζει να προτιμά σταθερά από τότε. Την ίδια λαιμοκοψή είδαμε και στο navy Dior φόρεμά της αλλά και στο λαδί Ralph Lauren.

    Σχετική εικόνα

    Σχετική εικόνα



    ΣΧΟΛΙΑ