• LIFE&STYLE

    Τα fashion items που σας σώζουν όταν δεν έχετε τι να βάλετε

    • NewsRoom


    Πρέπει να ετοιμαστείτε για να βγείτε από το σπίτι και η σκέψη που περνάει αμέσως στο νου σας είναι «δεν έχω τι να βάλω». Άλλωστε, ένα από τα πλέον δημοφιλή hashtags στο Instagram είναι το #ihavenothingtowear και είναι κάτι που συμβαίνει κατ’ επανάληψη ακόμα και αν έχετε κάνει shopping therapy, μόλις έναν μήνα πριν! Ένα κλασικό -γυναικείο κατά κύριο λόγο- δράμα, που λαμβάνει χώρα στο dressing room των περισσοτέρων από εμάς- σε τόσες πολλές μάλιστα, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είναι απλώς τυχαία συγκυρία ή τρομερά μεταδοτικό… Συμβαίνει το πρωί πριν τη δουλειά, το βράδυ πριν την έξοδο, ακόμα, όμως, και εκείνες τις φορές που αποφασίζουμε να οργανωθούμε μία εβδομάδα πριν, με στόχο να επιλέξουμε (ελπίζοντας επιτυχημένα αυτή τη φορά) ποιο θα είναι το πλέον stylish outfit της γκαρνταρόμπας μας για το fancy party του επόμενου Σαββάτου.

    Επειδή, όμως, ο προγραμματισμός είναι μια πολυτέλεια που δεν έχουμε όλες στο καθημερινό busy πρόγραμμά μας, τα παρακάτω 5 items είναι η μαγική λύση κάθε φορά που μία τέτοια κατάσταση κινδυνεύει να μας καθυστερήσει και πάλι, στο σημαντικό εκείνο meeting της Δευτέρας -και όχι μόνο!

    1. Blazer: Mode on

    Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα σε αυτόν τον πλανήτη που δεν έχει κρεμασμένο στη ντουλάπα της τουλάχιστον ένα blazer. Μπορεί να είναι κλασικό, μεσάτο ή oversized. Ίσως να προτιμά το all time classic μαύρο ή διαφορετικά να της αρέσει να παίζει με τα χρώματα, με αγαπημένα της το λευκό, το κόκκινο ή τις pastel αποχρώσεις. Όπως και να έχει πάντως, τo blazer σε ό,τι στιλ ή απόχρωση και αν είναι, δίνει το twist που χρειάζεστε για να αναβαθμίσετε ακόμα και το πιο basic look.

    befunky-collage-O2Hly.jpg

    Do it your way

    • Συνδυάστε το με το αγαπημένο σας jeans και δώστε extra boost στο βαρετό outfit της Δευτέρας.
    • Πειραματιστείτε με διαφορετικές εφαρμογές στα bottoms και αποχωριστείτε για λίγο τα skinny παντελόνια σας. Φορέστε το με μία ζιπ κιλότ ή ένα flared παντελόνι και δώστε στο στιλ σας την ανδρόγυνη πινελιά που του έλειπε.
    • Για όλες εκείνες που θέλουν να ενισχύουν τα πιο feminine χαρακτηριστικά τους δεν υπάρχει πιο θηλυκός συνδυασμός από αυτόν του blazer με την pencil φούστα. Ιδανικά, ολοκληρώστε τo σύνολο προσθέτοντας μια statement ζώνη, τονίζοντας, έτσι, τη μέση σας και αποκτήστε τη femme fatale εμφάνιση που αναζητούσατε!

    2. Let’s leather it

    Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα δερμάτινα στοιχεία προσθέτουν edgy χαρακτήρα στην εμφάνιση μας, μαγνητίζονας τα βλέμματα. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που αγαπήθηκαν τόσο από τα αξέχαστα 80’s έως και σήμερα. Τι κι αν διανύουμε τα τέλη του 2018; Εδώ και μερικά χρόνια το leather trend έχει επιστρέψει δυναμικά και με το σωστό styling μετατρέπει και το απλούστερο look σε eye-catching θέαμα.

    befunky-collage1.jpg

    Do it your way:

    • Ένα κλασικό μαύρο leather παντελόνι μας βγάζει πάντα από το δίλημμα #boringornot. Συνδυάστε το με ένα T-shirt και το καρό blazer (η απόλυτη aw2018 τάση) που υιοθετήσατε πρόσφατα και είστε έτοιμες!
    • H δερμάτινη φούστα φέρνει την ισορροπία ανάμεσα στα wild στοιχεία της προσωπικότητας σας, αλλά και τη θηλυκή πλευρά σας. Συνδυασμένη με ένα πουκάμισο ή ένα fluffy πουλόβερ, φτιάχνει το easy combo της ημέρας.
    • Kαι αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό από το κλασικό leather παντελόνι ή φούστα, μάλλον ήρθε η ώρα να πιάσετε την κρεμάστρα του δερμάτινου φορέματός σας. Συνδυάζεται μοναδικά με οποιοδήποτε knitwear, ενώ οι furry καταστάσεις είναι το απόλυτα στιλιστικό του ταίρι. Απογειώστε το outfit δοκιμάζοντας κάποιο καλσόν με prints, ενώ βάλτε τελεία με ένα ζευγάρι suede ankle boots για απόλυτα εναρμονισμένη ομοιομορφία στις υφές.

    3. Logo T-shirt it is!

    befunky-collage-aZa1P.jpg

    To Τ-shirt που πολλές υποτίμησαν, μα όλες μετάνιωσαν που δεν απέκτησαν σε κάθε άβολη #ihavenothingtowear στιγμή μπροστά στην ανοιχτή ντουλάπα τους. Είναι αυτό το απλό, λιτό και απέριττο που κάθε fashionista που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να έχει. Θα το δείτε να φοριέται από κούκλες στις βιτρίνες των πιο γνωστών καταστημάτων, bloggers και instagrammers, celebrities αλλά και από μοντέλα στα catwalks κορυφαίων οίκων των Fashion Weeks του Μιλάνου ή της NY. Και όχι άδικα. Έχει στιλ και δύναμη, παρόλη την απλότητά του.

    Do it your way:

    • Τι πιο basic από το T-shirt–jeans combo; Έχετε καλύτερο; Ούτε εμείς! Συνδυάστε το με τη γραμμή jeans που κολακεύει τον σωματότυπο σας περισσότερο και αναβαθμίστε την εμφάνιση σας, χαρίζοντάς της έξτρα πόντους με ένα oversized πανωφόρι.
    • «Γειώστε» διακριτικά το ύφος μιας elegant wrap φούστας, συνδυάζοντάς τη με το αγαπημένα σας logo T-shirt. Τώρα είναι ιδανικό για να προσαρμοστεί σε κάθε everyday συνθήκη!
    • Και αν ψάχνετε πιο casual τρόπους να φορέσετε το slip φόρεμα σας, το εν λόγω tee, που βρίσκεται κρεμασμένο μπροστά σας, είναι η απάντηση για την πιο εύκολη και κυρίως chic ready-to-go εμφάνιση.

    4. Flared my love

    befunky-collage2.jpg

    Είναι 70s, είναι elegant, είναι διαφορετικό, δίνει ύψος και κολακεύει κάθε curvy girl που ψάχνει items να αγκαλιάζουν τις καμπύλες της. Θα το βρείτε σε διαφορετικά στιλ και υφάσματα με την τάση να κυριαρχεί στα κοτλέ, jeans, velvet και leather! Εκτός των παραπάνω, όμως, θα το βρείτε… και στη ντουλάπα σας, να σας λύνει τα χέρια σε κάθε ανεπιθύμητη πολύωρη αναζήτηση του τέλειου look. Ποτέ πια απροετοίμαστη μπροστά σε μια fashion emergency!

    Do it your way:

    • Ένα item, 3 λέξεις, το απόλυτο φθινοπωρινό outfit.  Πουκάμισο – flared jeans – παλτό. Τα σχόλια περισσεύουν!
    • Φορέστε το αγαπημένο σας ankle flared jeans και τον χειμώνα. Συνδυάστε το με ένα ζευγάρι suede ή velvet ankle boots και το κοντό σας puffy bomber jacket για το απόλυτα mainstream outfit.
    • Kαι για εσάς που ψάχνετε το ιδανικό office look, συνδυάστε το υφασμάτινο flared παντελόνι σας με ένα πουλόβερ σε έντονη απόχρωση και ξεφύγετε από το την κλασική office-uniform που οι συνάδελφοί σας είχαν συνηθίσει.

    5. The pencil skirt

    befunky-collage-eltgV.jpg

    Και last, but not least… η pencil φούστα! Μπορεί να μην είναι το item που θα βρούμε εύκολα σε κάθε ντουλάπα, αργά ή γρήγορα όμως, όλες τη λατρεύουμε! Είναι θηλυκή, αγκαλιάζει τις καμπύλες μας και το καλύτερο είναι ότι προσαρμόζεται εύκολα ανάλογα με τα αξεσουάρ που την πλαισιώνουν σε κάθε στιλ και περίσταση.

    Do it your way:

    • Tι καλύτερο από ένα cozy πουλόβερ με την pencil φούστα σας; Το combo που θα προσαρμοστεί τέλεια σε κάθε στιγμή της ημέρας από το πρωί έως το βράδυ, ενώ παράλληλα θα σας κρατήσει ζεστές κατά τη διάρκεια της πρώτης απότομης πτώσης της θερμοκρασίας.
    • Δώστε πιο soft και casual χαρακτήρα, συνδυάζοντας τη με το hoodie που συνήθως επιλέγετε για πιο χαλαρά outfits. Απογειώστε την εμφάνιση με ένα ζευγάρι sneakers και ολοκληρώστε τέλεια ένα sporty chic look!
    • Διατηρήστε και ενισχύστε ακόμα περισσότερο τα θηλυκά στοιχεία του συγκεκριμένου item με ένα office πουκάμισο και φυσικά τις κλασικές μαύρες γόβες σας. Ιδανικό σύνολο για το γραφείο ή οποιαδήποτε formal συνθήκη, ενώ αν το δοκιμάσετε μία φορά θα μείνει το αγαπημένο all time classic της γκαρνταρόμπας σας… για τις επόμενες δεκαετίες!

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Δάφνη Βαλέντε μιλά στο mononews για τη μόδα στην Ελλάδα, την οικολογία και τη νέα της συλλογή Making Waves

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το pop-up κατάστημα της Gucci στο Selfridges είναι ένας ροζ παράδεισος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Burberry και Vivienne Westwood αποκαλύπτουν τις πρώτες δημιουργίες της συνεργασίας τους



    ΣΧΟΛΙΑ