• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom


    Kαλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Χάος στο μεταναστευτικό: Επεισόδια στη Λέσβο, μήνυση στον Μουζάλα. Η στασιμότητα στο θέμα του μεταναστευτικού, όσον αφορά στη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλει πρόσφυγες και μετανάστες, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μήνες στα νησιά του Αιγαίου.
    2. Σφοδρή επίθεση για το νέο πολυνομοσχέδιο ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία. Σε αντιπολίτευση υψηλών τόνων και σκληρής κριτικής θα επιμείνει η Νέα Δημοκρατία και το επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απομακρύνθηκε και ετοιμάζεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο πολυνομοσχέδιο, αν και εμφανίζεται ανοικτή να ψηφίσει (ή τουλάχιστον να μην καταψηφίσει) διατάξεις που αφορούν το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων».
    3. Σαρανταδύο τουρκικές παραβιάσεις σε μία ημέρα στο Αιγαίο. Tέσσερα τουρκικά F-16, τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και έξι ελικόπτερα μπήκαν τη Δευτέρα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 42 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.
    4. Μεγάλη “ανηφόρα” η λύση στα “κόκκινα” επιχειρηματικά δάνεια. Τεράστιος “κάβος” για την επίλυση των “κόκκινων” δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι το θέμα των κοινών πιστούχων, προδιαγράφοντας μακρύ και επίπονο δρόμο στην όλη διαδικασία της διάσωσης επιχειρήσεων που θα κριθούν βιώσιμες.
    5. Κατρούγκαλος: Τώρα 15% μείωση στις νέες συντάξεις, το 2018… αυξήσεις. Για διαστρέβλωση στοιχείων επέκρινε τη ΝΔ και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, υποστηρίζοντας ότι οι κατώτατες συντάξεις των 100-200 ευρώ (πρόωρη) έως 477 ευρώ που δίνει το νέο σύστημα είναι υψηλότερες από αυτές που θα χορηγούσε ο νόμος Λοβέρδου, ενώ οι υψηλές συντάξεις δεν περικόπτονται κατά 30%.
    6. Μεγάλη συμμαχία Βγενόπουλου-Βαρδινογιάννη. Η Attica Group συμφερόντων Ανδρέα Βγενόπουλου και η Anek Lines συμφερόντων Γιάννη Βαρδινογιάννη, σχεδιάζουν την επέκτασή των κοινών δραστηριοτήτων τους μέσω συμφωνίας με μια κοινοπραξία Μαροκινών τραπεζών. Η Attica Group και η Anek Lines συμφώνησαν να μεταφέρουν δύο πλοία στην διαδρομή Algericas-Trangier, υπό την αιγίδα μιας νέας εταιρείας που θα ονομάζεται African Moroccan Line, σύμφωνα με πληροφορίες.
    7. Ολυμπιακός-ΑΕΚ για την τελευταία κούπα της χρονιάς. Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ένας αγώνας-«γιορτή». Δυστυχώς όμως ακόμη κι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έχει εξελιχθεί σε ένα «πανηγυράκι», το οποίο φτάσαμε στο σημείο να αποτελεί επιτυχία και μόνο το γεγονός ότι θα διεξαχθεί.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/aftes-ine-i-pente-idisis-pou-prepi-na-xerete-prin-anixoun-i-agores-2/45778

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/me-fonto-tous-forous-to-internet-tromokrati-tin-kivernisi/45697



    ΣΧΟΛΙΑ