• Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα ο Νότης Σφακιανάκης – «Είμαι εγκληματίας», είπε ειρωνικά (pics)

    • NewsRoom

    Ο Νότης Σφακιανάκης (Κ) οδηγείται στον εισαγγελέα μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, Αθήνα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε το πρωί της Δευτέρας, ο γνωστός τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του την Κυριακή για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους για το περιστατικό της σύλληψής του είπε ειρωνικά και δείχνοντας τις χειροπέδες που του είχαν περάσει οι αστυνομικοί: «Είμαι εγκληματίας».

    Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για τους καθιερωμένους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της covid, νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νότης Σφακιανάκης είχε σταματήσει με το αυτοκίνητό του στον παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Εκεί αστυνομικοί είδαν το πολυτελές τζιπ με τα φιμέ τζάμια σταματημένο στον παράδρομο και όταν κατάλαβαν ότι κάποιος ήταν μέσα, πλησίασαν για έλεγχο.

    Από την πρώτη στιγμή ο Νότης Σφακιανάκης φέρεται να ήταν συνεργάσιμος με τις αρχές. Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να κατέβει από το αυτοκίνητο, διαπίστωσαν μια αναστάτωση στον γνωστό τραγουδιστή και αποφάσισαν να κάνουν περαιτέρω έλεγχο.

    Αρχικά, του ζήτησαν να τους δώσει, αν είχε κάποια, βεβαίωση για να μπορεί να κυκλοφορεί. Ο Νότης Σφακιανάκης δήλωσε ότι είχε βεβαίωσε και είπε στους αστυνομικούς ότι είχε πάει στο Ελληνικό για να πάρει την κόρη του από το Μετρό.

    Όταν άνοιξε το τσαντάκι του για να δώσει στους αστυνομικούς τη βεβαίωση, όμως, ο ένας είδε τη λαβή ενός όπλου.

    Όταν ρώτησε αν το όπλο το έχει νόμιμα, ο Νότης Σφακιανάκης του απάντησε πως «είχα άδεια στο παρελθόν αλλά δεν την έχω ανανεώσει». Όπως είπε ο τραγουδιστής, το όπλο το είχε για την προστασία του, καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή του.

    Από τον έλεγχο που έγινε στη συνέχεια, στο τσαντάκι βρέθηκε κι ένα μπουκαλάκι με λευκή σκόνη. Ο Νότης Σφακιανάκης ρωτήθηκε ξανά τι ήταν αυτό και (σύμφωνα με αστυνομικές πηγές) απάντησε πως είναι «αυτό που καταλαβαίνετε, είναι για προσωπική μου χρήση». Η κοκαΐνη που βρέθηκε στην κατοχή του τραγουδιστή ήταν περίπου 1,5 γραμμάριο.

    Τότε ο ένας από τους αστυνομικούς του είπε πως «πρέπει να σας συλλάβω» και ο Νότης Σφακιανάκης του απάντησε «να κάνετε τη δουλειά σας όπως πρέπει να την κάνετε».

    Η σύλληψη έγινε την Κυριακή λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

    Κούγιας: Η κοκαΐνη δεν ήταν δική του

    Την υπεράσπιση του Νότη Σφακιανάκη ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια. Με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι:

    «Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστού Νότη Σφακιανάκη.

    Όπως δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Σφακιανάκης κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου και για την κατοχή μιας μικροποσότητας ναρκωτικών.

    Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορονοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

    Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν.

    Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη».

    Διαβάστε επίσης:

    Τι λέει ο δικηγόρος του Νότη Σφακιανάκη, Αλέξης Κούγιας για τις κατηγορίες

    Αντώνης Ρέμος: «Πλήρωσα €7.000 σε γουρουνοπούλες» – Τι αποκάλυψε (video)

    Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα Τζεν Ψάκι που οδεύει ολοταχώς για τον Λευκό Οίκο



    ΣΧΟΛΙΑ