• Διεθνής πολιτική

    Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα Τζεν Ψάκι που οδεύει ολοταχώς για τον Λευκό Οίκο

    • NewsRoom

    Τζεν Ψάκι


    Γένους θηλυκού θα είναι η επικοινωνιακή ομάδα του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, χρέη εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου αναλαμβάνει η 41χρονη ελληνικής καταγωγής, Τζεν Ψάκι, ενώ η ομάδα θα στελεχωθεί από ακόμη έξι γυναίκες συμβούλους επικοινωνίας.

    Η Ψάκι έχει σοβαρή προϋπηρεσία αφού επί προεδρίας Ομπάμα κατείχε πολλά υψηλά πόστα.

    Η Τζένιφερ Ψάκι έχει ήδη ρόλο στην ομάδα μεταβίβασης εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας πρόσφατα την ανησυχία της, σε δηλώσεις της στο NBC, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει η προβλεπόμενη διαδικασία ενημέρωσης από την απερχόμενη διακυβέρνηση, σε θέματα όπως η εθνική ασφάλεια αλλά και η διαχείριση της πανδημίας.

    Σύμφωνα με το ekirikas.com, η σχέση της Ψάκι με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε ξεκινήσει από το 2008, όταν ανέλαβε τη θέση αναπληρωτή εκπροσώπου της απόλυτα επιτυχημένης προεκλογικής του εκστρατείας.

    Διαχρονικά, απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του πρώην προέδρου, ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ μιλούσαν για τις γνώσεις, την εμπειρία, την ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, όταν της έθεταν δύσκολες ερωτήσεις, τόσο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και στον Λευκό Οίκο.

    Η Ψάκι έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη, ενώ η ίδια έχει γεννηθεί στο Κονέκτικατ.

    Η ίδια έγραψε στο Twitter:

    «Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάιντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα».

    Διαβάστε ακόμη:

    Ατύχημα για τον Τζο Μπάιντεν – Υπέστη κάταγμα

    Τραμπ: Ενδέχεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την προεδρία το 2024 στην ορκωμοσία του Μπάιντεν



    ΣΧΟΛΙΑ