• Κοινωνία

    Στην αντεπίθεση ο Ζουγανέλης: Μήνυση κατά του Π. Δημητρά που τον κατηγόρησε ως «ρατσιστή»

    Γιάννης Ζουγανέλης


    Για τη δημόσια διαπόμπευση του, με αποκορύφωμα τις πράξεις μίσους εναντίον του «αφού κάποιοι θεωρούν ότι είναι ρατσιστής» κατηγορεί ο γνωστός ηθοποιός και μουσικός Γιάνννης Ζουγανέλης τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι Παναγιώτη Δημητρά.

    Ο καλλιτέχνης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Δημητρά, ο οποίος πρώτος τον είχε μηνύσει για τις δηλώσεις που είχε κάνει στην τηλεόραση του Alpha για τους μετανάστες στην Ελλάδα.

    Τώρα ο ηθοποιός ζητά την.ποινική δίωξη του κ. Δημητρά για τη συκοφαντική δυσφήμιση του, ψευδή καταμήνυση και ψευδή αναφορά στις αρχές.

    Στη μήνυση του ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρει ότι στις «19.12.2019 παραχώρησα ολιγόλεπτη συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης σε δημοσιογράφο της τηλεοπτικής εκπομπής «ΤΙ ΛΕΕΙ» του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Μεταξύ άλλων, όταν ρωτήθηκα για το μεταναστευτικό, δήλωσα και τα παρακάτω: «Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!

    Μετά από αυτή την τοποθέτηση, ο Παναγιώτη Δημητράς κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του ηθοποιού.

    Όπως λέει στη δική του μήνυση ο Γ.Ζουγανέλης «σκοπός του εγκαλουμένου ήταν να με κατασυκοφαντήσει και να με κατεξευτελίσει με αοριστολογίες, έωλες και ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού, αφού δεν περίμενε καν την εισαγγελική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, την εξέλιξη και ωρίμανση της δικογραφίας, αλλά έσπευσε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα που διατηρεί τη μηνυτήρια αναφορά του».

    Ο ηθοποιός υποστηρίζει πως μετά από αυτό «μου επιτέθηκαν με τόσο μίσος και ρατσιστικό μένος, άνθρωποι και ΜΚΟ, οι οποίοι δεν γνώριζα. Οι άνθρωποι αυτοί, δεν ήταν τελικά πολλοί. Ήταν ο εγκαλούμενος, και δεν αρκέστηκε απλά στην κατάθεση μιας μηνυτήριας αναφοράς, για ένα έγκλημα που θεωρούσε ότι έχει διαπραχθεί, αλλά στην δυσφημιστική για το πρόσωπό μου δημοσιοποίηση του γεγονότος της κατάθεσης της μηνυτήριας αναφοράς.

    Αποτέλεσμα ήταν η δημόσια διαπόμπευση μου, ο εξευτελισμός μου και η υποκίνηση πράξεων μίσους απέναντι μου. Όπου και εάν βρισκόμουν, με ρωτούσαν αν έχω προβλήματα με τον νόμο, όλοι είχαν διαβάσει τα «κείμενα περί ρατσισμού», όλοι με ρωτούσαν τι ακριβώς διημείφθη, ενώ αποκορύφωμα ήταν, ότι για λίγες μέρες, η διεθνής εταιρεία Google, η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο Youtube, απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, στο επαγγελματικό μου κανάλι, στον συγκεκριμένο ιστότοπο, με ταυτόχρονη απαγόρευση οποιουδήποτε βίντεο είχα αναρτήσει, με αποτελέσματα που ακόμα δεν έχουν αποτιμηθεί».



    ΣΧΟΛΙΑ