• LIFE&STYLE

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα κάνω το εμβόλιο για να έχω κανονική ζωή (video)

    • NewsRoom
    Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα κάνω το εμβόλιο για να έχω κανονική ζωή (video)

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον Γιώργο Λιάγκα και το Πρωινό.

    Γνωστός για τις αμφιλεγόμενες κατά καιρούς δηλώσεις του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στη ζωή του στη Γαλλία, τον πρωταθλητισμό, τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και τα ξεσπάσματά του. Από την κουβέντα που είχε με τον Γιώργο Λιάγκα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε δύο ακόμη σπουδαίους αθλητές της γενιάς του, τη Μαρία Σάκκαρη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

    Αναφερόμενος στα social media, όπου είναι ιδιαίτερα ενεργός, ο Στέφανος δήλωσε ότι «είναι κάτι που γουστάρω να κάνω. Θέλω μέσω της πλατφόρμας να βρω τη φωνή μου και για μένα είναι σημαντικό το να προσφέρω και κάτι σημαντικό πέρα από το να παίζω τένις. Έχω -όπως και όλοι οι άνθρωποι- γνώμη και τις υποστηρίζω με αυτόν τον τρόπο».

    Πρόσφατα, μάλιστα, αποκάλυψε ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, ενώ δήλωσε ότι θα το πράξει μόνο εφόσον γίνει υποχρεωτικό για να αγωνίζεται. Η δήλωση αυτή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο, φαίνεται πως ο πρωταθλητής επαναθεώρησε.

    «Ποτέ δεν προώθησα τον εμβολιασμό, αλλά δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Υποστηρίζω όποιον θέλει να το κάνει. Δεν είμαι γιατρός, αθλητής είμαι και η άποψή μου μπορεί να μην είναι η καλύτερη όταν έχει να κάνει με ιατρική. Θα εμβολιαστώ φέτος. Το κάνω για να έχω μια κανονική ζωή. Εχει ενοχλήσει τους πάντες αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».

    Για τις δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν και ενόχλησαν, ο ίδιος υποστήριξε πως «Δεν έχω μετανιώσει. Είναι δικές μου απόψεις και γνώμες. Ό,τι γράφω και λέω το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό προς αυτά που γράφω κι ας το είδαν κάποιοι αρνητικά. Έκραξαν, αλλά δεν τα κοιτάω. Μου τα λένε γνωστοί μου, αλλά δεν δίνω σημασία».

    Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πλέον ζει μόνιμα στη Γαλλία. Για τη ζωή του εκεί, ανέφερε ότι «Η ακαδημία Μουράτογλου είναι μεγάλη στήριξη για μένα και την οικογένειά μου. Νιώθω πιο άνετα εκεί απ’ ότι στην Ελλάδα. Έχω καλύτερες συνθήκες προπόνησης. Σχεδόν όλο τον χρόνο γυμνάζομαι κάτω από καταπληκτικές συνθήκες. Είναι το κέντρο του τένις. Αλλά θέλω κάποια στιγμή να γυρίσω στην Ελλάδα».

    Όσο για το αν θα πετύχει την κατάκτηση ενός grand slam, δήλωσε ότι αυτό «θα έρθει με την προπόνηση, το πείσμα μου και την αγάπη μου για το άθλημα».

    «Είμαι κοντά στο #1. Η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες», πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στον αντίπαλό του, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο Στέφανος δήλωσε ότι «Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και με εκπλήσσει που με το τένις που παίζει κερδίζει τίτλους. Δεν είναι βαρετό, αλλά σίγουρα είναι μονοδιάστατο. Το κάνει όμως καλά. Και παίζει το καλύτερο τένις αυτή τη στιγμή. Και ο Ζβέρεφ έχει σταθερή πορεία. Δεν είναι καλύτεροι από μένα, αλλά σε αυτό το διάστημα ναι. Μέσα μου πιστεύω ότι είμαι από τους κορυφαίους, αλλά πρέπει να το δείξω στο γήπεδο».

    Γνωστός για τα μεγάλα διαλείμματα που κάνει για την τουαλέτα κατά τη διάρκεια των αγώνων του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι «Είμαι κάποιος που του αρέσει να παίρνει τον χρόνο του. Παίρνω αρκετό χρόνο. Δεν το κάνω με τίποτα για να σπάσω τα νεύρα στους άλλους. Έχω πάρει και όταν έχω κερδίσει σετ 6-0. Το έχω κάνει και σε αυτές τις περιπτώσεις. Δε νομίζω ότι με συμφέρει αυτό. Όμως δεν το κάνω επίτηδες».

    Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα στο τερέν, έχει χάσει την ψυχραιμία του. Αναφορικά με αυτό, ο 22χρονος πρωταθλητής δήλωσε ότι «Υπήρξαν στιγμές που ένιωσα ντροπή και αμηχανία. Από αυτές τις στιγμές μαθαίνεις, μεγαλώνεις και καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει».

    Βέβαια, αναφέρθηκε και στον προπονητή του, που δεν είναι άλλος από τον πατέρα του. Όπως ανέφερε δεν υπάρχει καλύτερος από εκείνον και γι’ αυτό τον λόγο δεν πρόκειται να αλλάξει προπονητή.

    Για τα χρήματα που βγάζει από το τένις και τους αγώνες, ο Στέφανος δήλωσε ότι «Αυτή τη στιγμή αποταμιεύω. Στο μέλλον ίσως τα βάλω κάπου αλλού. Μου αρέσουν τα ταξίδια. Αυτό είναι το ακριβό μου γούστο. Λατρεύω τα ταξίδια. Μου αρέσει να παίρνω εμπειρίες. Αυτό αξίζει περισσότερο από όλα τα άλλα».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αγαπημένα του μέρη απ’ όσα έχει ταξιδέψει είναι η Νέα Ζηλανδία και οι Παξοί στην Ελλάδα, ενώ απωθημένο του είναι ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική.

    Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην περίοδο της καραντίνας, κατά την οποία πέρασε κατάθλιψη. «Δεν είχε νόημα η ζωή. Είχα τόσους στόχους και ήμουν πεινασμένος. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία και η χρονιά έφευγε», δήλωσε.

    Μιλώντας για τη συναθλήτριά του, Μαρία Σάκκαρη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι «Αν έχει τις ευκαιρίες να κάνει κάτι καλό σε αυτό το άθλημα, θέλω να το κάνει πριν από μένα».

    Αναφερόμενος στον πρωταθλητή του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο και την ταινία που ετοιμάζεται για τη ζωή του δήλωσε ότι «Δεν έχω πετύχει στην καριέρα μου όσα έχει πετύχει ο Αντετοκούνμπο. Τα όσα έχει καταφέρει δεν είναι μόνο για ταινία, αλλά για σειρά στο Netflix. Είναι εντυπωσιακά όσα έχει κάνει. Δεν μιλάμε πολύ συχνά αλλά τον βλέπω σαν φίλο μου».

    Για το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, δήλωσε ότι «Είναι πολύ μακρινό αυτό. Ελπίζω να φτάσω να παίζω ως τα 40 μου όπως ο Φέντερερ».

    Τέλος, ερωτηθείς για την πολιτική, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκαθάρισε ότι δεν ασχολείται καθόλου.

    «Δεν έχω ψηφίσει ποτέ. Η πολιτική δεν μου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό».

    Διαβάστε επίσης:

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Το τένις είναι παιχνίδι ψυχολογίας

    Βαρεμένοι, Βαρουφάκηδες και Τσιτσιπάδες, μια αλλοπρόσαλλη παρέα σε έναν κόσμο σε κρίση

    Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη – Σοκαριστικό πως θα πονάω κι εκείνη θα είναι ελεύθερη (video)



    ΣΧΟΛΙΑ