• LIFE&STYLE

    Στεφανία Λυμπερακάκη: Ποια είναι η 18χρονη «Supergirl» που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision

    • NewsRoom

    Στεφανία Λυμπερακάκη


    Η 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη είναι και επίσημα πλέον η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision

    Στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας θα διεξαχθεί ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, αφού η Ολλανδία ήταν εκείνη που πήρε την πολυπόθητη πρωτιά στον διαγωνισμό του περασμένου Μαΐου. Η Ολλανδία, όμως, είναι και ο τόπος διαμονής της 18χρονης Στεφανίας Λυμπερακάκη, της ελληνικής καταγωγής διαγωνιζόμενης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

    «Το πιο τρελό μου όνειρο – Υπόσχομαι να σας κάνω υπερήφανους»

    Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Στεφανία Λυμπερακάκη επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό με την Ελλάδα, δείχνοντας ενθουσιασμένη για τον νέο ρόλο που ανέλαβε. Όπως έγραψε συγκεκριμένα στην λεζάντα της ανάρτησής της:

    «Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι και εγώ να το πιστέψω, αλλά μπορώ επιτέλους να επιβεβαιώσω τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετές εβδομάδες! Ναι, θα είμαι η εκπρόσωπος της χώρας μου στη φετινή Γιουροβίζιον στο Ρότερνταμ και ευχαριστώ πάρα πολύ την ΕΡΤ που έκανε το πιο τρελό μου όνειρο πραγματικότητα!», έγραψε στο Instragram. «Αν και γεννήθηκα στην Ολλανδία, έρχομαι κάθε χρόνο στην Ελλάδα και τη λατρεύω όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να σας κάνω υπερήφανους!».

    View this post on Instagram

    OMG FINALLY I can confirm the rumours that have been going around for a while now: YESSS I will proudly represent my country GREECE in the Eurovision Song Contest 2020 in Rotterdam!! It's so crazy to realize that this dream has actually come true!! Many thanks to ERT for giving me this opportunity! I hope to make my fellow Έλληνες and also all Nederlanders so proud! I will go for it 100% and I will not let you down!! 🧡 ••• Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι κι εγώ να το πιστέψω, αλλά μπορώ επιτέλους να επιβεβαιώσω τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετές εβδομάδες! Ναι, θα είμαι η εκπρόσωπος της χώρας μου στη φετινή Γιουροβίζιον στο Ρότερνταμ και ευχαριστώ πάρα πολύ την ΕΡΤ που έκανε το πιο τρελό μου όνειρο πραγματικότητα!! Αν και γεννήθηκα στην Ολλανδία, έρχομαι κάθε χρόνο στην Ελλάδα και τη λατρεύω όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να σας κάνω υπερήφανους!! 💙 ••• #ESC2020 #Eurovision #Greece #ERT #SUPERG!RL

    A post shared by Stefania (@stefania_) on

    Ταυτόχρονα με τη δημοσίευση της τραγουδίστριας, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ, η οποία έγινε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

    H φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision, μάλιστα, φαίνεται καθ’ όλα υποσχόμενη, καθώς την 18χρονη Στεφανία θα πλαισιώσει μία πολύ δυνατή ομάδα συνεργατών, με μακρά εμπειρία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, η όμορφη νεαρή θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Supergirl», δια χειρός του γνωστού μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλου, ενώ τη σκηνική παρουσία της Στεφανίας θα αναλάβει ο εμπειρότατος και φημισμένος Φωκάς Ευαγγελινός.

    Στεφανία Λυμπερακάκη

    Όπως έχει γίνει γνωστό για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Eurovision φέτος, πρόκειται για ένα κομμάτι με pop – dance χορευτικά στοιχεία, σαφές ελληνικό ηχόχρωμα και παραδοσιακά έγχορδα όργανα. Το τραγούδι «Supergirl» μιλά για τις «υπερδυνάμεις» που πρέπει να έχει μια έφηβη για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές προκλήσεις και δυσκολίες.

    Όπως έχει ανακοινωθεί, ο 65ος διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί στο Ρόντερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου. Η Ελλάδα έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στον β’ ημιτελικό, την Πέμπτη, 14 Μαΐου, ενώ η Κύπρος στον πρώτο, την Τρίτη, 12 Μαΐου. Σημειώνεται ότι αυτή είναι μία αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, καθώς όλα τα τελευταία χρόνια, οι δύο χώρες κληρώνονταν στον ίδιο ημιτελικό, με αποτέλεσμα να μπορεί να ψηφίζει η μία την άλλη. Φέτος, ωστόσο, Ελλάδα και Κύπρος δεν θα έχουν αυτό το προνόμιο.

    Ποια είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη

     

    H εμφάνιση της Στεφανίας Λυμπερακάκη στα βραβεία MAD το καλοκαίρι του 2019

    Γεννημένη το 2002, από Έλληνες γονείς, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, η Στεφανία Λυμπερακάκη είναι ήδη πολύ γνωστή στη γενέτειρά της, αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες. Ο χώρος της Eurovision δεν είναι άγνωστος για την 18χρονη, καθώς το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses, που εκπροσώπησε την Ολλανδία, τερματίζοντας στην 8η θέση, με 174 βαθμούς.

    Το πρώτο της single «Stupid Reasons», σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove, κυκλοφόρησε το 2018. Πέρα από τη μουσική, η 18χρονη Στεφανία ασχολήθηκε και με την υποκριτική, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε τρεις ταινίες, αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. Στην Ελλάδα, η Στεφανία Λυμπερακάκη έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στα μουσικά βραβεία του MAD το περασμένο καλοκαίρι.

    Στεφανία Λυμπερακάκη



    ΣΧΟΛΙΑ