• LIFE&STYLE

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος – Λίνα Δρούγκα: Όλες οι λεπτομέρειες για την ένωση του tycoon με τη δημοσιογράφο – Θα γίνει και θρησκευτικός γάμος

    Λίνα Δρούγκα και Σπύρος Θεοδωρόπουλος

    Λίνα Δρούγκα και Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Την περασμένη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, μέρα μεγάλης γιορτής, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Λίνα Δρούγκα και ο tycoon Σπύρος Θεοδωρόπουλος υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης, δίνοντας μια ευκαιρία από κοινού στο «για πάντα» τους.

    Μια επαγγελματική γνωριμία πολλών ετών επισφραγίστηκε με τον πιο όμορφο τρόπο, παρουσία των παιδιών τους, αλλά και των μαρτύρων-κουμπάρων – αγαπημένων φίλων του ζευγαριού. Δύο δημοσιογράφων, κολλητές φίλες της Λίνας Δρούγκα, και ενός παιδικού φίλου του Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

    Αμέσως μετά τις υπογραφές ενώπιον του συμβολαιογράφου, η χαρούμενη συντροφιά το γιόρτασε στο σπίτι, απολαμβάνοντας το φαγητό της και την μεταξύ τους παρέα, δέκα άτομα όλα κι όλα συνολικά.

    Την είδηση του συμφώνου συμβίωσης έβγαλε πρώτος ο Wiseman κι εμείς προχωρήσαμε το ρεπορτάζ ένα βήμα παραπέρα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες μας, όλα έγιναν με ηρεμία, σε ήπιους τόνους, ανάλογους με αυτούς που κινείται το ζευγάρι. Άλλωστε τόσο ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος – γνωστός και ως Mr Chipita – όσο και η Λίνα Δρούγκα είναι «αθόρυβοι» όσον αφορά στα προσωπικά τους και, επιπλέον, ποτέ δεν τους αρέσει να προκαλούν. Στα social media, για παράδειγμα, δεν θα δεις ποτέ να ανεβάζουν κοινές φωτογραφίες – τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι τώρα – από τις εξόδους και τις εξορμήσεις τους.

    Στους καταρράκτες της Λευκάδας

    Πώς περνάνε τον χρόνο τους

    Το ζευγάρι περνάει πολύ χρόνο μαζί, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας. Τους αρέσει να γευματίζουν στο σπίτι τους στο Κεφαλάρι μόνοι, με τα παιδιά τους ή με τους αγαπημένους τους φίλους, συντηρώντας έναν κλειστό κύκλο εμπιστοσύνης και αγάπης. Επί του παρόντος ζουν στο δικό τους φιλόξενο «κουκούλι», νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστούν πολύτιμες στιγμές αυστηρά με εκείνους τους οποίους επιλέγουν και μαζί με τους οποίους αισθάνονται άνετα και οικεία.

    Μετράνε ήδη κάμποσα ταξίδια μαζί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό – φεύγουν έστω και για ένα Σαββατοκύριακο, κάθε φορά που το καθημερινό τους πρόγραμμα τους δίνει την ευκαιρία.

    Αυτό που λατρεύουν να κάνουν μαζί, πέρα από το βρίσκονται και να γευματίζουν με φίλους, είναι να πηγαίνουν εκδρομές για ορειβασία. Κάθε κορυφή είναι μια νέα πρόκληση για το ζευγάρι, που, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, αφήνει για λίγο στην πόλη τις έγνοιες και τα άγχη και «γεμίζει» οξυγόνο και όμορφες εικόνες από τη φύση…

    Η Λίνα Δρουγκα λατρεύει τον γιο της. Εδώ από τα γενέθλιά του πριν από 2 χρόνια

    Έρχεται και θρησκευτικός γάμος

    Η είδηση περί της ένωσής τους με σύμφωνο συμβίωσης τάραξε τα νερά και «φούντωσε» τον κοινωνικό σχολιασμό. Λογικό. Το ειδύλλιο άνθισε κάτω από… τη μύτη των περισσότερων, όπως και η δρομολόγηση της επισημοποίησης της ερωτικής σχέσης. Τα, δε, ευχάριστα νέα τα ανακοίνωσε το ζευγάρι στους φίλους του εκ των υστέρων, δεχόμενο καταιγισμό συγχαρητήριων ευχών, όπως ήταν αναμενόμενο, μαζί με «πιέσεις» να το γιορτάσουν με ένα μεγάλο πάρτι.

    Το μεγάλο πάρτι θα έρθει, λοιπόν, αλλά θα έπεται του θρησκευτικού γάμου. Διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ετοιμάζεται και η τελετή ένωσης του ζευγαριού ενώπιον Θεού και ανθρώπων στην εκκλησία, και, μάλιστα, εντός των προσεχών λίγων μηνών. Θα είναι ο δεύτερος γάμος της Λίνας Δρούγκα και ο τρίτος του Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

    Ίσως, μάλιστα, αυτή η εξέλιξη να κάνει κάποιους να… στραβοκαταπιούν, καθώς, σχολιάζοντας τα νέα περί του συμφώνου συμβίωσης, βιάστηκαν να αφήσουν αιχμές για τη σχέση του ζευγαριού. Ποιος τους ρώτησε αλήθεια;

    Λίνα Δρούγκα: Εντυπωσιακή και αξιοπρεπής παρουσία

    Η Λίνα Δρούγκα εργάζεται ως δημοσιογράφος 30 και πλέον χρόνια και όσοι έχουν δουλέψει μαζί της έχουν να λένε πόσο αξιοπρεπής, μετρημένη και εργατική είναι. Ακόμη κι όταν ήταν παντρεμένη με τον διευθυντή της στο Mega, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, έκανε «νυχτέρια» και τις «χειρότερες» βάρδιες (Σαββατοκύριακα και αργίες), μη θέλοντας να δώσει δικαιώματα ότι απολαμβάνει ειδικής μεταχείρισης, λόγω της οικογενειακής τους σχέσης. Κι αυτό είναι κάτι που η δημοσιογραφική «πιάτσα» – που, μεταξύ μας, δεν χρωστάει να πει καλό – της το αναγνωρίζει.

    Η εντυπωσιακή παρουσιάστρια

    Έχει μια εντυπωσιακή εμφάνιση – που συντηρεί με προσεγμένη διατροφή, αλλά και με το βόλεϊ, την ορειβασία και το περπάτημα – και τα μακριά μαλλιά της είναι το σήμα κατατεθέν της στα χρόνια. Όμως η Λίνα Δρούγκα δεν είναι μόνο αυτό.

    Ως τα 18 της ήταν ένα κλασικό αγοροκόριτσο, με όνειρα και με στόχους να κατακτήσει τα media, χωρίς να έχει επίγνωση της ομορφιάς της, κάτι που στα μάτια πολλών την έκανε απείρως πιο ελκυστική. Αυτό, σε συνδυασμό με έναν χαρακτήρα «σπαθί», με αξίες και σταθερές, την έχει καταξιώσει επαγγελματικά, αλλά και στα μάτια του κόσμου.

    Ξεκίνησε να εργάζεται στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη – τότε Tele City, πλέον Art – λέγοντας δελτία ειδήσεων. Στη συνέχεια έκανε για χρόνια οικονομικό ρεπορτάζ στον Ant1 συμπαρουσιάζοντας παράλληλα μια εκπομπή με τον Τέρενς Κουίκ. Μετά πήγε στο Mega, όπου είχε οικονομική εκπομπή και έλεγε και δελτία ειδήσεων. Πλέον μας λέει τις ειδήσεις τα μεσημέρια από τη συχνότητα του Open.

    Το λουκέτο στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είναι κάτι που τη στιγμάτισε – όπως και όλους τους εργαζόμενους εκεί. Όπως έχει πει παλιότερα σε συνεντεύξεις της, είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι απλήρωτος τόσους μήνες.

    Η ίδια δεν έκρυψε ποτέ την αλήθεια από τον μοναχογιό της, Άλκη, λέγοντάς του πολλά «όχι» εκείνη την εποχή, καθώς τα οικονομικά ήταν περιορισμένα, όπως έχει ομολογήσει η ίδια.

    Οι «προειδοποιήσεις» για την προσωπική της ζωή

    Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι μια άκρως γοητευτική δουλειά, που, όμως, έχει πολλές δυσκολίες. Δεν υπάρχει ωράριο και καλείσαι να εργάζεσαι σε γιορτές και σε αργίες, γιατί η επικαιρότητα δεν σταματά να «τρέχει», οπότε ο χρόνος για προσωπική ζωή είναι περιορισμένος.

    Η Λίνα Δρούγκα, όταν ανακοίνωσε στους δικούς της ότι θέλει να γίνει δημοσιογράφος, μίλησε με έναν φίλο του πατέρα της από τον χώρο, ο οποίος την προειδοποίησε για τις δυσκολίες.

    Στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Open

    Όπως έχει αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό People: «Στην ηλικία των 14-16 ετών, που όλοι λίγο πολύ λένε τι θα κάνω από εδώ και μετά, δεν είχα σκεφτεί τίποτα άλλο, ήθελα να γίνω δημοσιογράφος. Ο μπαμπάς μου είχε έναν πολύ καλό φίλο στο χώρο της δημοσιογραφίας, που συναντήθηκα μαζί του, ήταν κολλητός του φίλος και τόσα χρόνια μετά είναι και δικός μου. Μου είχε πει τότε: είσαι σίγουρη ότι θες να κάνεις αυτή τη δουλειά;, ήταν και πολύ αυστηρός. Είπα ναι, είμαι σίγουρη. Κορίτσι μου το καταλαβαίνεις ότι δεν θα έχεις σχέση ποτέ σου; Δεν θα μπορείς με τα ωράρια αυτά να έχεις σχέση. Είπα δεν με πειράζει, θα τα βρω». Όπερ και εγένετο.

    Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης είχε πει: «Τα πρώτα χρόνια θυμάμαι να δουλεύω επί 4 χρόνια χωρίς να πάρω ούτε ένα ρεπό. Δούλευα από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 2 το πρωί. Δεν με πείραζε καθόλου. Ήμουν τόσο πολύ αφοσιωμένη σε αυτό το πράγμα και μου έδινε τόσο πολύ μεγάλη χαρά που δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Στη συνέχεια, όμως, το δούλεψα. Δεν είχα προβλήματα στις σχέσεις μου ιδιαίτερα».

    Όταν σβήνουν τα φώτα του στούντιο η Λίνα Δρούγκα είναι μια κλασική… αγορομάνα. Πηγαίνει τον 13χρονο γιο της σε δραστηριότητες, σε πάρτι, σινεμά και είναι παρούσα όσο πιο ουσιαστικά μπορεί.

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Ο master των deals με τα 180 εκατ. ευρώ

    Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει συνδέσει το όνομά του με ένα από τα μεγαλύτερα deals στο ελληνικό επιχειρείν. Αυτό της πώλησης της Chipita σε έναν πολυεθνικό κολοσσό, τη Mondelez και σε μία αποτίμηση που έφτασε στο ασύλληπτο ποσό των 2 δισ. δολαρίων. Από τη «χρυσή» συμφωνία ο ταλαντούχος επιχειρηματίας, όντας κάτοχος του 14% της εταιρείας, αποκόμισε μια σημαντική προσωπική ρευστότητα, που αποτιμάται σε περισσότερα από 180 εκατ. ευρώ.

    To success story της Chipita,  το οποίο είναι ένα case study από μόνο του, για το πώς μια βιοτεχνία μπορεί να μετατραπεί σε έναν πολυεθνικό κολοσσό με παγκόσμιο εκτόπισμα, ξεκινά από τον δεύτερο όροφο ενός διαμερίσματος στο Μοσχάτο. Ήταν τότε που ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, σε ηλικία μόλις 28 ετών, εξαγοράζει το 50% μιας βιοτεχνίας, που φτιάχνει γαριδάκια, με 45 εργαζόμενους. Τρία χρόνια αργότερα εξαγοράζει το υπόλοιπο 50%.

    Η πορεία του προς την κορυφή, ωστόσο, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Ο διορατικός από τότε επιχειρηματίας έφτιαξε ένα business plan για ένα πρωτοποριακό προϊόν: Το πρώτο συσκευασμένο κρουασάν με γέμιση σοκολάτα. Οι πόρτες των επενδυτών ήταν ερμητικά κλειστές για το νέο επιχειρηματία με το άγνωστο – για τα τότε δεδομένα – εγχείρημα. Η είσοδος των πρώτων επενδυτών του ομίλου Olayan, που βρήκαν αξία στο project του, οδήγησαν στη δημιουργία του πρώτου κρουασάν 7DAYS, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 1991.

    Οι «τίτλοι τέλους» γράφτηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, όπου ολοκληρώθηκε η εξαγορά μιας εταιρείας, που στήθηκε σε ένα διαμέρισμα και έφτασε με την επιμονή και την διορατικότητα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου να καταστεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο.

    Και φυσικά ο αεικίνητος επιχειρηματίας δεν σταμάτησε τη δράση του με την πώληση του ποσοστού του. Παρέμεινε στο τιμόνι της αλλαντοβιομηχανίας «Νίκας», η οποία εξαιρέθηκε από το deal της Chipita, και άρχισε να χτίζει ένα νέο όμιλο με εξαγορές στον χώρο, που ξέρει καλύτερα, αυτόν των τροφίμων και των ποτών.

    Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επικεφαλής σήμερα της Chipita Foods (εξ’ού και το παρατσούκλι Mr Chipita), εκτός από το να αποκτήσει το σύνολο της αλλαντοβιομηχανίας «Νίκας», έχει προχωρήσει σε τρεις ακόμη μεγάλες επενδυτικές κινήσεις. Εξαγόρασε το 45% της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ, τη βιομηχανία «Ελληνικοί Χυμοί» μαζί με το fund EOS Capital Partners, που έχει επικεφαλής τον πρώην τραπεζίτη Απόστολο Ταμβακάκη, καθώς και την εταιρεία «Εδεσμα» στη Θεσσαλονίκη.

    Έχει κάνει τους πάντες να μιλούν για εκείνον και την αγορά να αναμένει το επόμενό του «χτύπημα». «Ομπρέλα» των επιχειρήσεών του είναι η εταιρεία Bespoke, στην οποία συμμετέχουν έμπιστοι συνεργάτες του και ο γιος του Αντώνης.

    Η συμβουλή του πατέρα του που δεν ακολούθησε

    Η περίπτωση του συγκεκριμένου επιχειρηματία είναι από εκείνες, που κρύβουν πολλά διδάγματα για τους επίδοξους μιμητές της πορείας του. Άνθρωπος που, όπως έχει δηλώσει μεταξύ άλλων, θεωρεί σημαντικό να απολαμβάνει τη διαδρομή, δίνει ιδιαίτερη σημασία στις αρχές και στις αξίες.

    Στο CEO Initiative το 2019 είχε μιλήσει για το «ταξίδι» της επιχειρηματικότητας: «Χωρίς αρχές και χωρίς αξίες δεν μπορείς να πας ιδιαίτερα μακριά. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις, ουσιαστικά, με τις οποίες λειτουργεί μια επιχείρηση. Είναι ο μόνος τρόπος να διακριθείς σε μια μεγαλύτερη και ευρύτερη ομάδα. Αν δεν έχουμε αρχές και αξίες ή αν αυτές δεν είναι ξεκάθαρες ή αν δεν έχουν διαχυθεί και δεν είναι κτήμα όλων των ανθρώπων μιας επιχείρησης, τα πράγματα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα. Αντίθετα, έτσι μπορούν περισσότεροι άνθρωποι να παίρνουν αποφάσεις – μπορεί να διαχυθεί η ευθύνη και η λήψη της απόφασης. Επιπλέον εάν η εταιρεία έχει αρχές και αξίες, θα καταφέρει σιγά-σιγά να γίνει εξαιρετική και να διακριθεί από τους καταναλωτές της».

    Όταν σκέφθηκε να βιομηχανοποιήσει τα κρουασάν με πραλίνα έψαχνε πόρτα – πόρτα να βρει επενδυτές να πιστέψουν στην ιδέα του και να τον ενισχύσουν. Όμως εισέπραττε συνέχεια απόρριψη.

    «Έκανα 21 παρουσιάσεις και όλοι μου λέγανε “παιδί μου, τι είναι αυτό το πράγμα… μακράς διάρκειας κρουασάν… πού σου ήρθε αυτή η βλακεία;”. Κανένας δεν έβαζε χρήματα βέβαια. Στο τέλος βρέθηκε ένα fund, το οποίο είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από κάποιους Ιταλούς επιχειρηματίες, οι οποίοι καταλάβαιναν λίγο περισσότερο από μακράς διάρκειας bakery προϊόντα. Έβαλαν τα λεφτά και αγόρασαν το 50% της εταιρείας με αύξηση κεφαλαίου», έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

    Στα χρόνια της επαγγελματικής απογείωσης έκανε πάρα πολλές σημαντικές συνεργασίες, τις οποίες «τίμησε», αντίθετα με τη συμβουλή, που του είχε δώσει ο πατέρας του «μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα».

    Έχει δηλώσει σχετικά: ««Πραγματικά στην Ελλάδα δεν έχουμε κουλτούρα να συνεργαζόμαστε, αυτό είναι αλήθεια, αλλά ο πατέρας μου, μου έδωσε μια συμβουλή: «Μοναχός σου χόρευε, κι όσο θέλεις πήδα». Είναι από τις ελάχιστες συμβουλές του που δεν άκουσα ποτέ, γιατί δεν έκανα ούτε μια δουλειά μόνος μου. Από την πιο μεγάλη ως την πιο μικρή δουλειά, που έκανα στη ζωή μου, πάντα είχα συνεταίρους. Και είναι κάτι, το οποίο θεωρώ ότι πρέπει να το προσπαθούν οι άνθρωποι».

    Το παρελθόν του επιχειρηματία

    Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει δυο μεγάλα παιδιά, ηλικίας 25 και 30 χρόνων, με τα οποία διατηρεί υπέροχες σχέσεις. Σε αυτά μίλησε πρώτα από όλους για τη σχέση του με τη Λίνα Δρούγκα, που έμελλε να επισημοποιηθεί.

    Πίσω από το ενδεχομένως στυγνό επαγγελματικό προφίλ του, υπάρχει ένας ζεστός και τρυφερός άνθρωπος, γενναιόδωρος και δοτικός, που φροντίζει όσους αγαπά.

    Λίγα είναι γνωστά για την προσωπική του ζωή. Εκτός από τους δύο του γάμους, είχε μακροχρόνιες σχέσεις, η τελευταία με τη δημοσιογράφο Λίλα Βόγλη.

    Διαβάστε επίσης

    Λίνα Δρούγκα-Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Κλειστός γάμος στο σπίτι τους μόνο με τα παιδιά τους



    ΣΧΟΛΙΑ