• LIFE&STYLE

    Σπύρος Φωκάς: Οι 4 γυναίκες που παντρεύτηκε κι αυτή που τον… κατέστρεψε

    • NewsRoom
    Σπύρος Φωκάς

    Σπύρος Φωκάς


    Ο Σπύρος Φωκάς, που πέθανε στα 86 του χρόνια, ήταν ένας πραγματικός ζεν πρεμιέ. Ομορφος, γοητευτικός και καρδιοκατακτητής. Αυτός όμως, φαίνεται ότι ήταν πιστός στις γυναίκες της ζωής του. Εκανε τέσσερις γάμους.

    Ο πρώτος έγινε σε ηλικία μόλις 21 ετών όταν παντρεύτηκε στην Αγία Φιλοθέη τη Νία Λιβαδά, μαζί με την οποία έζησε στην Ιταλία για 10 χρόνια. Το 1958 και σε ηλικία μόλις 21 ετών, πραγματοποιεί τον πρώτο του γάμο με την ηθοποιό Νία Λειβαδά. Την επόμενη χρονιά και πριν τελειώσει τις σπουδές του, κάνει το κιν/φικο του ντεμπούτο στο “Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα”.

    Η εκδότρια του “Θησαυρού” δίνει την φωτογραφία του σε φίλη της που εργάζεται σε ιταλικό περιοδικό και ο ηθοποιός επιλέγεται ανάμεσα σε 600 υποψηφίους από τον Ιταλό σκηνοθέτη Φραντσέσκο Ρόσι. Ζει για δέκα πέντε χρόνια στην Ιταλία και συμμετέχει σε πενήντα ταινίες με ξεχωριστή την ερμηνεία του στον “Ρόκο και τα αδέρφια του” με τον Αλαίν Ντελόν και την Κατίνα Παξινού. Κατά την παραμονή του στο εξωτερικό, ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα με εξαιρετική την συμμετοχή του στον ελληνικό κιν/φο και με τον εγχώριο και ξένο Τύπο να τον αποθεώνει για το ταλέντο και την ομορφιά του.

    Στη συνέχεια γνώρισε και παντρεύτηκε μία αεροσυνοδό της «Ολυμπιακής», την Βέτα Ρεμπετσέρι με την οποία πέρασε άλλα 10 χρόνια της ζωής του.

    Ο γάμος τους έγινε στη Μύκονο, στα τέλη του ’60. Ο γάμος έγινε στη Μύκονο, στα τέλη του ’60 και ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Ζωή Λάσκαρη με την οποία έπαιξε μαζί σε δύο ταινίες της Φίνος Φιλμ που άφησαν εποχή, την «Στεφανία» και τον «Εγωισμό».

     

    O γάμος στη Μύκονο
    O γάμος στη Μύκονο

     

    Ο τρίτος του γάμος ήταν εκείνος που τον σημάδεψε και τον κατέστρεψε οικονομικά όπως είχε δηλώσει. Με την τρίτη σύζυγό του, την Ελληνοαμερικανίδα Ρενέ Πάπας, δ/ντρια του Φεστιβάλ Ολυμπίας, έζησε επίσης μαζί της για μία δεκαετία.

    «Είχα τέσσερις γυναίκες στη ζωή μου και τις παντρεύτηκα όλες. Α, και μια γκόμενα. Πέντε σύνολο. Η τρίτη σύζυγος μου έβαλε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Μάλιστα λέει ότι έφυγε ο Φωκάς και δεν μας έδωσε φράγκο. Τα είχε πάρει όλα. Μισό εκατομμύριο δολάρια. Για εμένα είναι πολλά, για τον Λάτση μπορεί να μην είναι τίποτα» είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

     

    Ο γάμος του με την Λίλιαν, σε ηλικία 76 ετών
    Ο γάμος του με την Λίλιαν, σε ηλικία 76 ετών

    Στα μέσα του ’80 μετά από πρόταση του ατζέντη του στο Λονδίνο, βρίσκεται στο Χόλιγουντ να συμπρωταγωνιστεί σε μεγάλες παραγωγές δίπλα στον Μάικλ Ντάγκλας και τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Ζει αρκετά χρόνια στην Αμερική αλλά επιστρέφει καθώς δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην κουλτούρα και την νοοτροπία του τόπου.

    Το 2007 ερωτεύτηκε την ηθοποιό Λίλιαν Παναγιωτοπούλου. Το 2013 παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Ο Σπύρος Φωκάς είχε πει ότι η τελευταία σύζυγός του ήταν ο απόλυτος έρωτας της ζωής του. Έζησε μαζί της μέχρι σήμερα που έφυγε από τη ζωή. Και η Λίλιαν Φωκά ήταν αυτή που έκανε γνωστό το θάνατό του με ένα μήνυμα στο Facebook. «Καλή αντάμωση Σπύρο μου» γράφει η ανάρτηση, συνοδευόμενη από το τραγούδι «Τα Δειλινά» της Βίκυς Μοσχολιού.

    «Γνωριστήκαμε το 2008 τυχαία σε μια δουλειά. Ήταν να πάω σε μια περιοδεία με θίασο. Εγώ ήμουν αρνητική και είχα αποφασίσει να μην ακολουθήσω. Ξαφνικά ακούω να λένε: “Περιμένουμε να έρθει το ταξί με τον κ. Φωκά”. Και ξανακάθομαι και περιμένω να δω τον Φωκά. Εκεί γνωριστήκαμε, από σύμπτωση!», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στην Espresso.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του δεν απέκτησε ποτέ παιδιά γιατί δεν του αρέσει ο κόσμος που ζει ο ίδιος και για αυτό δε θέλησε να υποχρεώσει κανένα παιδί να ζήσει σε αυτό τον κόσμο.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Σπύρος Φωκάς: Κατέκτησε το Χόλιγουντ, δούλεψε με Αλέν Ντελόν, Μάικλ Ντάγκλας, Σταλόνε, Μινέλι, Καρντινάλε



    ΣΧΟΛΙΑ