• LIFE&STYLE

    Σύντομα θα μπορείς να ψωνίζεις βγάζοντας απλώς μια selfie, κι όμως είναι αλήθεια

    • NewsRoom


    Την χρήση των selfies την γνωρίζαμε όλοι σαν έναν διασκεδαστικό τρόπο λήψης φωτογραφιών. Μέσα στους επόμενους μήνες όμως οι selfies προβλέπεται να αντικαταστήσουν τις πιστωτικές κάρτες αγορών.
    Η εταιρία πληρωμών MasterCard ανακοίνωσε, ότι οι αγορές που κάνουν οι καταναλωτές μέσα από τα κινητά τους, θα γίνονται πλέον μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και δακτυλικών αποτυπωμάτων, δηλαδή των βιομετρικών δεδομένων τους. Πιο συγκεκριμένα, οι πελάτες θα μπορούν πλέον να εξακριβώνουν τα στοιχεία τους απλώς βγάζοντας φωτογραφίες μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο. Η νέα αυτή τακτική σύμφωνα με την εταιρία, πρόκειται να εφαρμοστεί στις κάρτες αγορών οι οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους αρχικά στην Αμερική, τον Καναδά και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης ξεκινώντας από αυτό το καλοκαίρι. Υστέρα από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν MasterCard και International Card μαζί, ανακάλυψαν πως η πλειονότητα των συμμετεχόντων προτιμούν την επαλήθευση των στοιχείων τους μέσω της νέας τεχνολογίας που θα τους απαλλάξει μια για πάντα από την κατοχή κωδικών pin.όλα τα μέλη δηλαδή θα μπορούν να κάνουν πλέον τις ηλεκτρονικές τους αγορές χωρίς να αναγκάζονται να απομνημονεύουν κωδικούς pin η κωδικούς επιβεβαίωσης. Οι περισσότεροι μάλιστα των ερωτηθέντων την κρίνουν πιο ασφαλή στην περίπτωση οικονομικών απατών μέσω των πιστωτικών καρτών.
    Η εταιρία ακόμη εξετάζει την ενδεχόμενη ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας σε εφαρμογές για ηλεκτρονικές αγορές μέσω των τραπεζών ( e-banking ) και σε άλλες τεχνολογικές εταιρίες που χρησιμοποιούν κάρτες.
    Αυτή η νέα πρόταση της MasterCard επιβεβαιώνει τις αλλαγές που έχουν προκληθεί στον τομέα των πληρωμών μέσω κινητού, καθώς εταιρίες όπως η Apple και η Samsung επικεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην εξαγωγή όλων και νεότερων προϊόντων για κινητά που θα αποτελούν πλέον καθημερινότητα. Τέλος ο αναλυτής John Heggestuen από την ερευνητική ομάδα του Business Insider συνέθεσε ένα λεπτομερές πίνακα  των πληρωμών που γίνονται μέσω των κινητών μας τηλεφώνων, αποδεικνύοντας τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν στο άμεσο μέλλον.



    ΣΧΟΛΙΑ