• LIFE&STYLE

    Συγκινητική απονομή Στεφανίδη- Ο Εθνικός ύμνος της Κατερίνας!

    • NewsRoom
    Stefanidi


    Συγκίνηση προκάλεσε η απονομή της Κατερίνας Στεφανίδη όταν κατά την διάρκεια αυτής ψέλλιζε συγκινημένη τον Εθνικό ύμνο. Η χρυσή Ολυμπιονίκης “άγγιξε” το Πανελλήνιο χαρίζοντας στη χώρα μας το τρίτο χρυσό μετάλλιο μετά την συγκλονιστική της εμφάνιση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Η Στεφανίδη αποτελεί την πέμπτη καλύτερη επίδοση ελληνικής αποστολής όσον αφορά τα χρυσά μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

    stefanidi

    stefanidi

    Η χρυσή Ολυμπιονίκης μας στο άλμα επί κοντώ ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου τα ξημερώματα, λάμποντας από χαρά για το θρίαμβό της. Το μετάλλιο απένειμε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια μια γυναίκα-θρύλος του στίβου, η Πολωνή Ιρένα Σεβίσκα.

     stefanidi

    Χαμογελαστή χαιρέτησε τον κόσμο που την αποθέωσε μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο, ενώ φανερά συγκινημένη τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.

    Ευτυχισμένη, σχεδόν «χαμένη» και σε κάθε περίπτωση μη έχοντας συνειδητοποιήσει το επίτευγμά της εμφανίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μερικά λεπτά μετά τη νίκη της στο άλμα επί κοντώ και την ανάδειξή της σε χρυσή Ολυμπιονίκη.

    stefanidi

    stefanidi

    “Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Νομίζω ότι ο Μιτς (σύζυγος και προπονητής της) το πίστευε πιο πολύ από μένα… Ήθελα να περάσω τα 4,90 αλλά δεν το κατάφερα. Νόμιζα πως η Σάντι (Μόρις) θα περάσει το ύψος (4,90 μέτρα) και θα πάρει το χρυσό. Άκουσα να πανηγυρίζουν και δεν ήξερα τι είχε γίνει, αλλά είδα τον άντρα μου να πηδά στον αγωνιστικό χώρο. Αποφεύγω να βλέπω από φέτος τις προσπάθειες των άλλων αθλητριών γιατί επηρεάζομαι” ήταν η πρώτη δήλωσή της.

    stefanidi

    Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης σε έναν συγκλονιστικό τελικό τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και πέταξε στα 4,85 μέτρα!

    Stefanidi

    Δείτε παρακάτω την συγκινητική απονομή:

    Το χρυσό της μάλιστα, που προστέθηκε στα άλλα δύο, ιδίου χρώματος που κατακτήθηκαν στο Ρίο κ αποτελεί την πέμπτη καλύτερη επίδοση ελληνικής αποστολής σε Ολυμπιακούς Αγώνες (το πρώτο χρυσό στο Ρίο κατακτήθηκε από την Αννα Κορακάκη στη σκοποβολή και το δεύτερο από τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους).

    Συνολικά, η Ελλάδα στο Ρίο κατέκτησε έξι μετάλλια, τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα.

    Η Κατερίνα Στεφανίδη, μάλιστα, θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων τα ξημερώματα της Δευτέρας.

    Αν και αρχικά είχε επιλεγεί ο Λευτέρης Πετρούνιας, έγινε κλήρωση μεταξύ του χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους και της χρυσού Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ και τυχερή αναδείχθηκε η δεύτερη.

     

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/parea-ton-bolt-giortase-stefanidi-chriso-sto-epi-konto-video/68404

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ