• LIFE&STYLE

    Σε 25 χρόνια, τα πρώτα ραντεβού θα έχουν ξεπεραστεί εντελώς. Εδώ είναι το γιατί


    Εάν είστε το είδος του ανθρώπου που βαριέται να βγει έξω στον κόσμο να βρει το ταίρι του, τότε έχουμε συναρπαστικά νέα: Σε λίγα χρόνια, ίσως να μην χρειάζεται να ντυθείτε για να βγείτε ραντεβού. Στην πραγματικότητα, τα πρώτα ραντεβού του μέλλοντος μπορεί να γίνονται από την άνεση του καναπέ μας, χάρη στην άφιξη της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality).

    Σύμφωνα με μια έκθεση από το «Imperial College» του Λονδίνου και την ιστοσελίδα για ραντεβού «eHarmony», σε 25 χρόνια «το ραντεβού πλήρους εικονικής πραγματικότητας» θα σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούν απλά να καθίσουν χαλαρά και να συναντήσουν ένα πιθανό ταίρι online (σε απευθείας σύνδεση) χωρίς να χρειάζεται να βγουν έξω απ’ την ΠΟΡΤΑ.

    «Ένα πλήρες εικονικό ραντεβού θα είναι ακριβώς όπως ένα πραγματικό – θα μπορέσεις να κρατήσεις το χέρι κάποιου ή ακόμα και να μυρίσεις το άρωμα του – αλλά όλα από την άνεση του σπιτιού σου», έγραψαν. «Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσες να «συναντήσεις» πλήρως κάποιον στο διαδίκτυο, προτού τον συναντήσεις πραγματικά στον αληθινό κόσμο».

    Η έρευνα έγινε από τους φοιτητές του «Imperial College» στο Λονδίνο. Ανατέθηκε από το «eHarmony» σε μια προσπάθεια να αναλύσουν την εξέλιξη του lifestyle τα τελευταία 100 χρόνια και να προβλέψουν την πρόοδό του στο μέλλον. Οι ερευνητές έφτασαν στην πρόβλεψή τους, εξετάζοντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων των τελευταίων 100 χρόνων και ερευνώντας πόσο γρήγορες θα είναι στα επόμενα 25 χρόνια .

    «Μέχρι το 2040 ο ρυθμός με τον οποίο θα μπορούν να μεταφερθούν τα δεδομένα θα είναι 952 δισεκατομμύρια bits ανά δευτερόλεπτο», σύμφωνα με τις προβλέψεις.  «Το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο από το ποσοστό, όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί εικονική πραγματικότητα που προσομοιώνει όλες τις αισθήσεις».

    ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ? Μάλλον εικονική παράνοια!

    Αυτή δεν είναι η πρώτη έκθεση, που προβλέπει ότι η τεχνολογία είναι έτοιμη να φέρει επανάσταση ή ακόμα και να καταστρέψει τον τρόπ,ο που μπορούμε να συνδεθούμε με πιθανούς ερωτικούς συντρόφους. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ερευνητές ανακοίνωσαν την εφεύρεση ενός κοστουμιού εικονικής πραγματικότητας, και υποστήριξαν ότι ήταν ικανό να μεταδώσει αγκαλιές εικονικής πραγματικότητας. Ονομάζεται «Teslasuit» και έχει ως στόχο να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ζευγάρια που ζουν μακριά ο ένας απ’ τον άλλο.

    «Μπορείτε να φορτώσετε οποιοδήποτε περιβάλλον, από μία παραλία, σε ένα οποιοδήποτε ρομαντικό μέρος – όπου σας μεταφέρει η φαντασία σας», είπε ο συν-ιδρυτής Dimitree Marozau στο Mic. «Θα μπορείτε να περπατήσετε μαζί. Θα μπορείτε να αισθανθείτε και να αγγίζετε ο ένας τον άλλο. Θα μπορείτε να αισθανθείτε το φύσημα του ανέμου. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία».

    Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι η εικονική πραγματικότητα μπορεί να κάνει ζημιά στα μάτια (ή ακόμα και στον εγκέφαλο), και άλλοι έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι είναι απλά κακό για τις ντεμοντέ ανθρώπινες σχέσεις.

    Αλλά όπως και να αισθάνεστε για τις επιπτώσεις της νέας αυτής τεχνολογίας, φαίνεται ότι οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας.



    ΣΧΟΛΙΑ