• LIFE&STYLE

    Σεΐχης του Ντουμπάι-Πριγκίπισσα Χάγια: Τα ακριβά δώρα στον σωματοφύλακά της και η σκληρή δικαστική διαμάχη

    • NewsRoom


    Νέες καυστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την πριγκίπισσα Χάγια του Ντουμπάι, η οποία εγκατέλειψε τη συζυγική σχέση και «δραπέτευσε» στο Λονδίνο. 

    Σύμφωνα με αρχικό δημοσίευμα της The Sun, η πριγκίπισσα έμαθε πως ο Σεΐχης αιχμαλώτισε και βασάνισε την μεγαλύτερη κόρη του, την 33χρονη πριγκίπισσα Λατίφα, στην προσπάθειά της να δραπετεύσει στις ΗΠΑ, πριν από ένα χρόνο.

    Στην είδηση αυτή, η πριγκίπισσα Χάγια, κατακλύστηκε με φόβο, καθώς θεώρησε πως κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στην ίδια, ενώ παράλληλα δεν μπορούσε να ζήσει άλλο με έναν τόσο βάναυσο άνθρωπο.

    Η 45χρονη πριγκίπισσα και κόρη του τέως βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν το έσκασε στις αρχές Μαΐου από το πλούσιο εμιράτο μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της και τώρα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση του διαζυγίου της με έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.  Εκτός από τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 7 και 11 ετών, η κατά σειρά 6η γυναίκα του Σεΐχη άρπαξε το ποσό των 34 εκατομμυρίων ευρώ.

    Πρόκειται για ένα καλά προμελετημένο σχέδιο, για το οποίο σημαντικό ρόλο στην εκτέλεσή του παίζει ένας Γερμανός διπλωμάτης, με την βοήθεια του οποίου η πριγκίπισσα Χάγια λέγεται πως ταξίδεψε στη Γερμανία και από εκεί έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

    Εκεί έχει αγοράσει μία δική της πολυτελή κατοικία, μάλιστα, όχι πολύ μακριά από το Παλάτι του Κένσινγκτον, αξίας 85 εκατομμυρίων λιρών, όπου θεωρείται πως διαμένει μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την κατοικία την είχε αγοράσει πριν από δύο χρόνια κρυφά από τον σύζυγό της.

    Ο Σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ και η Πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας

    Νέο δημοσίευμα της «Daily Mail» ισχυρίζεται ότι ο σεΐχης έχει προσφύγει στο Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο για να πάρει την επιμέλεια των παιδιών του, ενώ έχει οριστεί ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες του Λονδίνου στις 30 Ιουλίου. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έχει προσωπικές σχέσεις με το ζευγάρι και η θέση της σε αυτό το διαζύγιο θα είναι πολύ δύσκολη.

    Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο που ισχύει στα ΗΑΕ, οι άνδρες μπορούν να χωρίζουν εύκολα τις συζύγους τους, αλλά αν το αποφασίσει η σύζυγος είναι τρομερά δύσκολο και αποτελεί πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Στη Βρετανία, ο τρόπος που θα διευθετηθεί ο χωρισμός αυτός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για ένα πάμπλουτο ζευγάρι σε έναν γάμο με πολλές συζύγους και πολύπλοκα πολιτικά κωλύματα.

    Για το μεγαλύτερο διαζύγιο στα χρονικά της Βρετανίας έχουν επιστρατευτεί δικηγόροι που έχουν αναλάβει διάσημες υποθέσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Time, την 45χρονη ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας  θα εκπροσωπήσει στα δικαστήρια η βαρόνη Φιόνα Σάκλετον –  δικηγόρος  του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του αδελφού του, Χάρι, αλλά και των βασιλικών διαζυγίων.

    Η Σάκλετον το 1996 εξέδωσε το ευνοϊκό διαζύγιο του πρίγκιπα Κάρολου από την Νταϊάνα καθώς και του πρίγκιπα Ανδρέα από τη Σάρα Φέργκιουσον.  Η ίδια είχε εκδώσει και το διαζύγιο του Πολ Μακάρτνεϊ από τη δεύτερη σύζυγό του Χέδερ Μιλς το 2008.

    Μία αναλόγου βεληνεκούς δικηγόρος θα εκπροσωπήσει τον κυβερνήτη του Ντουμπάι και θα προσπαθήσει να προασπίσει τα συμφέροντα του πελάτης. Πρόκειται  για τη η λαίδη Έλεν Γουόρντ,  διάσημη δικηγόρος διαζυγίων  των celebrities, η οποία είχε αναλάβει το διαζύγιο του Γκάι Ρίτσι από τη Μαντόνα το 2008.

    Δημοσίευμα των Times υποστηρίζει πως η πριγκίπισσα Χάγια, φέρεται να εγκατέλειψε τη συζυγική κλίνη γιατί ο σύζυγός της πίστευε πως διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με έναν Βρετανό σωματοφύλακά της. 

    Αιτία για να γεννηθούν αμφιβολίες στο μυαλό του αλ Μακτούμ για την πίστη της πριγκίπισσας ήταν το γεγονός ότι έκανε δώρα στο σωματοφύλακά της, ενώ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας χαρακτήριζαν «ακατάλληλη» αυτή την οικειότητα.  Την περασμένη εβδομάδα ο σεΐχης, που ασχολείται με την ποίηση, ανέβασε στο Instagram ένα ποίημα στο οποίο αναφέρει: «Εσύ προδότη, εσύ που πρόδωσες την πιο πολύτιμη εμπιστοσύνη και το παιχνίδι σου έχει αποκαλυφθεί».

    Ο σωματοφύλακας εργάζεται για την εταιρεία Mission Enterprise Limited, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο. Προς το παρόν ο ίδιος και η εταιρεία αλλά και η πριγκίπισσα Χάγια δεν έχουν απαντήσει σε ερώτηση των Times αν όλα αυτά ανταποκρίνονται στην αλήθεια.
    Η 45χρονη γαλαζοαίματη της Μέσης Ανατολής και στενή φίλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας ετοιμάζεται για την δικαστική μάχη που θα δώσει στο High Court του Λονδίνου, ενάντια στον ισχυρό σύζυγο της και έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.



    ΣΧΟΛΙΑ