• LIFE&STYLE

    Ρόουζ ΜακΓκόουαν: Ο Άντονι Μπουρντέν είχε ζητήσει βοήθεια πριν αυτοκτονήσει

    μπουρντέν

    Άντονι Μπουρντέν


    Με αφορμή τον ξαφνικό χαμό του διάσημου σεφ και φίλου της, Άντονι Μπουρντέν, η Ρόουζ ΜακΓκόουαν καλεί τον κόσμο να συζητήσει ανοιχτά για το «τέρας» της αυτοκτονίας. Η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια έγραψε ένα εκτενές κείμενο εκ μέρους της Ιταλίδας ηθοποιού και συντρόφου του Μπουρντέν, Άζια Αρτζέντο με τίτλο: «Ένα Σημαντικό Μήνυμα από την Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Μία Φίλη: Χρειάζεται να κάνουμε μία συζήτηση για την αυτοκτονία. Το να κατηγορείς κάποιον δεν αποτελεί συζήτηση».

    Το εν λόγω κείμενο, που δημοσιεύτηκε από τον Hollywood Reporter, η ΜακΓκόουαν –θύμα του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν, όπως και η Αρτζέντο- υποστήριξε ότι, «η αυτοκτονία είναι μία απαίσια επιλογή, ωστόσο είναι η επιλογή του ίδιου». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι όταν ο Μπουρντέν γνώρισε την Αρτζέντο, εκείνος εκμυστηρεύτηκε σε κάποιον φίλο τους πως, πριν την γνωρίσει, δεν ήξερε ποτέ κάποιον που να επιθυμεί να πεθάνει περισσότερο από τον ίδιο.

    Η ηθοποιός έλαβε την κατάλληλη βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάθλιψή της, ωστόσο εκείνος δεν τα κατάφερε, καθώς έδωσε τέλος στη ζωή του, την προηγούμενη Παρασκευή σε ξενοδοχείο στη Γαλλία.

    Ρόουζ ΜακΓκάουαν
    Ρόουζ ΜακΓκάουαν

    Η Ρόουζ αποκάλεσε τη σχέση του σεφ και της ηθοποιού ως «μη παραδοσιακή» συμπληρώνοντας ότι, «Έχω ακούσει από πολλούς πως τα τελευταία δύο χρόνια που ήταν μαζί, αποτέλεσαν μερικά από τα πιο ευτυχισμένα της ζωής του και όλοι θα πρέπει να παραγορηθούμε από αυτό».

    Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο Μπουρντέν είχε απευθυνθεί σε ειδικούς για βοήθεια, ωστόσο δεν ακολούθησε τις συμβουλές των γιατρών.

    μπουρντεν-αντονι
    Άντονι Μπουρντέν

    Σήμερα, η Ρόουζ ΜακΓκόουαν ζητάει από τον κόσμο και τα μίντια να σεβαστούν την Αρτζέντο, «Ο εσωτερικός πόλεμος του Μπουρντέν ήταν ο δικός του πόλεμος, αλλά τώρα εκείνη έχει μείνει στο πεδίο μάχης και δέχεται τα πυρά. Δεν είναι δίκαιο, ούτε αποδεκτό να κατηγορηθεί εκείνη ή ο οποιοσδήποτε άλλος, ούτε, βέβαια, ο Άντονι.

    Ζητάμε να αντιδράσετε καλύτερα, να κοιτάξετε βαθύτερα, να διαβάσετε και να μάθετε για την ψυχική υγεία, την αυτοκτονία και την κατάθλιψη πριν κάνετε την κατάσταση χειρότερα για τους επιζώντες, κρίνοντας αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, κρίνοντας αυτό που ποτέ δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως.

    Δεν μπορείς να ρίξεις σε κανέναν τις ευθύνες, παρά στο στίγμα της μοναξιάς, το στίγμα του να ζητάς βοήθεια, το στίγμα της ψυχικής υγείας, το στίγμα του να είσαι διασημότητα και να πονάς. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα και να γίνουμε καλύτεροι. Ο Άντονι, ο φίλος μας, θα το ήθελε αυτό».

    Ο Άντονι Μπουρντέν ήταν σεφ, παρουσιαστής και συγγραφέας. Έδωσε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 61 ετών με την ζώνη του μπουρνουζιού του σε ξενοδοχείο στη Γαλλία, όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα της επιτυχημένης εκπομπής Parts of Unknown. Αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού και έδινε μάχη με την κατάθλιψη.

    Άντονι Μπουρντέν

    ροουζ-μπουρντεν-αντονι
    Το γράμμα της Ρόουζ ΜακΓκόουαν

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Με τη ζώνη του μπουρνουζιού του αυτοκτόνησε ο Άντονι Μπουρντέν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια η σχέση του Άντονι Μπουρντέν με την Ελλάδα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρόουζ ΜακΓκόουαν: «Σε τσακώσαμε Χάρβεϊ Γουάινσταϊν» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ