• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Γιατί τα παιδιά τους γίνονται πρίγκιπες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

    • NewsRoom
    Μέγκαν Μαρκλ Χάρι Άρτσι

    H Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι με τον γιο τους, Άρτσι


    Τους τίτλους του «πρίγκιπα» και της «πριγκίπισσας» μπορούν πλέον να λάβουν τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

    Σύμφωνα με τους κανόνες που θέσπισε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε’ το 1917, τα παιδιά και τα εγγόνια του μονάρχη λαμβάνουν τίτλους, αλλά όχι τα δισέγγονα.

    Συνεπώς, τόσο ο Άρτσι όσο και η Λίλιμπετ ως εγγόνια του νέου μονάρχη, του βασιλιά Καρόλου, θα πρέπει να λάβουν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας.

    Βέβαια, μετά το λεγόμενο Megxit, οι σχέσεις της Μέγκαν και του Χάρι με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν είναι και οι καλύτερες.

    Ειδικά μετά τις αποκαλύψεις της Μέγκαν στην πολυσυζητημένη συνέντευξή που παραχώρησε στην Όπρα τον Μάρτιο του 2021. Τότε το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε εγείρει ζήτημα για το χρώμα του δέρματος που θα είχε ο γιος τους, Άρτσι.

    Μάλιστα, η Μέγκαν είχε πει ότι είχαν αρνηθεί τον τίτλο του πρίγκιπα για τον γιο τους, Άρτσι, επειδή υπήρχαν ανησυχίες εντός της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας «σχετικά με το πόσο σκούρο μπορεί να ήταν το δέρμα του όταν θα γεννιόταν».

    Σημειώνεται ότι ο Χάρι είναι ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, ενώ από το 2020 το ζευγάρι σταμάτησε να χρησιμοποιεί τους τίτλους, «His Royal Highness» και «Her Royal Highness», αφού απαρνήθηκαν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι νέοι ρόλοι των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας



    ΣΧΟΛΙΑ