• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Αλεξάντερ: Παντρεύτηκε για τρίτη φορά – Στον γάμο και η πρώην σύζυγός του

    • NewsRoom
    Πρίγκιπας Αλεξάντερ


    Ένας γάμος βγαλμένος από παραμύθι με άμαξες και υψηλούς προσκεκλημένους, έλαβε χώρα στη Γερμανία, καθώς παντρεύτηκε ο πρίγκιπας Αλεξάντερ του Σάουμπουργκ.

    Πρόκειται για τον τρίτο θρησκευτικό γάμο του πρίγκιπα Αλεξάντερ, ο οποίος ενώθηκε με τα ιερά δεσμά με την Περσίδα πιανίστρια, Μακάμε Ναβάντι. Τον Σεπτέμβριο του 2020 -εν μέσω πανδημίας- το ζευγάρι πραγματοποίησε πολιτικό γάμο, στο παλάτι του Μπουκεμπέργκ –το οικογενειακό σπίτι εδώ και 700 χρόνια.

    Τώρα ένα χρόνο μετά, ο 62χρονος πρίγκιπας και η 40χρονη τρίτη σύζυγός του αποφάσισαν να κάνουν και τον θρησκευτικό. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και η πρώην σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαρί Λουίζ του Σεν Βιτγκενστάιν Μπέρλεμπουργκ, μαζί με τον 27χρονο γιο τους και πρίγκιπα Χάινριχ Ντονάτους του Σάουμπουργκ Λίπε.

    Το νεόνυμφο ζευγάρι, που είναι μαζί τα τελευταία πέντε χρόνια και αρραβωνιάστηκε τον Ιανουάριο του 2020, αποφάσισε να κάνει το Σάββατο μια μεγάλη τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Bückeburger Stadtkirche.

    Η νύφη ήταν λαμπερή φορώντας ένα εντυπωσιακό νυφικό από τον οίκο Azzi & Osta. Ξεχωριστό κομμάτι, συναισθηματικής αξίας ήταν η οικογενειακή τιάρα που φόρεσε στο κεφάλι της, την οποία φορούσε και η μητέρα του πρίγκιπα Αλεξάντερ, Εύα Μπενίτα βον Τίλι Γουίνκλερ, στον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο Ερνέστο, το 1955.

    Την ίδια τιάρα, η οποία χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, είχαν φορέσει και οι δύο προηγούμενες σύζυγοι του πρίγκιπα Αλεξάντερ.

    Πρίγκιπας Αλεξάντερ

    Φυσικά, καλεσμένοι στον γάμο ήταν μέλη βασιλικών οικογενειών, όπως ο πρίγκιπας Γκιγιόμ και η πριγκίπισσα Σιμπίλα του Λουξεμβούργου, καθώς και ο πρίγκιπας Ερνέστος Αύγουστος και η πριγκίπισσα Εκατερίνα του Ανόβερο, ο κόμης και η κόμισσα του Αγίου Ανδρέα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Ούρσουλα
    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

    Το νιόπαντρο ζευγάρι μοιράζεται ένα κοινό πάθος για τη μουσική, με την Μακάμε πιανίστρια σε συναυλίες και τον Αλεξάντερ πιανίστα τζαζ μουσικής.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Mirjana Cvjetković (@trinity_2811)

    Ποιος είναι ο πρίγκιπας Αλεξάντερ;

    Η οικογένεια του πρίγκιπα Αλεξάντερ κυβέρνησε το μικρό πριγκιπάτο Σάουμπουργκ Λίπε στη βόρεια Γερμανία μέχρι το 1918, όταν έχασε τους τίτλους της και τα εδάφη της στο τέλος Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Ο πρίγκιπας Αλεξάντερ, ο οποίος ζει σήμερα στο οικογενειακό παλάτι Σκλος Μπουκεμπέργκ, ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Μαρί Λουίζ από το 1993 έως το 2002 και απέκτησαν έναν γιο, τον Χάινριχ. Παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, Νάτζα Άννα Ζόεκς το 2007 και χώρισαν το 2018. Μαζί της απέκτησε δύο κόρες, την πριγκίπισσα Φριντερίκε και την πριγκίπισσα Φιλομένα.

    Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους δύο μήνες, οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης συναντιούνται σε πριγκιπικούς γάμους, όπως των δύο πριγκιπισσών, Μαρία Ανουντσιάτα και Μαρί Άστριντ του Λιχτενστάιν.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Mirjana Cvjetković (@trinity_2811)

    Διαβάστε επίσης:

    Τόνια Σωτηροπούλου: Το νυφικό και οι πρώτες εικόνες από τον μυστικό γάμο

    Η βασίλισσα, ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ στη Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021



    ΣΧΟΛΙΑ