• LIFE&STYLE

    Πώς συνδυάζουν οι διάσημες τα φορέματα με τα παντελόνια τους

    • NewsRoom


    Όταν πρόκειται για το τέλειο fashion συνδυασμό οι πρώτοι που σας έρχονται στο μυαλό είναι οι κλασικοί, όπως το λευκό Τ-shirt με jeans, το σακάκι με τα oxfords παπούτσια και η φούστα με το πουλόβερ. Πλέον όμως έχει κάνει την εμφάνισή του και ένα νέο fashion pairing αρκετά απροσδόκητο και τολμηρό, αφού αποτελείται από ένα παντελόνι και ένα φόρεμα. Είναι πολύ πιθανό να το έχετε ήδη συναντήσει χαζεύοντας street style φωτογραφίες μιας και είναι ένα από τα αγαπημένα layering tricks των κοριτσιών της μόδας που μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα λατρεύουν να φοράνε τα φορέματά τους πάνω από τα τζιν παντελόνια τους. Οι περισσότερες μπορεί να τρομάζετε και μόνο στην ιδέα και να αποφεύγετε αυτόν τον συνδυασμό. Κι όμως, πρόκειται για μία ιδέα που πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1990 και δεν έχει εγκαταλείψει τον κόσμο της μόδας από τότε. Ενώ τελευταία η χάρη του έχει φτάσει και στο κόκκινο χαλί και σε μεγάλα events με πολλές celebrity να αντικαθιστούν την κλασική και αναμενόμενη επιλογή μιας τουαλέτας με το γνωστό και ως dresses over pants αποδεικνύοντας τη στιλιστική δύναμη του εν λόγω pairing.

    Μιας και η περίοδος των γιορτών και των party είναι πολύ κοντά εμείς έχουμε συγκεντρώσει τις αγαπημένες μας dresses over pants εμφανίσεις τις οποίες και αποκωδικοποιήσαμε για να σας παρουσιάσουμε τις σημαντικότερες πληροφορίες και συμβουλές που χρειάζεστε για να το πετύχετε.

    Το παντελόνι

    Ιδανική επιλογή αποτελούν τα skiny ή straight παντελόνια, αφού επιτρέπουν την άνετη εφαρμογή ακόμα και σε πιο στενά φορέματα χωρίς όμως να απαγορεύονται οι καμπάνες αρκεί να έχουν και αυτές slim fit και απλά να ανοίγουν στο τελείωμα τους. Το ύφασμα καλό θα ήταν να είναι μαλακό και ελαφρώς ελαστικό και σίγουρα επίσημο δηλαδή όχι denim. Από εκεί και έπειτα μπορείτε να επιλέξετε ότι θέλετε ακόμα και το κλασικό παντελόνι ενός κοστουμιού σας, στο οποίο θα δώσετε έναν διαφορετικό statement χαρακτήρα. Και να θυμάστε ότι με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε το καλσόν όσες το απεχθάνεστε, ενώ εσείς που δε διαθέτετε καλλίγραμμα πόδια, θα φορέσετε το αγαπημένο σας φόρεμα χωρίς να νιώθετε «εκτεθειμένες».

    Το φόρεμα

    Ένας προβληματισμός που μπορεί να έχετε είναι, ότι θα μοιάζετε να έχετε πιο γεμάτη μέση. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, μπορείτε να επιλέξετε είτε φορέματα από λεπτά υφάσματα που πέφτουν χυτά και κομψά επάνω σας είτε μεσάτα που θα δημιουργήσουν καμπύλες είτε εκείνα που είναι πολύ κοντά μπροστά και μακραίνουν πίσω είτε τέλος αυτά που έχουν ψηλό σκίσιμο μπροστά ή στο πλάι. Στις τελευταίες περιπτώσεις το ύφασμα του φορέματος δεν παίζει ρόλο, μπορεί να είναι από μεταξωτό ταφτά μέχρι βελούδο και σατέν. Όσο για το μήκος του αισθανθείτε ελεύθερες να επιλέξετε αυτό που θέλετε αν και το ιδανικότερο είναι αυτό που κυμαίνεται γύρω από το γόνατο ή πάνω από τον αστράγαλο.

    Styling Tips

    • Παίξτε με τις αναλογίες. Επιλέξτε ένα εντυπωσιακό φόρεμα με κοψίματα και γυμνούς ώμους ή υπερβολικά μανίκια και στη συνέχεια κρατήστε το υπόλοιπο σύνολο απλό.
    • Εμπιστευτείτε το μονοχρωματικό trick φορώντας παντελόνι και φόρεμα στην ίδια ακριβώς απόχρωση που θα σας διευκολύνει στους συνδυασμούς και θα δείχνει πάντα κομψό και stylish.
    • Το ίδιο που συμβαίνει με το χρώμα μπορεί και να συμβεί με τα μοτίβα. Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν το ίδιο pattern σε πολλά κομμάτια των συλλογών τους, οπότε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα είδους σετ που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες.
    • Για ένα πιο mix & match και παιχνιδιάρικο ύφος μπορείτε να συνδυάσετε ένα φόρεμα με χρωματιστό μοτίβο και να φωτίσετε το απλό μαύρο σας φόρεμα.
    • Συνδυάστε παραπάνω υφές, όπως σατέν με παγιέτα ή βελούδο με βαμβάκι που θα δημιουργήσει εντυπωσιακές λάμψεις.
    • Δώστε προσοχή στους όγκους και να θυμάστε να υπάρχει ισορροπία στο look σας. Για παράδειγμα εάν το φόρεμα σας έχει μεγάλα μανίκια και είναι αρκετά μακρύ με μεγάλο άνοιγμα τότε μην το συνδυάσετε με μία εντυπωσιακή καμπάνα, γιατί θα προσθέσετε κιλά στο σώμα σας. Αντιθέτως προτιμήστε μία πιο skinny γραμμή.
    • Το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα μπορείτε να πετύχετε και με ένα top που θα έχει μεγάλη ουρά, ώστε να παραπέμπει σε φόρεμα.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H&M: Δέκα αξεσουάρ που θα απογειώσουν τα γιορτινά σας looks!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 5 υφάσματα που κάνουν το look σας να φαίνεται περισσότερο luxurious

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρατήστε τη faux γούνα άψογη και διατηρήστε τη σαν καινούργια



    ΣΧΟΛΙΑ