• LIFE&STYLE

    Πώς να μακιγιάρετε σωστά τα μάτια σας σύμφωνα με το σχήμα τους

    • NewsRoom


    Στο μακιγιάζ των ματιών όλες οι γυναίκες θέλουμε δύο πράγματα: φωτεινότερο και μεγαλύτερο βλέμμα.

    Για να πετύχετε αυτόν τον πολυπόθητο στόχο, όμως, δεν αρκεί μόνο να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση σκιάς που να ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σας.

    Πρέπει να τελειοποιήσετε κιόλας την τεχνική του blending και πιστέψτε μας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο σας ακούγεται.

    Χρειάζεστε μόνο τα κατάλληλα tools, aka πινέλα, λίγη εξάσκηση, μερικά χρήσιμα tips από τη makeup pro Mia Silverio και φυσικά να γνωρίζετε το σχήμα του ματιού σας.

    Δείτε παρακάτω τι σχήμα ματιών έχετε και πώς να τα βάψετε:

    Στρογγυλά μάτια

    katy-perry.jpg
    Αν έχετε στρογγυλά μάτια σαν την Katy Perry, ξεκινήστε δίνοντας φως στο βλέμμα σας με μία ανοιχτόχρωμη σκιά κάτω από το φρύδι και στην εσωτερική γωνία του ματιού. Στη συνέχεια, πάρτε μία πιο σκούρα απόχρωση και εφαρμόστε την σε όλο το κινητό βλέφαρο. Τέλος, περάστε μία ακόμη πιο σκούρα σκιά στην κόγχη του ματιού, τραβώντας ελαφρώς προς τα έξω, χωρίς να το παρακάνετε όμως. Αφού ολοκληρώσετε την τοποθέτηση και των τριών χρωμάτων, πάρτε ένα καθαρό, φουντωτό πινέλο σκιάς και κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις στα σημεία, όπου ενώνονται δύο διαφορετικές αποχρώσεις. Στόχος σας είναι να μη διακρίνεται η μετάβαση από το πιο ανοιχτό χρώμα στο πιο σκούρο.

    Αμυγδαλωτά μάτια

    lupita-nyongo.jpg
    Τα αμυγδαλωτά μάτια εμφανίζουν από μόνα τους μία συμμετρία και άρα δε χρειάζονται ιδιαίτερα trick για το eye look. Οπότε αν ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία (βλ. Lupita Nyong’o), δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το σχήμα των ματιών σας και να εφαρμόσετε τις σκιές με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω.

    Hooded Eyes

    blake-lively-guy-aroch-photoshoot-for-gucci-3.jpg
    Τα hooded eyes, όπως αυτά της Blake Lively, έχουν μία έξτρα στρώση δέρματος κάτω από το φρύδι, η οποία καλύπτει σχεδόν όλο το βλέφαρο και μικραίνει το βλέμμα. Το μυστικό εδώ είναι να χρησιμοποιήσετε μία σκούρα σκιά στην κόγχη και να την τραβήξετε προς τα πάνω, ώστε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πιο στρόγγυλων και επιμηκυμένων ματιών. Λίγο highlighter στην εσωτερική γωνία επίσης βοηθάει.

    Monolid Eyes

    aimee-song-9.jpg
    Για τα πιο σχιστά μάτια, σαν αυτά της διάσημης blogger Aimee Song του Song Of Style, η makeup pro προτείνει να εφαρμόσετε μία ανοιχτόχρωμη σκιά από την εσωτερική γωνία του ματιού μέχρι το μέσο του βλεφάρου. Στο υπόλοιπο 1/2 του κινητού βλεφάρου έως και πάνω από την κόγχη στην εξωτερική γωνία του ματιού χρησιμοποιήστε μία ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση. Όσο για την τρίτη και πιο dark σκιά, αυτή θα τοποθετηθεί όπου ακριβώς και η προηγούμενη, με πιο απαλές κινήσεις για έξτρα βάθος.

    Βαθουλωτά μάτια

    julianne-moore.jpg

    Αν έχετε τα μάτια της Julianne Moore, βαθουλωτά δηλαδή, ακολουθήστε την τεχνική των στρογγυλών ματιών με μία μόνο διαφορά: μην τονίσετε τόσο το σκούρο χρώμα σκιάς. Προκειμένου να «φέρετε» τα μάτια προς τα έξω, πρέπει να δώσετε περισσότερη έμφαση στα highlighted μέρη του eye look και να δημιουργήσετε την εντύπωση πιο στρογγυλού σχήματος.

    Καθοδικά μάτια

    rose-byrne.jpg
    Στην περίπτωση των καθοδικών ματιών (βλ. Rose Byrne) πέρα από τις σκιές θα χρειαστείτε και τη βοήθεια του eyeliner. Αφού, λοιπόν, εφαρμόσετε τα χρώματα με τον τρόπο που αναφέραμε στα στρογγυλά μάτια, δημιουργήστε μία γραμμή eyeliner ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία και καταλήγοντας σε ένα flick το οποίο δε θα ακουμπά στην άκρη του ματιού, αλλά θα είναι λίγο πιο έξω και λίγο πιο πάνω.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα fashion items που σας σώζουν όταν δεν έχετε τι να βάλετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το κομμάτι που υπόσχεται μοναδικά χειμερινά looks (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι σηματοδοτεί για τον όμιλο Celine η κυκλοφορία της νέας του τσάντας «Le 16»



    ΣΧΟΛΙΑ