• LIFE&STYLE

    Αυτό είναι το κομμάτι που υπόσχεται μοναδικά χειμερινά looks (pics)

    • NewsRoom
    ζιβάγκο


    Ο χειμώνας θεωρείται η εποχή που μία αληθινή fashionista μπορεί να δείξει τις ικανότητές της, είναι η περίοδος που συνδυάζει τη μόδα και την προστασία από το κρύο καταφέρνοντας να τη κρατήσει ζεστή και ταυτόχρονα κομψή. Ανάμεσα στα μεγαλύτερα όπλα σας βρίσκονται τα statement παλτό, τα χοντρά ογκώδη πλεκτά και τα χουχουλιάρικα κασκόλ, που παίρνουν τη σκυτάλη από τα καυτά σορτσάκια του καλοκαιριού και τις καμπαρντίνες του φθινοπώρου. Όμως το μυστικό της επιτυχίας που κάθε street style star γνωρίζει και χρησιμοποιεί διαρκώς είναι το ζιβάγκο, το γνωστό και ως turtleneck ή roll neck. Και μην πάει το μυαλό σας στα oversized πουλόβερ με τους τεράστιους γιακάδες, γιατί το key item είναι τα minimal λεπτά πουλόβερ με τους γιακάδες, που αγκαλιάζουν κομψά τον λαιμό σας και τον αναδεικνύουν με έναν εξαιρετικά ντελικάτο και θηλυκό τρόπο.

    Σίγουρα όλες θα έχετε στη γκαρνταρόμπα σας τουλάχιστον από ένα turtleneck, αφού αποτελεί βασικό κομμάτι των winter staples και μία διαχρονική αξία που δε θα φύγει ποτέ από τη μόδα ούτε γνωρίζει από ηλικίες και σωματότυπους. Πιθανόν να αναρωτιέστε, όμως, γιατί ένα τόσο απλό κομμάτι να είναι τόσο ψηλά στη λίστα του fashion crowd και πόσες χρήσεις μπορεί να έχει. Το κλειδί είναι το layering, δηλαδή οι στρώσεις με διάφορα ρούχα και το ζιβάγκο είναι το κομμάτι που φοριέται με όλα τα υπόλοιπα είτε από πάνω είτε από κάτω δίνοντάς τους νέο χαρακτήρα. Εμείς, λοιπόν, θα σας αποκαλύψουμε όλα τα μυστικά του, αλλά και όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνδυαστεί για να πάρετε ιδέες και να δημιουργήσετε super stylish χειμερινές εμφανίσεις βγαλμένες από street style φωτογραφίες.

    8 Ways

    1. Shirt

    Ναι, το πουλόβερ και το πουκάμισο ανήκουν και τα δύο στην κατηγορία των tops, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν να συνδυαστούν και μεταξύ τους. Άλλωστε, τα πουκάμισα είναι αρκετά λεπτά για να φορεθούν μόνα τους τις κρύες ημέρες του χρόνου, ενώ φορώντας από κάτω ένα ζιβάγκο θα κρατήσετε προστατευμένο και τον λαιμό και το στέρνο σας. Παίξτε ελεύθερα με τα χρώματα και τα μοτίβα και δημιουργήστε ενδιαφέρουσες αντιθέσεις.

    turtleneck-9.jpg

    2. Dresses

    Και ποια γυναίκα δε λατρεύει τα καλοκαιρινά και τα ανοιξιάτικα φορέματά της με τα όμορφα μοτίβα, τις πιέτες και τα ruffles; Τα περισσότερα, όμως, δεν έχουν μακρύ μανίκι και πιθανόν να έχουν και ανοιχτό ντεκολτέ και κοντό μήκος, χαρακτηριστικά που τα κάνουν ακατάλληλα για τον χειμώνα. Το ζιβάγκο, όμως, μπορεί να φορεθεί από κάτω τους και να καλύψει το δέρμα, το οποίο μένει εκτεθειμένο, έτσι ώστε να μπορείτε να τα χαίρεστε όλο τον χρόνο και όχι μόνο μερικούς μήνες.

    turtleneck-2.jpg

    3. Blazers

    Μία στιλιστική φόρμουλα, στην οποία ορκίζονται οι απανταχού fashionistas είναι το σακάκι ή ακόμα και ένα ολόκληρο κουστούμι μαζί με το turtleneck. Μπορεί να θεωρούνταν κάποτε ένας geek συνδυασμός, όμως, πλέον είναι από τους πιο κομψούς και στιλάτους δίνοντας έναν πιο σοφιστικέ χαρακτήρα στην αυστηρότητα των blazers. Επιλέξετε όποιο χρώμα ζιβάγκο θέλετε ακόμα και ένα έντονο, όπως το κόκκινο και φορέστε το και στο γραφείο, αφού το σακάκι θα ισορροπήσει το σύνολό σας.

    turtleneck-3.jpg

    4. Jumpers

    Πολλά από τα φούτερ ή τα πιο φαρδιά πουλόβερ σας μπορεί να έχουν πιο ανοιχτή λαιμόκοψη, όπως V neckline αφήνοντας τον λαιμό σας αρκετά απροστάτευτο. Αντί λοιπόν να δέσετε κάποιο μαντήλι ή κάποιο κασκόλ το οποίο αναγκαστικά θα βγάλετε μαζί με το παλτό σας κάποια στιγμή, δοκιμάστε να φορέσετε από κάτω ένα λεπτό ζιβάγκο/ Η λαιμόκοψή του θα σας προσφέρει τη ζεστασιά που χρειάζεστε ακόμα και μέσα στους κλειστούς χώρους χωρίς να φαίνεστε υπερφορτωμένη.

    turtleneck-4.jpg

    5. Jumpsuit

    Οι ολόσωμες φόρμες βρίσκονται στο επίκεντρο της φετινής σεζόν και φυσικά έχουν σεταριστεί με τα turtlenecks για ένα πιο edgy look. Πολλές φορές, μάλιστα, συνδυάζουν το χρώμα του πουλόβερ με αυτό των αξεσουάρ τους, όπως η τσάντα και τα παπούτσια ή προσθέτουν έντονα χρώματα και αφήνουν πολλά κουμπιά στο στήθος ανοιχτά για να φωτίσουν τα looks τους.

    turtleneck-6.jpg

    6. Tops

    Τα βραδινά σας μπλουζάκια με τα λεπτά τιραντάκια, τα αβυσσαλέα ντεκολτέ ή ακόμα και τα μπουστάκια σας και τα crop top σας μπορείτε να τα κάνετε πρωινά και να τους δώσετε ένα πιο casual ύφος απλά φορώντας από κάτω το αγαπημένο σας μονόχρωμα ζιβάγκο. Παραπέμπουν σε κολεγιακό στιλ και μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες.

    turtleneck-5.jpg

    7. Multiple Layering

    Οι fashionistas ποτέ δεν αρκούνται σε ένα μόνο layer, αλλά κάνουν πολλαπλά, όπως ζιβάγκο-πουκάμισο-σακάκι-καμπαρντίνα ή ζιβάγκο-ζακέτα-δερμάτινο πετυχαίνοντας μία εντυπωσιακή στιλιστική φόρμουλα, που θα τις κρατάει ζεστές χωρίς να φοράνε πολλά χοντρά ρούχα, αλλά λεπτά σε πολλές στρώσεις. Έτσι, δημιουργούν μία όμορφη χρωματική παλέτα που σίγουρα χαρίζει πόντους μέσα στις μουντές κρύες ημέρες.

    turtleneck-7.jpg

    8. The Classics

    Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους απλούς συνδυασμούς με τα jean παντελόνια, τις φούστες και όλα τα bottoms, που πάντα σας δείχνουν κομψή και είναι κατάλληλα και updated για την εποχή. Ενώ είναι συνδυασμοί που μπορούν να φορεθούν παντού από το γραφείο μέχρι τη βραδινή έξοδο, τα ζιβάγκο έχουν ένα μαγικό χάρισμα να απογειώνουν κάθε look και να το κάνουν ένα κλικ πιο επίσημο.

    turtleneck-12.jpg
    Πηγή: www.glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ