• LIFE&STYLE

    Πώς να κάνετε retouch στο μακιγιάζ σας δημιουργώντας μια λαμπερή επιδερμίδα

    • NewsRoom


    Η επιτυχημένη make up artist της διεθνής Showbiz, Mary Philips, αποκάλυψε το μυστικό για γρήγορα και αποτελεσματικά touch ups του μακιγιάζ μέσα στη μέρα, διατηρώντας μια λαμπερή επιδερμίδα σαν αυτή της Κένταλ Τζένερ.

    Η διάσημη make up artist φημίζεται για το sexy μακιγιάζ της το οποίο όμως φροντίζει να μην είναι έντονο και να αναδεικνύει την ήδη φυσική ομορφιά των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε προσώπου. Αυτή η φιλοσοφία είναι ίδια με εκείνη της Charlotte Tilburry, επιχειρηματία και μακιγιέρ, κατά την οποία στόχος του make up είναι η ανάδειξη της ήδη υπάρχουσας ομορφιάς και όχι η «μεταμόρφωση» σε… άλλον άνθρωπο.

    Η Mary Phillips λοιπόν, πάντα ξεκινά το μακιγιάζ της απλώνοντας μια ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπό της, την οποία μετέπειτα την χρησιμοποιεί και για να κάνει γρήγορα retouch στο foundation μέσα στη μέρα. «Παίρνω λίγη ενυδατική κρέμα, τη βάζω στο πίσω μέρος της παλάμης μου και, χρησιμοποιώντας ένα φαρδύ πινέλο, την απλώνω στην επιδερμίδα», εξηγεί. Παραδόξως η τεχνική αυτή δεν χαλάει το foundation, αλλά το ανανεώνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο: «Ενυδατώνει το μακιγιάζ, χωρίς να αφαιρεί τελείως κάποιο προϊόν» λέει.

    Έτσι, η επιδερμίδα δείχνει και πάλι φρέσκια και ανανεωμένη καθώς το μείγμα foundation και ενυδατικής κρέμας μπορεί να αναλάβει επίσης το ρόλο primer για τυχόν επιπλέον touch ups στο make up ή την πούδρα.

    H Philips χρησιμοποιεί την ενυδατική κρέμα και ως  highlighter για να δημιουργήσει γυαλάδες στο πρόσωπο: «Στόχος του highlighter είναι να χαρίσει μια γενική λάμψη. Κανείς δεν θέλει να βλέπει το highlighter, αλλά μια λάμψη που να μοιάζει πως πηγάζει από μέσα». Όπως εξηγεί λοιπόν, απλώνει λίγη ενυδατική κρέμα στα σημεία που τυπικά θα έμπαινε το highlighter, όπως πάνω από τα ζυγωματικά, στο κόκαλο της μύτης και κάτω από τα φρύδια για να να χαρίσει λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπό της.

    Μερικές φωτογραφίες και βίντεο από τον λογαριασμό της στο Instagram, όπου δείχνει tips και make up looks:



    ΣΧΟΛΙΑ