• Business Of Fashion

    Η νέα εύκολη τάση στο μακιγιάζ των ματιών που λατρεύουν οι αδερφές Χαντίντ

    • Μαργαρίτα Οικονόμου


    Ακόμα και όταν οι αδερφές Χαντίντ δεν περπατούν στις πασαρέλες των πιο εμβληματικών οίκων μόδας ή δεν ποζάρουν στο φακό κορυφαίων φωτογράφων για λογαριασμό των μεγαλύτερων περιοδικών του χώρου, φροντίζουν να κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού τους αμείωτο δημοσιεύοντας εντυπωσιακές selfies στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram.

    Πολλές φορές, αν όχι όλες, οι αναρτήσεις τους στα Social Media καθορίζουν τις τάσεις τόσο στο χώρο της μόδας όσο και σε εκείνον την ομορφιάς. Αυτή την φορά η Μπέλα και η Τζίτζι ανέβασαν δύο φωτογραφίες τους που δοκιμάζουν με μεγάλη επιτυχία το καινούργιο trend στο μακιγιάζ των ματιών, το «Mermaid Tears» (δάκρυα γοργόνας).

    Πρόκειται για ένα πιο minimal look το οποίο όμως παραμένει εκθαμβωτικό και είναι ιδιαίτερα εύκολο για την κάθε γυναίκα. Η τάση αυτή θέλει την γυναίκα να βάζει ένα έντονο και λαμπερό χρώμα στην εσωτερική γωνία του ματιού της, όπως τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για λάμψη στο πρόσωπο (highlighters), ολοκληρώνοντάς το με ένα πιο ανοιχτό χρώμα σε παρόμοιους τόνους, δίνοντας την αίσθηση του glossy eye. Αυτή η τάση είναι κολακευτική για όλα τα μάτια, ενώ δίνει την αίσθηση του ανεπιτήδευτου και φυσικού look.

    Η Τζίτζι Χαντίντ δημοσίευσε πρώτη την φωτογραφία με το συγκεκριμένο make up look από τον διάσημο μακιγιέρ Patrick, που χρησιμοποίησε μια ζεστή πορτοκαλί-καφέ σκιά στο κινητό βλέφαρο μέχρι την κόγχη του ματιού της Τζίτζι και smokey eyeliner στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων. Έπειτα απογείωσε το eye look απλώνοντας μια εντυπωσιακή ιριδίζουσα σκιά από την εσωτερική γωνία του ματιού μέχρι το κέντρο του βλεφάρου. Το μακιγιάζ ολοκληρώθηκε με ροδακινί ρουζ στα μάγουλα, nude χείλη και highlighter πάνω από τα ζυγωματικά για το απόλυτο glamorous look.

    Από την άλλη η Μπέλα Χαντίντ ανέβασε μία φωτογραφία της στο Instagram από τη νέα καμπάνια του οίκου Dior, στην οποία πρωταγωνιστεί. Στα μάτια χρησιμοποιήθηκαν ασημί σκιές και γκλίτερ στην εσωτερική γωνία του ματιού, ενώ το χαρακτηριστικό winged eyeliner, που τόσο αγαπά η Μπέλα, και οι μακριές βλεφαρίδες ολοκλήρωναν το eye look. Η τελική πινελιά δόθηκε με καλοσχηματισμένα, κατακόκκινα χείλη.



    ΣΧΟΛΙΑ