• LIFE&STYLE

    Πώς να διώξετε το άγχος;

    • Contributor


    Η αίσθηση απώλειας ελέγχου στην εργασία και τις οικονομικές συναλλαγές, η καθημερινή έκθεση σε κακίες και φοβικές ειδήσεις, η απουσία οικονομικής σταθερότητας αποτελούν σήμερα ένα αίτιο σωματικής και διανοητικής νόσησης. Το αποκαλούμε στρες. Το στρες είναι μια ορμονική αντίδραση του σώματος μας σε ένα παράγοντα που γίνεται αντιληπτός ως απειλή.

    Αισθανόμαστε ευάλωτοι, τρωτοί και το συναίσθημα αυτό παράγει φόβο. Ο φόβος με τη σειρά του πυροδοτεί συγκεκριμένες βιοχημικές αλλαγές στον οργανισμό. Μέσω της στενής σχέσης του σώματος με το νου όλα τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας μεταβάλλουν την υγειά. Για παράδειγμα η βαθιά θλίψη παραλύει το ανοσοποιητικό ενώ ο έρωτας το ενισχύει.

    Οποιαδήποτε πράξη συνθήκη, κατάσταση μας απομακρύνει από την ικανοποίηση, την ευτυχία αναπόφευκτα θα μας αρρωστήσει και θα έχει συνέπειες σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

    Η ανθρωπινή ύπαρξη ορίζεται από τρία επίπεδα.

    ΣΩΜΑ –ΝΟΥΣ –ΨΥΧΗ. Το ΣΩΜΑ ανανεώνεται και συντηρείται χάρη στη τροφή, το νερό και τον αέρα Ο ΝΟΥΣ επιλέγει μια εργασία που τον κράτα δημιουργικό και δραστήριο. Η ΨΥΧΗ επιδιώκει να εξελιχθεί.

    Ας επικεντρωθούμε στο νου που βάλλεται επί σειρά ετών μέσα στην οικονομική αστάθεια. Μεγάλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η έλλειψη χαράς και ικανοποίησης από την επαγγελματική απασχόληση κατέχουν κορυφαία θέση στο κατάλογο επικινδυνότητας για καρδιακή προσβολή. Ίσως μάλιστα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα να είναι πολύ πιο επικίνδυνα για την υγειά ακόμη κι από τα ζωικά λίπη, το αλκοόλ η και το κάπνισμα.

    Είναι σημαντικό όμως να λάβουμε υπόψιν ότι το ανθρώπινο σώμα δεν διαθέτει εγγενή μηχανισμό παράγωγης ασθενειών. Αντίθετα διαθέτει πολλά προγράμματα για την ανάκτηση της υγειάς και τη διατήρηση αυτής. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος από τη φύση του να είναι υγιής άλλα πρέπει και ο ίδιος να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη σωστή λειτουργία αυτών των προγραμμάτων που προστατεύουν την υγεία του. Η θλίψη και το στρες προσβάλλουν αυτά τα προγράμματα.

    Παράδειγμα, όταν νιώσουμε φόβο, θυμό, απόρριψη ως αντίδραση το σώμα θα παράξει στρεσογόνες ορμόνες ( αδρεναλίνη, κορτιζόλη, χοληστερόλη) για να μας σώσει. Όταν όμως τα συναισθήματα αυτά διαρκούν σε χρόνο τότε αυτές οι ορμόνες θα παράγονται σε μόνιμη βάση και αντί να μας προστατεύουν θα αποδιοργανώσουν το ανοσοποιητικό και θα ακολουθήσει μια ασθένεια.

    Το ψυχολογικό στρες στις σημερινές συνθήκες ίσως για τους περισσότερους από εμάς να είναι αναπόφευκτο. Ο ΝΟΥΣ λειτουργεί σε συνθήκες τοξικού φορτίου από τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνει Ένα μέρος είναι το νοητικό στρες όμως υπάρχει κι άλλο ένα το κυτταρολογικό. Με δεδομένο τη καθημερινή μας έκθεση σε ανθυγιεινές τροφές, βλαβερές χημικές ουσίες σε τρόφιμα και ροφήματα, τη περιβαλλοντολογική ρύπανση δαπανάται τεράστια ζωτική ενέργεια εξαιτίας της έκθεσης σε επιπλέον στρεσογόνες καταστάσεις.

    Όμως η πραγματική υγειά είναι η στενή σχέση μεταξύ ενός υγιούς σώματος με ένα υγιή νου. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να τα διαχωρίσουμε. Είναι ενιαία. Το χέρι δεν μπορεί να γράψει αν δε λάβει την ανάλογη εντολή από το νου.

    Το ζητούμενο όμως σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της εποχής μας είναι να διατηρήσουμε την υγειά. Ο οργανισμός μας ανανεώνει συνεχώς τα κύτταρα του στο άμα, στα οστά, στους μυς, στα εσωτερικά όργανα, στα νεύρα ακόμη και στον εγκέφαλο. Το εσωτερικό μας φαρμακείο παράγει όποιο φάρμακο χρειαζόμαστε. Για να έχει όμως αυτή τη δυνατότητα πρέπει να το βοηθήσουμε να πάψει να βιώνει το δικό του στρες.

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

    *Περιορίστε το καφέ που εξαντλεί το νευρικό σύστημα.

    *Κάνετε σωστή επιλογή τροφίμων. Αποφύγετε επεξεργασμένες τροφές και ζάχαρη

    *Προσπαθήστε να ασκείστε.

    *Πίνετε άφθονο νερό

    *Φροντίστε το έντερο σας με προβιοτικά.

    *Ανεβάστε τα επίπεδα της βιταμίνης D.

    *Συμπληρώστε τις κυτταρικές ελλείψεις με βιταμίνες. Η ποιότητα της τροφής στο καθημερινό τραπέζι είναι πλέον φτωχή σε θρεπτικά συστατικά.

    *Κοιμηθείτε καλά

    *Αποφύγετε τα φάρμακα (εκτός αν είναι άκρως απαραίτητα ).

    *Ζητήστε βοήθεια από εναλλακτικούς θεραπευτές. Ο βελονισμός και η ομοιοπαθητική είναι ικανές να θεραπεύσουν αυτόνομα και μάλιστα χωρίς την ελάχιστη παρουσία φαρμάκων. Προάγουν τη φυσική άμυνα και διαδικασία επισκευής του οργανισμού διορθώνοντας το σύνολο της υγειάς.

    *Κάντε πράγματα που σας αναζωογονούν και σας εμψυχώνουν.

    *Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους, μεταφέρουν μονό κακά νέα

    Η διαφορά που θα νιώσετε σε ελάχιστο χρόνο είναι τεράστια. Το σημαντικό είναι ότι πρώτα θα τη νιώσουν τα κύτταρα σας που την έχουν ανάγκη και θα σας ανταμείψουν με αντοχή, καλύτερη διάθεση, καθαρό μυαλό και βέβαια υγειά

    Ο σύγχρονος άνθρωπος πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να απαλλαγεί από το πανικό, τη κατάθλιψη είναι η καταστολή των συμπτωμάτων με ένα συμβατικό φάρμακο. Αυτό δεν είναι η μόνη λύση, Για παράδειγμα , η σεροτονίνη που επηρεάζει τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά μας , τη διάθεση μας και που η διατάραξη της ισορροπίας της συμβάλλει στη κατάθλιψη , παράγεται κατά 90% στο έντερο. Τα φιλικά βακτήρια που περιέχονται στα προβιοτικά βοηθούν να παράγει το έντερο φυσιολογικά επίπεδα σεροτονινης. Ετσι με τη σειρά του ο οργανισμός προάγει συναισθήματα ισορροπίας που τα έχουμε τεράστια ανάγκη σε περιόδους στρες. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου ευθύνονται για τη κρίση πανικού, η έλλειψη βιταμίνης D για τη χρόνια κατάθλιψη, η Β12 για διαφορές νευρολογικες- ψυχολογικές παθήσεις κ.ο.κ

    Η πρόληψη λοιπόν και η επαναφορά της σωστής λειτουργίας των προγραμμάτων θεραπείας του σώματος μας είναι άκρως απαραίτητη και η μόνη μας λύση. Όταν δυναμώσουμε το σώμα μπορούμε πιο εύκολα να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις κι έτσι να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με την ελάχιστη επίδραση στην υγεία

    Επιπλέον, το σώμα μας δε χρειάζεται την άδεια κανενός ατόμου η κυβερνητικού φορέα για να βελτιωθεί !!!

    << Η μεγαλύτερη δόξα μας δεν είναι στο να μη πέφτουμε ποτέ, αλλά στο να σηκωνόμαστε κάθε φορά που πέφτουμε >> ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

    Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται δύναμη θέλησης που μπορούμε να αντλήσουμε μέσα από ένα υγιές σώμα

    Εν κατακλείδι

    Φροντίζοντας το κυτταρολογικό επίπεδο και απαλλάσσοντας το σώμα από το δικό του στρες αυτό θα διατηρήσει την υγεία κι ετσι….το ΣΩΜΑ μας θα μας δώσει δύναμη και τεράστια αντοχή, ο ΝΟΥΣ θα σκέφτεται καθαρά και θα αποφασίζει ορθά και η ΨΥΧΗ θα συνεχίζει το ταξίδι της.

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΦΛΟΓΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ

    ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ

    Κείμενο: Βάσω Ζάζου “Eναλλακτικές θεραπείες-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”



    ΣΧΟΛΙΑ