• LIFE&STYLE

    Πολύτιμα tips για να μακιγιαριστείτε αν είστε καλεσμένες σε γάμο


    Το καλοκαίρι αναμφίβολα είναι η περίοδος που γίνονται οι περισσότεροι γάμοι. Υποθέτουμε ότι μέχρι στιγμής έχετε λάβει τουλάχιστον ένα προσκλητήριο και ήδη αναρωτιέστε, τι θα φορέσετε και πώς θα μακιγιαριστείτε. Για το πρώτο, αν μάθετε όλα τα μυστικά πίσω από το γαμήλιο guest dress code, δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα. Όσο για το δεύτερο, θα χρειαστεί να διαβάσετε καλά την πρόσκληση για να δείτε που λαμβάνει χώρα η δεξίωση και ανάλογα να επιλέξετε το makeup look σας. Για να σας βοηθήσουμε να λάμψετε ακόμη περισσότερο στο πλήθος των υπολοίπων καλεσμένων, συγκεντρώσαμε τα top makeup tips που πρέπει να ξέρετε και μάλιστα από την editorial makeup artist, Cassandra Garcia, η οποία επιμελήθηκε το μακιγιάζ στις επιδείξεις των οίκων Marchesa και Jenny Packham στη φετινή Bridal Fashion Week της Νέας Υόρκης.

    Extra tip: Άσχετα πάντως με τον προορισμό σας, κρατήστε στην τσάντα σας μερικά blotting papers για γρήγορα touch-ups, το κραγιόν και το ρουζ που φοράτε.

    Γάμος στην παραλία

    Αν είστε προσκεκλημένες σε γάμο στην παραλία, το ιδανικό concept για την εμφάνισή σας ακούει στο όνομα “The Golden Goddess”. Sexy, bronze μακιγιάζ με λάμψεις και ζουμερά χείλη, συνδυασμένο με αέρινα υφάσματα, γυμνά πόδια και ατημέλητα beach waves. Αλήθεια, σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

    Make up tips

    Το μυστικό για το τέλειο beach wedding makeup είναι η λαμπερή βάση, οπότε επιλέξτε ελαφριά και super ενυδατικά καλλυντικά.
    Χρησιμοποιήστε με μέτρο την πούδρα, για να μην δείχνετε cakey, αλλά απαραίτητα τοποθετήστε τη στην ζώνη του Τ και στο κέντρο του μετώπου, ώστε να μη γυαλίζετε στις φωτογραφίες.
    Βεβαιωθείτε ότι κάνατε καλό blending στο bronzer και ότι δε διακρίνονται καφέ γραμμές.
    Αν δεν έχετε ξανακάνει ποτέ σας spray tan, καλύτερα να μην το δοκιμάσετε τώρα. Προτιμήστε ένα foundation 1-2 τόνους πιο σκούρο από το χρώμα του δέρματός σας και τραβήξτε το μέχρι τον λαιμό.
    Το αντηλιακό σ’ αυτή την περίπτωση είναι must. Επιλέξτε όμως ένα με δείκτη SPF 15, ώστε να περιορίσετε στο ελάχιστο την γυαλάδα που προκαλεί η οξείδωση των συστατικών του.
    Αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, τραβήξτε μερικές φωτογραφίες από το κινητό σας και σε εσωτερικό και σε εξωτερικό χώρο. Έτσι θα δείτε τι αλλαγές χρειάζεται να κάνετε για να δείχνετε αψεγάδιαστες.

    Γάμος στην πόλη

    Ένας γάμος στην πόλη έχει πιο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, οπότε και το μακιγιάζ σας πρέπει να συμβαδίζει. Μία μαύρη γραμμή eyeliner με ένα ματ κραγιόν σε έντονη απόχρωση και dewy επιδερμίδα είναι η πιο κατάλληλη επιλογή. Ολοκληρώστε την εμφάνισή σας με ένα two piece σετ σε αυστηρές γραμμές, που είναι της μόδας φέτος, και μαλλιά πιασμένα πίσω και να είστε βέβαιες ότι θα κλέψετε τις εντυπώσεις.

    Make up tips

    Απλώστε το έντονο κραγιόν σας ταμποναριστά με τα δάχτυλα για μακράς διάρκειας αποτέλεσμα και εφέ stain.
    Περάστε ένα λεπτό φιλμ πούδρας χωρίς χρώμα πάνω από το κραγιόν σας και αυτό δεν θα φύγει από την θέση του όλη μέρα.
    Αν είστε φαν του gloss, απλώστε το κανονικά στα χείλη σας και μετά ταμπονάρετέ το με ένα χαρτομάντιλο, το οποίο θα απορροφήσει το περιττό προϊόν.
    Αν σκοπεύετε να φορέσετε ψεύτικες βλεφαρίδες, φροντίστε να τις έχετε δοκιμάσει ξανά πιο πριν ώστε να τελειοποιήσετε την εφαρμογή τους.
    Αντί για eyeliner μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία σκιά σε stick για πιο soft αποτέλεσμα.

    Γάμος στην εξοχή

    Ένα φυσικό και λαμπερό μακιγιάζ με απαλό neutral smokey eye look είναι ό,τι πρέπει για έναν πιο χαλαρό γάμο στην εξοχή. Να θυμάστε ότι το μυστικό είναι να δώσετε έμφαση σε ένα μόνο σημείο του προσώπου σας, τα μάτια στην προκειμένη περίπτωση, οπότε κρατήστε τα χείλη και τα μήλα του προσώπου σε πιο γήινες αποχρώσεις.

    Make up tips
    Για να βρείτε την ιδανική απόχρωση ρουζ, ταιριάξτε την με το χρώμα των χειλιών σας.
    Εφαρμόστε λίγο περισσότερο απ’ ότι συνηθίζετε κανονικά, καθώς στις φωτογραφίες δεν γράφει τόσο έντονα.
    Ξεκινήστε το μακιγιάζ σας με τα μάτια, ώστε να διώξετε τυχόν υπολείμματα ή να κάνετε διορθώσεις χωρίς να χαλάσετε την βάση σας.
    Όταν μακιγιάρετε τα μάτια σας, κρατήστε τον καθρέπτη μπροστά από το πιγούνι σας και κοιτάξτε κάτω. Έτσι θα βλέπετε ακριβώς που τοποθετείτε τις σκιές σας.
    Αν θέλετε να μεγαλώσετε το βλέμμα σας, τοποθετήστε μια σκιά με shimmer στην εσωτερική γωνία του ματιού.
    Για να βεβαιωθείτε ότι οι σκιές σας θα “γράψουν” στο μάτι σας όπως ακριβώς τις βλέπετε στην συσκευασία, εφαρμόστε ένα eye primer ή λίγο conealer στο κινητό βλέφαρο ώστε να διώξετε τις διχρωμίες.
    Χρησιμοποιήστε το σχήμα του φρυδιού σας σαν οδηγό κατά την εφαρμογή της σκιάς και δεν θα κάνετε ποτέ λάθος.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ροζ & Κόκκινο: Ο hot συνδυασμός του φετινού καλοκαιριού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nidodileda: Το ελληνικό brand που θα σε ντύσει σαν νεράιδα της μυθολογίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η μόδα σε ελληνικά χέρια – Karavan: Σχέδια για σύγχρονους νομάδες



    ΣΧΟΛΙΑ