• LIFE&STYLE

    Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής «showman» που θέλει να γίνει Abramovich και να αγοράσει την Chelsea;

    Nicholas Anthony Christopher Candy, γνωστός ως Nick Candy

    Nicholas Anthony Christopher Candy, γνωστός ως Nick Candy


    Aς υποθέσουμε ότι είσαι ζάπλουτος και σου περισσεύουν μερικά δισεκατομμύρια. Έχεις ιδιωτικό τζετ, περνάς τα σαββατοκύριακα στο σκάφος σου με φίλους, εμφανίζεσαι παντού με διαφορετικά, γρήγορα αυτοκίνητα, πηγαίνεις τα Χριστούγεννα στην Sandy Lane στα νησιά Barbados και τον Αύγουστο εξαφανίζεσαι στο St Tropez. Το επάγγελμα σου; Δημιουργείς παραμυθένια σπίτια για όσους έχουν απεριόριστο budget.

    Οι ταπετσαρίες είναι χειροποίητες από ιταλικό μετάξι, τα πατώματα από σπάνιο μάρμαρο, τα έπιπλα μυρίζουν ακριβό ξύλο…

    Αυτός είναι ο Nicholas Anthony Christopher Candy, γνωστός ως Nick Candy. Δραστηριοποιείται από το Λονδίνο, που είναι η έδρα του, στο Κατάρ, και από εκεί στο Μονακό και το Μπέβερλι Χιλς. Είναι γνωστός ως «ο showman».

    O ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας

    Πρόσφατα εξέφρασε το ενδιαφέρον του να αγοράσει την ποδοσφαιρική ομάδα Chelsea. Τα βρετανικά tabloids βρίσκουν ευκαιρία να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία με ευφάνταστους τίτλους.

    Ο ίδιος λέει απλώς, ότι η χρηματοδότηση της προσφοράς των 2.5 δισεκατομμυρίων λιρών είναι εξασφαλισμένη, άλλωστε δηλώνει εδώ και χρόνια φανατικός οπαδός της Chelsea, και δεν είναι τυχαίο που βρήκε την κατάλληλη στιγμή, το ιδανικό timing, για να την εξαγοράσει, να την διεκδικήσει, να την κάνει (επιτέλους) δική του.

    Μίας ομάδας που έχει δυναμώσει και χάρη στους τοπ παίκτες που επέλεξε ο Roman Abramovich εδώ και δύο περίπου δεκαετίες, επένδυση που έχει φέρει στην ομάδα 21 κύπελλα (!)

    Ποιος είναι όμως ο «δικός μας» Νick Candy; Μεγιστάνας του real estate, 49 χρονών, σήμερα πιο δραστήριος από ποτέ. Φιλόδοξος κι ανήσυχος, όπως οφείλει να κάνει ένας άνθρωπος που υποστηρίζει πως «sky is the limit». Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Reading, σπούδασε Human geography, εκτός από πολυτελή συγκροτήματα, κατασκευάζει το εσωτερικό σε αεροσκάφη, γιοτ, αυτοκίνητα…

    O Νick με την Ηolly Candy

    Ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που φέρει ένα ελληνικό όνομα κι έχει τη δύναμη να επενδύσει στον βρετανικό αθλητισμό. Σύμφωνα μάλιστα με τον βρετανικό Τύπο, δεν θέλει μόνο να αγοράσει την Chelsea αλλά να ανακατασκευάσει και το Stamford Bridge, το «σπίτι» του Συλλόγου, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον 1.5 δισεκατομμύρια λίρες.

    Δεν θα είναι μόνος σε αυτό. Έχει ήδη μιλήσει με Αμερικανούς επενδυτές, επιχειρηματίες, για να φτιάξουν όλοι μαζί μια dream team, και να σημάνουν την έναρξη μιας νέας εποχής, όπως λένε ξανά και ξανά, στη διάρκεια των συνομιλιών για την τελική σύνθεση της κοινοπραξίας.

    Ο Roman Abramovich δεν φαίνεται να έχει κανέναν με το μέρος του, ύστερα από την αποκάλυψη της στενής του σχέσης με τον Vladimir Putin, ούτε καν με τον χρόνο, οπότε το deal (με όποιον κι αν είναι τελικά ο αγοραστής) δεν θα αργήσει να φανεί. Οι κυρώσεις για τον ιδιοκτήτη της ομάδας τρέχουν.

    Αυτό το γήπεδο ποιος θα το πάρει

    Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξέρουμε. Πολύ πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, όπως θα πει ο Nick Candy, ο οποίος, έχει και προσωπική σχέση με τον Roman Abramovich που χαρακτηρίζει «γλυκό και ευγενικό», αν και η απόφαση θα κριθεί και από μέλη της βρετανικής κυβέρνησης, όπως και παράγοντες που δεν θα μάθουμε μάλλον ποτέ. Αθλητισμός, συμφωνίες και επενδύσεις. Παιχνίδια εξουσίας σε εποχή πολέμου.

    Για την ιστορία υπάρχει και ακόμη πιο προσωπική σχέση. Τρυφερή. Σχεδόν μεταφυσική. Όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του, δεν θα ξεχάσει ποτέ τη μέρα που ο Ρώσος ολιγάρχης είπε το «ναι» στον Νick Candy όταν έχασε τον πατέρα του προκειμένου να πραγματοποιήσει μνημόσυνο στο γήπεδο που τόσο αγαπούσε, το στάδιο Stamford Bridge, και να σκορπίσει την τέφρα του εκεί.

    Ένα από τα διαμερίσματα που φέρουν την υπογραφή του

    Η οικογένεια του Nick Candy είναι η δύναμη του. Ακολουθώντας το ελληνικό πρότυπο της δεμένης οικογένειας, στο ξεκίνημα της καριέρας του, ο κυρίαρχος συνέταιρος του στην επιτυχία ήταν ο αδερφός του, Christian Candy. Μεγάλωσαν με την Ελληνοκύπρια μητέρα τους, καθηγήτρια θεάτρου και τον πατέρα τους που είχε διαφημιστική εταιρία παραγωγής. Γεννήθηκε (και μεγάλωσε) στο Λονδίνο, πήγε σχολείο στο Surrey, στο Epsom College και άλλαζαν οικογενειακώς διαρκώς σπίτια, γιατί οι γονείς τους ήθελαν να βρίσκουν όλο και κάτι ομορφότερο για να μένουν.

    Σε μικρό χρονικό διάστημα οι αδερφοί Candy δημιούργησαν μια αυτοκρατορία στον χώρο των ακινήτων στη Μεγάλη Βρετανία, δηλώνοντας κατασκευαστές πολυτελών ακινήτων. Η περιουσία του Nick Candy ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύρια λίρες. Το success story μοιάζει με παραμύθι. Δύο αδέρφια που ξεκίνησαν να ασχολούνται με το real estate, τις κατασκευές και τις επενδύσεις, με μόλις 6000 λίρες, χρήματα που δεν είχαν οι ίδιοι αλλά ζήτησαν σαν δανεικά από την γιαγιά τους προκειμένου να ξεκινήσουν το όνειρο τους…

    Το 1995 αγόρασαν το πρώτο τους ακίνητο. Ήταν ένα μικρό διαμέρισμα στο Λονδίνο, στην περιοχή του Εarl’s Court. Με ένα μόλις υπνοδωμάτιο. Το ανακαίνισαν ενώ έμεναν σε αυτό. Μέσα σε 18 μήνες το είχαν πουλήσει, βγάζοντας κέρδος 50.000 λίρες. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, από το 1995 μέχρι το 1999, συνέχισαν να ανακαινίζουν με επιτυχία διαμερίσματα στο Λονδίνο κυρίως, παράλληλα με άλλες δουλειές, ο Nick Candy στη διαφήμιση, και ο Christian Candy στην Μerrill Lynch.

    Ο Νick Candy με την σύζυγο του

    Το επιχειρηματικό δαιμόνιο ήταν εκεί. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το 1999 η Candy&Candy, με τον Nick Candy στον ρόλο του CEO, και την οικογενειακή εταιρία να μετονομάζεται πριν από τέσσερα χρόνια σε Candy Property, όταν τα δύο αδέρφια χώρισαν τους δρόμους τους.
    Ο Nick Candy είναι ο πλέον ο ένας και μοναδικός ιδιοκτήτης.

    Σήμερα στον κατάλογο με τα πολυτελή ακίνητα μπορεί να βρει το One Hyde Park στο Knightsbridge (με 86 πολυτελή διαμερίσματα), την πιο ακριβή οικιστική ανάπτυξη στον κόσμο και το NoHo Square -και πρώην Middlesex Hospital -στην Oxford Street, μαζί με το Chelsea Barracks, το Beverly Hills 9900 Wilshire και το Gordon House. Για την ιστορία, το ακριβότερο διαμέρισμα στο One Hyde Park, πουλήθηκε το 2011 στον Ουκρανό μεγιστάνα, Rinat Akhmetov, για 136 εκ. λίρες.

    Ο Nick Candy σε αγώνα της Chelsea

    Eκτός από τον χώρο του real estate όμως, ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας φαίνεται ότι δραστηριοποιείται πλέον και σε παγκόσμιες επενδύσεις, με την εταιρία Candy Ventures.

    Και στην προσωπική του ζωή; Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό, μουσικό και τηλεπαρουσιάστρια Holly Valance, κι έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, την Luca Violet Toni Candy και την Nova Skye Coco Candy. Παντρεύτηκαν στο Μπέβερλι Χιλς με την Κaty Perry να τραγουδάει σε έναν γάμο-υπερπαραγωγή που κόστισε 3 εκ. λίρες.

    Το παραμύθι πρέπει να έχει χάπι-εντ και πυροτεχνήματα. Πριν από έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2021, ο Nick Candy αποφάσισε να πουλήσει το δικό του penthouse στο One Hyde Park, ενώ λίγο καιρό πριν έβγαλε προς πώληση και το σκάφος του, Eleven Eleven για 59.5 εκ. λίρες. Δεν φοβάται την υπερ-έκθεση. «Έχουμε και Phantom Rolls-Royce. Mαζί με Ferraris, Aston Martins, Porches», λέει.

    Όταν ο Nick ήθελε να γίνει Roman

    Αν προσθέσουν και μια ποδοσφαιρική ομάδα στη συλλογή τους, τότε θα πρέπει να υπολογίσουν σίγουρα ένα μεγαλύτερο γκαράζ στην ανακατασκευή του σταδίου της Chelsea.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Instagram απέκλεισε τον λογαριασμό του Kanye West για 24 ώρες

    Χαλβάς με στραγάλια: Η συνταγή που έδωσε η Εμινέ Ερντογάν στον Άκη Πετρετζίκη

    Tι ετοιμάζουν (και γιορτάζουν) οι Έλληνες σχεδιαστές μόδας;



    ΣΧΟΛΙΑ