• LIFE&STYLE

    Ποιο διάσημο μοντέλο θα διαθέσει όλες τις αμοιβές του από την πασαρέλα στην Ουκρανία και ποιος σχεδιαστής επέλεξε τη σιωπή;

    Μόδα την εποχή του πολέμου

    Μόδα την εποχή του πολέμου


    «Ανταπόκριση» από τις Εβδομάδες Μόδας

    Την ώρα που η Ουκρανία βομβαρδίζεται, ο χρόνος έχει σταματήσει, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα μοιάζει η επόμενη μέρα, οι σχεδιαστές μόδας που εργάζονται για βιομηχανίες παραγωγής προτύπων, ντιζάιν, υψηλής αισθητικής, πρετ-α-πορτέ, σκηνοθετούν ξανά φιλόδοξες επιδείξεις υπερπαραγωγές με πρώτη σειρά, υψηλούς καλεσμένους και τους Queen να επενδύουν εμμονικά το σάουντρακ των συλλογών, «The Show Must Go On».

    Η οικονομία πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή. Ζούμε σε μια εποχή αντιθέσεων. Ιστορικοί οίκοι επέλεξαν να αποσύρουν τα εμπορεύματα τους, αδειάζοντας βιτρίνες και καταστήματα από την Ρωσία, με τεράστιο τίμημα για όλους, όταν οι αγοραστές και οι δημοσιογράφοι μόδας ταξιδεύουν στις μητροπόλεις μόδας για να ενημερωθούν για τις τάσεις του επόμενου χειμώνα, του 2023.

    Κι εμείς νιώθουμε ότι έχουμε χάσει τις εποχές, τους μήνες, τα χρόνια. Πότε ήταν 2020, πότε εμφανίστηκε ο Covid-19, πότε άλλαξαν όλα τα δεδομένα, και πότε ζούμε και ξυπνάμε με τον εφιάλτη ενός πολέμου; Αν στην εποχή της κρίσης, ιστορικά, η μόδα μπορεί να μας κρατήσει ζωντανούς, ας δούμε έστω τηλεγραφικά, τι μπορούμε να κρατήσουμε από τις Εβδομάδες Μόδας που βρίσκονται σε εξέλιξη… Σε έναν άλλον πλανήτη, στον Πλανήτη Μόδα.

    Ενημερωθήκαμε από τον πατέρα της Gigi Hadid, τον πολυεκατομμυριούχο Μohamed Hadid, πως η κόρη του, και Νούμερο 1, αυτή τη στιγμή, μοντέλο διεθνώς, αποφάσισε να διαθέσει όλα τα χρήματα που θα κερδίσει από τη συμμετοχή της στις επιδείξεις μόδας για να υποστηρίξει οικονομικά, με όποιον τρόπο μπορεί, την Ουκρανία και την Παλεστίνη, από την οποία, είναι και η καταγωγή της κατά το ήμισυ.

    Gigi Hadid
    Gigi Hadid

    O διάσημος Ρώσος σχεδιαστής Valentin Yudashkin βγήκε εκτός προγράμματος, παρά τη θέληση του, από την επίσημη διοργάνωση της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού με έτοιμη συλλογή και πιστό πελατολόγιο. Μέχρι τώρα.

    Valentin Yudashkin
    Valentin Yudashkin

    Στη διάρκεια της Eβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, ο Giorgio Armani εισέπραξε παρατεταμένο χειροκρότημα για την απόφαση του να παρουσιάσει ολόκληρη τη νέα του συλλογή με απουσία μουσικής, ως ένδειξη σεβασμού στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Σιωπή. Respect. «Τα ρούχα απέκτησαν φωνή μέσα στη σιωπή», έλεγε μετά ο Ιταλός δημιουργός, ο οποίος, έδωσε και 500.000 ευρώ για τους ανθρώπους της Ουκρανίας.

    Giorgio Armani
    Giorgio Armani

    H oικονομία και η επιστροφή στην κανονικότητα δημιουργούνται εκ νέου με σιφόν και τουίντ. Για να δούμε για πρώτη φορά και συνεργασία της εταιρίας αθλητικών ειδών Adidas με τον ιστορικό οίκο Gucci γιατί όλες οι συνέργειες πρέπει να δοκιμαστούν πλέον.

    Δύο σε ένα... Gucci και Adidas στην ίδια συλλογή
    Δύο σε ένα… Gucci και Adidas στην ίδια συλλογή

    Η ουκρανική έκδοση της Vogue δεν σταματάει να ανεβάζει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εικόνες που θα ανατυπώνονται χρόνια μετά σε ιστορικά λευκώματα. #στοπλευρότηςΟυκρανίας

    Aνάρτηση της ουκρανικής Vogue
    Aνάρτηση της ουκρανικής Vogue

    Ο οίκος Υves Saint Laurent παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι βραδινά φόρεματα με κάθε επισημότητα με φόντο τον Πύργο του Άιφελ. Τι κρατάμε; Τα γούνινα παλτό που είναι πλέον ψεύτικα.

    Ο οίκος Dior παρουσίασε μαθήματα επιβίωσης στους φωτογενείς κήπους, στο Μουσείο του Λούβρου, στις Τuileries Gardens, για μια συζήτηση για το παρελθόν και το μέλλον, την τεχνολογία και την καθημερινότητα.

    Από την ουκρανική έκδοση της Vogue
    Από την ουκρανική έκδοση της Vogue

    Ο Demna Gvasalia παρουσίασε το όραμα του για τον οίκο Balenciaga σε ένα σκηνικό που θύμιζε βαρυχειμωνιά, με τα μοντέλα να προσπαθούν με δυσκολία να περπατήσουν μέσα στο χιόνι και τον αέρα, μια κινηματογραφική τεχνητή χιονοθύελλα… Στις θέσεις των καλεσμένων υπήρχαν t-shirts στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

    Ποια ινφλουένσερ φωτογραφήθηκε όσο λίγες; H Κim Kardashian, η οποία, με δυσκολία περπατούσε για να καθίσει στην πρώτη σειρά, και να φωτογραφηθεί με την Salma Hayek, καθώς το «ρούχο» που φορούσε ήταν ένα κιτρινόμαυρο αυτοκόλλητο του οίκου Balenciaga.

    Salma Hayek και Kim Kardashian
    Salma Hayek και Kim Kardashian

    Κινούμενη διαφήμιση; Aυτό ακριβώς. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, με καταγωγή από τη Γεωργία, δήλωσε: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροδότησε τον πόνο μέσα μου από ένα παλιότερο τραύμα που κουβαλάω από το 1993 όταν συνέβη το ίδιο στη γενέτειρα μου και έγινα πρόσφυγας για πάντα.» Στο σημείωμα του μίλησε για έναν «μάταιο και άκαρδο πόλεμο εγωισμού». Για να εξηγήσει γιατί το «σόου» πρέπει να συνεχιστεί…

    Βalenciaga
    Βalenciaga

    «Σε εποχές όπως αυτή, η μόδα χάνει την επαφή της και το δικαίωμα να υπάρχει. Οι Εβδομάδες Μόδας μοιάζουν με κάποιο είδος παραλογισμού. Δεν ήθελα όμως να παραδοθώ στο «κακό» που με πληγώνει ήδη τόσο πολύ…Αποφάσισα ότι δεν θα θυσιάζω πλέον όσα αγαπώ.»

    Κι αν φύγουμε από την πρώτη σειρά της μόδας θα δούμε πρωτοβουλίες όπως αυτή της Μila Kunis που μαζί με τον Ashton Kutcher συγκέντρωσαν από την Παρασκευή 6.8 εκ. δολάρια για την Ουκρανία με στόχο τα 30 εκ. δολάρια συνολικά, έχοντας προσφέρει ήδη και οι δυο τους 3 εκ. δολάρια. «Σήμερα είμαι μια περήφανη Ουκρανή», έγραψε η Mila Kunis. «Καθώς η οικογένεια μου βρέθηκε στην Αμερική το 1991, γεννήθηκα στην Ουκρανία το 1983. Οι Ουκρανοί είναι περήφανοι και γενναίοι άνθρωποι που αξίζουν τη βοήθεια όλων μας όταν την χρειάζονται.»

    Ashton Kutcher και Μila Kunis
    Ashton Kutcher και Μila Kunis

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Σωτήριος Βούλγαρης, η Elizabeth Taylor, τα κρυφά ραντεβού στη Ρώμη και η εξαγορά των 4,3 δισ.

    Ποιοι Ρώσοι ολιγάρχες βρέθηκαν από τη «χρυσή» στη «μαύρη» λίστα;

    Πόσα δισεκατομμύρια δολάρια έχουν όλοι μαζί οι 10 πλουσιότεροι Ρώσοι σήμερα;



    ΣΧΟΛΙΑ