• LIFE&STYLE

    Ποια παρουσιάστρια αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας της για να ευαισθητοποιήσει (pics)

    • NewsRoom
    νεγκα


    Με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός, Αθηναΐς Νέγκα, εξομολογήθηκε για πρώτη φορά δημόσια το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από αυτό και να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να αισθάνονται καλά με αυτό.

    νεγκα
    Αθηναΐς Νέγκα

    Συγκεκριμένα, η Αθηναΐς ανέβασε μια φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται η ίδια, σε κοντινό πλάνο, δείχνοντας αλλά το χέρι της. Όπως φάνηκε, το χέρι της έχει κάποια σημάδια διχρωμίας του δέρματος, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό ότι η παρουσιάστρια πάσχει από λεύκη. Όπως έγραψε η ίδια στο κείμενο που συνόδευσε τη φωτογραφία της, αυτό δεν είναι το μοναδικό σημείο του σώματός της, στο οποίο εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα, αλλά διάφορα σημεία του κορμιού της έχουν το ίδιο θέμα.

    Στην ανάρτησή της, η Αθηναΐς Νέγκα προσπάθησε να δώσει στον κόσμο που την ακολουθεί μια εικόνα για το πως νιώθουν οι άνθρωποι που πάσχουν από το ίδιο πρόβλημα υγείας, ειδικότερα όταν οι άλλοι άνθρωποι γύρω τους, τους κοιτούν περίεργα. Η παρουσιάστρια προσπάθησε να εξηγήσει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να απασχολεί με κακό τρόπο τα βλέμματα, αλλά ούτε και την ψυχολογία των ίδιων των ανθρώπων, που την αντιμετωπίζουν. Δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει αναφορά και στο παγκόσμιο πρότυπο, τη γυναίκα που κατάφερε να μετατρέψει τη λεύκη σε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που την κάνει να ξεχωρίζει, την Γουίνι Χάρλοου.

    γουινι χαρλοου
    Γουίνι Χάρλοου

    Στην ανάρτηση της, η Ελληνίδα παρουσιάστρια ανέφερε τα εξής: «Εγώ και το σημαδεμένο μου χεράκι σε μια προσπάθεια να δείξω πως δεν με νοιάζει» σαββατιάτικο ..πορτρέτο ..όμως η αλήθεια είναι πως με νοιάζει κ υπάρχουν στιγμές που με πειράζει πολύ ..Και το άλλο μου χέρι έχει σημάδια κ τα πόδια μου κ αρκετά σημεία του σώματος μου επειδή έχω λεύκη, εκτεταμένη εδώ κ 30 χρόνια. Είναι αυτοάνοση πάθηση, μυστηριώδης κ περίεργη. Η επιστήμη δεν ξέρει γιατί συμβαίνει ξαφνικά, αλλά εμφανίζεται σε ένα ποσοστό ανθρώπων, ίσα ίσα για να τους χαλάσει την εμφάνιση κ την διάθεση για μια ζωή. Η λεύκη δεν έχει άλλες επιπτώσεις πέρα από την εμφάνιση δέρματος, που είναι λευκό κ δεν μαυρίζει. Κατά τ άλλα, το λευκό δέρμα της λεύκης είναι απολύτως υγιές αλλά τελείως λευκό κ συνεπώς σημαδεμένο, σαν να έχει κάποιος καεί ή χτυπήσει. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα το καλοκαίρι, όταν κάποιος μαυρίσει κ για όσους έχουν σκούρο δέρμα, καθώς η διαφορά του κανονικού δέρματος με το λευκό είναι πιο εμφανής κ τότε τα σημάδια δείχνουν πολύ πιο έντονα.

    Ευτυχώς, υπάρχει η @winnieharlow, το μοντέλο που έκανε γνωστή τη λεύκη παγκοσμίως κ την έκανε να φαίνεται «όμορφη», για τους υπόλοιπους είναι μια κατάσταση που όσο cool και να είσαι προκαλεί ντροπή, αμηχανία κ φόβο, επειδή η λεύκη συνήθως διαρκώς εξαπλώνεται, αν κ έχει φάσεις που σε ξεχνάει κ την ξεχνάς. Υπάρχουν «φάρμακα», που όμως δεν την αντιμετωπίζουν απόλυτα κ έτσι όλοι παραιτούμαστε κ την βγάζουμε με make up όταν θέλουμε να φανούμε αψεγάδιαστοι, η μόνη λύση είναι να ασπρίσει κανείς ολόκληρος, ώστε να μην φαίνεται η διαφορά -γίνεται με χημικά, οι γιατροί δεν το προτείνουν, γιατί παραείναι δραστικό κ σε αφήνει τελείως απροστάτευτο στον ήλιο. Έτσι εκατομμύρια ασθενείς μένουμε με σημάδια διάσπαρτα που πρέπει διαρκώς να εξηγούμε. Νομίζω πως το να είσαι αναγνωρίσιμος έχει σημασία μόνο όταν μπορείς να μιλήσεις για κάποια πράγματα για αυτό κ το σημερινό post -μην πολυρωτάτε λοιπόν αν δείτε κάποιον με χεράκι ή ποδαράκι με λευκά μεγάλα σημάδια -δεν έχετε λόγο να φοβάστε αν κάνετε μπάνιο στην ίδια θάλασσα».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάρτηση αυτή κινητοποίησε πολύ κόσμο, που ακολουθεί την Αθηναΐδα Νέγκα στο Instagram, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αφήσουν τα σχόλιά τους κάτω από την ανάρτησή της, με σκοπό να τη συγχαρούν για την κίνησή της αυτή, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που εξομολογήθηκαν πως πάσχουν από το ίδιο πρόβλημα και την ευχαρίστησαν για την απόφασή της να το μοιραστεί και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

    Δείτε παρακάτω τη δημοσίευση της παρουσιάστριας, σχετικά με το πρόβλημα υγείας της, καθώς και τα σχόλια που ακολούθησαν:

    View this post on Instagram

    «Εγώ κ το σημαδεμένο μου χεράκι σε μια προσπάθεια να δείξω πως δεν με νοιάζει» σαββατιατικο ..πορτρέτο ..όμως η αλήθεια είναι πως με νοιάζει κ υπάρχουν στιγμές που με πειράζει πολύ ..Και το άλλο μου χέρι έχει σημάδια κ τα πόδια μου κ αρκετά σημεία του σώματος μου επειδή έχω λεύκη ,εκτεταμένη εδώ κ 30 χρόνια .είναι αυτοάνοση πάθηση ,μυστηριώδης κ περίεργη .η επιστήμη δεν ξέρει γιατί συμβαίνει ξαφνικά αλλά εμφανίζεται σε ένα ποσοστό ανθρώπων ίσα ίσα για να τους χαλάσει την εμφάνιση κ την διάθεση για μια ζωή .η λεύκη δεν έχει άλλες επιπτώσεις πέρα από την εμφάνιση δέρματος που είναι λευκό κ δεν μαυρίζει. κατά τ άλλα το λευκό δέρμα της λεύκης είναι απολυτως υγιές αλλά τελειως λευκό κ συνεπώς σημαδεμένο σαν να έχει κάποιος καεί ή χτυπήσει .τα πράγματα είναι πολυ χειρότερα το καλοκαίρι όταν κάποιος μαυρίσει κ για όσους έχουν σκούρο δέρμα καθώς η διαφορα του κανονικού δέρματος με το λευκό ειναι πιο εμφανής κ τότε τα σημάδια δείχνουν πολυ πιο έντονα.ευτυχως υπάρχει η @winnieharlow ,το μοντέλο που έκανε γνωστή την λεύκη παγκοσμίως κ την έκανε να φαίνεται «ομορφη», για τους υπόλοιπους είναι μια κατάσταση που όσο cool και να είσαι προκαλεί ντροπή ,αμηχανία κ φόβο επειδή η λεύκη συνήθως διαρκώς εξαπλώνεται αν κ έχει φασεις που σε ξεχνάει κ την ξεχνάς.υπαρχουν «φάρμακα» που όμως δεν την αντιμετωπίζουν απολυτα κ έτσι όλοι παραιτούμαστε κ την βγάζουμε με make up όταν θελουμε να φανούμε αψεγάδιαστοι, η μόνη λύση είναι να ασπρίσει κανεις ολόκληρος ώστε να μην φαίνεται η διαφορα -γίνεται με χημικά οι γιατροί δεν το προτείνουν γιατί παραειναι δραστικό κ σε αφήνει τελείως απροστάτευτο στον ήλιο .έτσι εκατομμύρια ασθενείς μένουμε με σημάδια διάσπαρτα που πρέπει διαρκώς να εξηγούμε .νομιζω πως το να είσαι αναγνωρίσιμος έχει σημασια μόνο όταν μπορείς να μιλησεις για κάποια πράγματα για αυτό κ το σημερινό post -μην πολύρωτάτε λοιπόν αν δείτε κάποιον με χεράκι ή ποδαράκι με λευκά μεγάλα σημάδια -δεν έχετε λόγο να φοβάστε αν κάνετε μπανιο στην ίδια θάλασσα .#vitiligo #vitiligopride #vitiligoawareness

    A post shared by @ athinaisnega on

    σχολιο
    Τα σχόλια των ακολούθων της Α. Νέγκα στην ανάρτησή της για το πρόβλημα υγείας της
    σχολιο
    Τα σχόλια των ακολούθων της Α. Νέγκα στην ανάρτησή της για το πρόβλημα υγείας της
    Τα σχόλια των ακολούθων της Α. Νέγκα στην ανάρτησή της για το πρόβλημα υγείας της

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κόντρα μεγατόνων πασίγνωστων ηθοποιών για μια αγαπημένη σειρά!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός από σφαίρα ο διάσημος ράπερ Nipsey Hussle (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Masterchef: Ποιοι έρχονται για να διεκδικήσουν ξανά το έπαθλο;



    ΣΧΟΛΙΑ