• LIFE&STYLE

    Ποια είναι η Κρητικιά προσωπική αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας

    • NewsRoom

    Κυριακή Κατσογρεσάκη


    Στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» υποδέχτηκε η Ελεονώρα Μελέτη την Ελληνίδα προσωπική αεροσυνοδό της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, Κυριακή Κατσογρεσάκη.

    Η πανέμορφη μελαχρινή κοπέλα από την Σητεία εξήγησε πως κατάφερε να πάρει αυτή τη θέση, ενώ περιέγραψε την απόλυτη χλιδή, στην οποία ζει, όταν μένει με την βασιλική οικογένεια στο Παλάτι.

    Όπως υποστήριξε η ίδια, η τύχη, το κρητικό της πείσμα, αλλά και οι σπουδές της ήταν τα στοιχεία που την έκαναν να αναζητήσει ευκαιρίες εργασίας εκτός Ελλάδας. Έτσι, η Κυριακή ξεκίνησε να εργάζεται ως αεροσυνοδός στην αεροπορική εταιρεία Emirates με έδρα το Ντουμπάι.

    Η εταιρεία την ξεχώρισε ανάμεσα σε 700 υποψήφιες και πλέον ανήκει στο προσωπικό της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας με αποτέλεσμα να ταξιδεύει συνέχεια.

    Πρωτού την προσλάβουν, η ίδια πέρασε από ψυχολογικά και σωματικά τεστ, στα οποία ανταποκρίθηκε άψογα.

    Όπως αποκάλυψε, όταν κάποιος δουλεύει για την βασιλική οικογένεια, υπάρχει ένα άκρως αυστηρό πρωτόκολλο εχεμύθειας το οποίο και πρέπει να ακολουθεί. Γι’ αυτό το λόγο και η Κυριακή δεν μπόρεσε να μπει σε λεπτομέρειες όσον αφορά τα ταξίδια της με τους γαλαζοαίματους.

    «Έχω υπογράψει συμβόλαιο εχεμύθειας με τη βασιλική οικογένεια και ό,τι βλέπω κι ακούω τα κρατάω για τον εαυτό μου.

    Απαγορεύεται να γνωρίζουμε την αραβική γλώσσα γιατί δεν θέλουν να καταλάβουμε τι λένε. Κάθε φορά μαθαίνουμε μια μέρα νωρίτερα ή τελευταία στιγμή το μέρος που θα ταξιδέψουμε με τη βασιλική οικογένεια.

    Είναι φορές που είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα και μας απαγορεύουν να ανεβάσουμε φωτογραφίες στα social media και φυσικά το καταλαβαίνω αυτό», δήλωσε η Κυριακή μιλώντας στην Ελεονώρα.

    Βέβαια, οι συνθήκες εργασίας της είναι άριστες και η εμπειρία συναρπαστική.

    Όταν η οικογένεια είναι στη Σαουδική Αραβία, η Κυριακή μένει στο παλάτι, σε ένα πολυτελές σπίτι με πισίνα, γυμναστήριο και προσωπικό οδηγό.

    «Όταν πηγαίνουμε στο παλάτι στη Σαουδική Αραβία και μένουμε μαζί τους, η ζωή εκεί είναι όνειρο. Υπάρχει το γυμναστήριο, η πισίνα, η σάουνα, το χαμάμ και όλα αυτά είναι μόνο για εμάς, το προσωπικό που δουλεύει για τη βασιλική οικογένεια.

    Υπάρχει ο χώρος που έρχονται οι Φιλιππινέζες και μας κάνουν μασάζ και μας ρωτούν: “Τι φαγητά θέλετε να φάτε σήμερα”. Είναι καταπληκτική η ζωή μας εκεί. Εκεί μπορεί να μείνουμε μαζί τους από τρεις ημέρες μέχρι και δυο εβδομάδες, εξαρτάται το πόσο μας χρειάζονται.

    Οι απολαβές είναι πάρα πολύ καλές και δεν συγκρίνονται με τους μισθούς των αεροσυνοδών στην Ελλάδα», προσθέτει η Κυριακή.

    Η ίδια εξήγησε ότι η στολή της είναι ένα μαύρο φόρεμα, κάτω από το γόνατο: «και όταν είναι Ραμαζάνι είναι λίγο πιο αυστηρά και γι’ αυτό αφοράμε φουλάρι και σακάκι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μού ζητούν να τους φτιάξω τσάι και συγκεκριμένο καφέ από τη Σαουδική Αραβία.

    Πρόσφατα στην τελευταία πτήση που είχα κάνει μαζί τους, μου είχαν πει να τους φτιάξω μουσακά και τζατζίκι γιατί τους αρέσει πολύ η ελληνική κουζίνα.

    Η αλήθεια είναι πως όταν μου είπαν για τη βασιλική οικογένεια αγχώθηκα λίγο γιατί είχα ακούσει ότι κάποιοι είναι πάρα πολύ αυστηροί, αλλά ευτυχώς οι δικοί μας είναι πολύ καλοί και ευγενικοί».

    Το τελευταίο διάστημα η Κυριακή παρακολουθεί μαθήματα προκειμένου να γίνει πιλότος, ενώ κάνει εντατικά γυμναστική και προπονήσεις, όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις της στο Instagram.

    View this post on Instagram

    ‼️Do you want to be a flight attendant?⁉️ ‼️Θέλεις να γίνεις αεροσυνοδός;⁉️ Read below how you can do it easy and fast! Διάβασε παρακάτω πως μπορείς να το κάνεις εύκολα και γρήγορα! ✈️ @airline_training_center ✈️ • Ζήσε το όνειρο… βρες τρόπο να νικήσεις τη κρίση …Γίνε Αεροσυνοδός μόνο σε 2 μήνες…… και εξ’αποστάσεως (e-learning) εκπαίδευση. Απέκτησε σταθερή εργασία….. Με την απόκτηση του Πτυχίου ΑΜΕΣH επαγγελματική αποκατάσταση σε ΟΛΕΣ τις Αεροπορικές του Κόσμου….! ⛔️Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 29/5/19⛔️ Μέσω της κοινοποίησης μου σας δίνω ένα κωδικό (10%) έκπτωση «ΚΚΥ050319TF» που πρέπει να τον αναφέρετε στο κάτωθι σύνδεσμο: www.atc.com.gr/cv-hotel • Τυπικά προσόντα: Ø Ηλικία από 18+ για άντρες και γυναίκες Ø Γνώση Αγγλικών επιπέδου Lower Ø Ύψος 1.60cm και πάνω Ø Δεν επιτρέπονται τατουάζ σε εμφανή σημεία του σώματος ————————————- ‼️Travel the world for a living‼️ Be a flight attendant fast and easy! You can do the course even by distance (e-learning) , in 2 months only! Use my code «KKY050319TF» and get 10% discount!!!! Use the code in the link below: www.atc.com.gr/cv-hotel ⛔️Deadline: 29/5/2019⛔️ Basic requirements: ->Age 18+ ->Good knowledge of English ->Height 1,60cm+ -> No visible tattoos

    A post shared by Katsogresaki Kiriaki (@katsogresaki_kiriaki) on

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Μαυρίδης: Το παράπονο για τον Σάκη Τανιμανίδη και το άδοξο τέλος του World Party (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράφορα ερωτευμένοι Μπουρδούμης-Δροσάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurovision 2019: Τι θέσεις δίνουν τα προγνωστικά σε Ελλάδα και Κύπρο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ