• LIFE&STYLE

    Πέθανε ο Βρετανός σκηνοθέτης Άλαν Πάρκερ, του «Εξπρές του Μεσονυχτίου»

    • NewsRoom


    Ο Βρετανός κινηματογραφιστής Άλαν Πάρκερ, που σκηνοθέτησε τις ταινίες «Εξπρές του μεσονυχτίου», «Ανήλικοι ριφιφίδες» (Μπάγκσι Μαλόουν), «Ο Μισισιπής καίγεται», «Εβίτα», πέθανε σε ηλικία 76 ετών, μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο 76χρονος δημιουργός έφυγε από τη ζωή έπειτα από μακρά ασθένεια, σύμφωνα με την οικογένειά του. Ο Πάρκερ γεννήθηκε στο Ίσλινγκτον σε εργατική οικογένεια και από τα 18 του άρχισε να εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης, κάτι που επέδρασε στο στιλ του. Η πρώτη του ταινία είναι το περίφημο «Bugsy Malone» του 1976, αλλά η καριέρα του απογειώθηκε με το «Εξπρές του Μεσονυκτίου» που γύρισε το 1978.

    Στην εκλεκτική φιλμογραφία του περιλαμβάνονται από μιούζικαλ («Fame», «Pink Floyd – The Wall», «The Commitments» και «Evita») και δράματα («Mississippi Burning», «Come See the Paradise», «Angela’s Ashes« και «Shoot the Moon») μέχρι μεταφυσικά θρίλερ όπως το Angel Heart.

    Το 2015 ο Πάρκερ είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από το σινεμά λέγοντας «σκηνοθετώ απ΄όταν ήμουν 24 και κάθε μέρα ήταν μια μάχη. Κάθε μέρα ήταν δύσκολη, είτε είχες να αντιμετωπίσεις τα στούντιο, ή τους παραγωγούς που έχουν απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνείς, ή οποιονδήποτε άλλο. Το να κάνεις σινεμά είναι κάτι εξαιρετικά κοστοβόρο και από την στιγμή που κοστίζει πολλά, πάντα υπάρχει κάποιος που θα πρέπει να υπηρετείς».



    ΣΧΟΛΙΑ