• LIFE&STYLE

    “Παραμένοντας παρθένα είναι η μόνη μου ευκαιρία να σπουδάσω” – Συγκλονίζει η ιστορία μίας 18χρονης από την Αφρική

    • NewsRoom


    H 18χρονη Thubelihle Dlodlo κέρδισε μια κρατική υποτροφία για να πραγματοποιήσει τις σπουδές της με μοναδική προϋπόθεση… να “είναι παρθένα” και να διατηρήσει την παρθενιά της έως και το τέλος των σπουδών της!

    spoudes

    Η ίδια σχολίασε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC:

    “Παραμένοντας παρθένα είναι η μόνη μου ευκαιρία να σπουδάσω, επειδή οι γονείς μου δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά κάτι τέτοιο”

    “Δεν έχω παιδιά! Είμαι δεκαοχτώ, πρέπει να μελετήσω σκληρά για να αλλάξω και να κατακτήσω τον κόσμο”

    africa708_0 (1)

    Για να συνεχίσει να λαμβάνει τη χρηματοδότηση της, η Thubelihle Dlodlo πρέπει να υποβάλλεται σε τακτικές εξετάσεις παρθενίας, αλλά λέει ότι αυτο δεν ειναι κατι που την πειράζει.

    Στην κουλτούρα των Ζουλού ο νόμος της παράδοσης υπερισχύει, τα τεστ παρθενίας είναι μια κοινή πρακτική για τις νεαρές κοπέλες.

    _87922358_reeddanceafp (1)

    Η δήμαρχος της κοινότητας σχολίασε λέγοντας πως δίνεται στα νεαρά κορίτσια ένα κίνητρο ώστε να σπουδάσουν και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον αφού οι συνθήκες δεν είναι καλές και υπάρχουν σοβαρά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που θερίζουν.

    Σεξισμός ή πρόληψη;

    “Επιλογή”, δήλωσε η 18χρονη!

    Ενώ πρόσθεσε: “Η διατήρηση παρθενίας είναι μέρος της κουλτούρας μου, δεν είναι κάτι που παραβιάζει την ιδιωτική ζωή μου και αισθάνομαι υπερήφανη μετά από κάθε εξέταση που επιβεβαιώνεται η παρθενιά μου”



    ΣΧΟΛΙΑ