• LIFE&STYLE

    Παγκόσμιο σοκ από τις φωτογραφίες της νεκρής Steenkamp- Στο απόλυτο σημείο ταπείνωσης ο Pistorius

    • NewsRoom


    Σοκ στην διεθνή κοινή γνώμη προκάλεσε η δημοσιοποίηση φωτογραφιών της νεκρής Reeva Steenkamp μετά την τραγική της δολοφονία, για την οποία κατηγορείται ο διάσημος αθλητής Oscar Pistorius. Σε μια τραγική συμφωνία προχώρησε ο δικαστής της υπόθεσης, για την δολοφονία της συντρόφου του αθλητή Oscar Pistorius, ύστερα από παράκληση των γονιών του θύματος, να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες που απεικονίζουν με σκληρότητα τα τραύματα που υπέστη.

    Στις φρικιαστικές φωτογραφίες, η άτυχη Reeva Steenkamp, απεικονίζεται πλημμυρισμένη στα αίματα και με μώλωπες γύρω από τα μάτια της.

    Reeva Steenkamp

     

    Reeva Steenkamp, το 29χρονο αδικοχαμένο μοντέλο
    Reeva Steenkamp, το 29χρονο αδικοχαμένο μοντέλο

    Οι γονείς του 29χρονου μοντέλου, που έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του Pisrotius, πριν από τρία χρόνια στο σπίτι του παραολυμπιονίκη, ζήτησαν οι φωτογραφίες να βγουν στο φως της δημοσιότητας για να δει ο κόσμος τον πόνο που προκάλεσε στην κόρη τους ο κατηγορούμενος. Μια διαδικασία που σύμφωνα με τους συγγενείς του περιβάλλοντος ήταν εξαιρετικά επίπονη.

    Η απόλυτη ταπείνωση του Pistorius ενώπιον του δικαστηρίου

    Ο παραολυμπιονίκης “επιστράτευσε” ακόμη και την αναπηρία του για να προκαλέσει τον οίκτο του δικαστηρίου, καθώς περπάτησε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου χωρίς την στήριξη των πρόσθετων μελών του τα οποία φορά συνεχώς. Η απόφαση του Pistarius να εμφανιστεί έτσι μέσα στην δικαστική αίθουσα, μεταφράστηκε ως προσπάθεια του να πείσει δικαστές και ενόρκους για την ανικανότητα του αυτή, η οποία τον καθιστά ανήμπορο να διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημα.

    Οι δικαστές ανέμεναν πως κατά την διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος θα μιλούσε στο δικαστήριο, εκφράζοντας τις τύψεις του. Ωστόσο, αν και ο Pistorius πήγε στο δικαστήριο, δεν κατέθεσε, διότι η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κλήση στην έδρα ενός ψυχολόγου, μάρτυρα της υπεράσπισης. Ο ψυχολόγος δήλωσε ότι ο αθλητής πάσχει από κατάθλιψη και δεν είναι σε θέση να καταθέσει. Συγκεκριμένα σημείωσε «Εχει παρουσιάσει ενδείξεις και συμπτώματα μετατραυματικών προβλημάτων, ανησυχίας και κατάθλιψης”, ενώ “η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή», πρόσθεσε.

    Ο Oscar Pistorius έβγαλε τα τεχνητά μέλη και περπάτησε μπροστά στους δικαστές, για να τους αποδείξει πως και τη νύχτα της δολοφονίας, στις 14 Φεβρουαρίου 2013, ήταν πολύ ευάλωτος για να τη σκοτώσει από πρόθεση.

    Με σκυμμένο κεφάλι, έκανε τα πρώτα του βήματα μπροστά στους δικαστές. Τα μάτια του ήταν καρφωμένα στο πάτωμα. Δεν σταμάτησε να κλαίει.

    Η εικόνα συγκλόνισε πολλούς ανθρώπους που βρίσκονταν στο ακροατήριο και δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Στο τέλος ούτε και ο ίδιος άντεξε το μαρτύριο και γονάτισε με έναν δικηγόρο να του δίνει ένα χαρτομάντιλο προκειμένου να σκουπίσει τα δάκρυά του.

    Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το 2013, όταν ο νοτιοαφρικανός Ολυμπιονίκης κατηγορήθηκε για τον θάνατο της συντρόφου του, την οποία και σύμφωνα με τις κατηγορίες, είχε πυροβολήσει στο διαμέρισμά του στην Πρετόρια. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή 15 έτη κάθειρξη για τον φόνο ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι επρόκειτο για δυστύχημα, καθώς είχε λανθασμένα θεωρήσει ότι το μοντέλο ήταν διαρρήκτης. Αν και αρχικά είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι έπρεπε να καταδικαστεί για φόνο εκ προθέσεως.

    Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ενώ είχε ξεσπάσει σε λυγμούς δήλωσε πως ο Oscar Pistorius “πρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του” όπως επίσης τόνισε, κατά την ακροαματική διαδικασία προσδιορισμού της ποινής, το έγκλημα θεωρεί ότι συνέβη έπειτα από καβγά και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της σορού της κόρης του για να μπορέσει να δει ο κόσμος τα τραύματά της.

    Πατέρας της αδικοχαμένης Reeva Steenkamp
    Πατέρας της αδικοχαμένης Reeva Steenkamp

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/poso-poulithikan-ta-dio-airbus-tis-olimpiakis-pou-rimazan-sto-parking-tou-el-venizelos/53936

     



    ΣΧΟΛΙΑ