• LIFE&STYLE

    Όταν η Beyonce έσωσε το … “μπάχαλο” των φετινών MTV Music Awards (VMA)

    • NewsRoom


    Αδιαμφισβήτητα η Beyonce έσωσε τα φετινά βραβεία VMA 2016 διατηρώντας τη δημιουργική τους πλευρά , σε έναν όχι και τόσο καλλιτεχνικό θεσμό πια, που μετατρέπεται σε show βασισμένο στα social media. Η Beyonce εξαφάνισε τη βασική “εχθρό” της Adele, προσθέτοντας στην συλλογή της 8 νέα βραβεία εκ των οποίων αυτό του βίντεο της χρονιάς με το “Formation”  και  το Καλύτερο Βίντεο από Γυναίκα Καλλιτέχνη.

    vma

    Πριν την εμφάνιση της Queen B, τα μουσικά βραβεία είχαν μια αχαρακτήριστα “μπερδεμένη” αίσθηση . Σίγουρα η  αυθάδης απάντηση των VMAs στα Grammys φανερώνει την απόλυτη άρνηση του θεσμού να θέσει όρια, πως αλλιώς καταλήξαμε άλλωστε από στιγμές όπως της Madonna με το “like a virgin” .. στο φόρεμα “κρέας” της Lady Gaga.

    Madonna 361 Lady-gaga-meat-dress

    Το φετινό χάος των μουσικών βραβείων θύμισε περισσότερο ένα αποτυχημένο show που έχει χάσει εντελώς την επαφή με τον αρχικό σκοπό του άλλα και με την έννοια του καλαίσθητου, καθώς πουθενά δεν αναδύθηκε κάποιο καλλιτεχνικό επίτευγμα ή ταλέντο (Πέραν της Queen B φυσικά)!

    Ακριβώς την στιγμή που κάθε απόφαση του παραγωγού των VMA μας φαίνεται λανθασμένη, καλείται η Rihanna να παραλάβει το βραβείο “Michael Jackson Vanguard Award” για τη συνολική της πορεία στο χώρο της μουσικής, που απονέμεται σε μουσικούς που επηρέασαν βαθιά την μουσική κουλτούρα με την παρουσία τους, χωρίς όμως να λάβει τα απαραίτητα 10-20 λεπτά, όπως αυτά που έλαβε ο Kanye West(!).

    mtvswieir

    MTV-VMA-s-2016-les-looks-les-plus-emblematiques_exact1900x908_l

    Ας σημειώσουμε πως ο περυσινός λόγος του Kanye West στα VMA περιέγραφε το πόσο έξυπνος είναι ενώ στα 20′ που παρέλαβε στην φετινή διοργάνωση  έδωσε έναν αυτοσχέδιο λόγο στον οποίο συμπεριέλαβε θέματα όπως η φτώχεια, την μακροχρόνια έχθρα του με την Taylor Swift , την Kim ..μέχρι και τη βία στις γειτονιές των μαύρων. (Πάντα εκτός θέματος Kanye)

    kanye west

    Μετά από όλα αυτά, ο τηλεοπτικός χρόνος της Rihanna μειώθηκε για να “κάνει χώρο” σε μια περιορισμένη απόδοση του Nick Jonas, ένα χαριτωμένο, αλλά χωρίς έμπνευση τραγουδάκι της Ariana Grande, αλλά και σε ατελείωτες διακοπές από μια ομάδα ατάλαντων “κωμικών”.

    Ariana Grande performs during the 2016 MTV Video Music Awards August 28, 2016 at Madison Square Garden in New York. / AFP / Jewel SAMAD (Photo credit should read JEWEL SAMAD/AFP/Getty Images)
    Ariana Grande performs during the 2016 MTV Video Music Awards August 28, 2016 at Madison Square Garden in New York.

    Οι “Κωμικοί”  Keegan-Michael Key και Jordan Peele είχαν πιο καταλυτικό ρόλο στην διοργάνωση από ότι πολύ καλλιτέχνες, χωρίς να είναι καν οι οικοδεσπότες τις εκπομπής. Κορόιδευαν ανελέητα τους χρήστες των social media, χρησιμοποιώντας μια διάλεκτο που θα αποδοκίμαζαν ακόμη και οι έφηβοι.Οι Keegan-Michael Key και Jordan Peele ήταν το αποτέλεσμα μιας θεμελιώδους αποσύνδεσης στο τι προσπάθησε να “πουλήσει” ο σκηνοθέτης στο κοινό του και στο τι πραγματικά  ενδεχομένως βρίσκει ελκυστικό το ίδιο το κοινό!

    mtvvvvv

    Ακόμη μια αποτυχία της διοργάνωσης ήταν ο παράξενος μονόλογο που έδωσε ο Jimmy Fallon στο κλείσιμο μια τρίωρης διοργάνωσης. Ακόμη η Britney Spears μια βετεράνος των VMA έκανε ένα  performance το όποιο χτίστηκε από την ίδια την εκπομπή πάνω στην δική της αποτυχία στα VMA του 2007. Πρέπει κάποιος να υπενθυμίσει στους διοργανωτές πως η Britney αποτελεί είδωλο καθώς δεν τις έχει απονεμηθεί τυχαία ο τίτλος της βασίλισσας της Pop και δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους τεχνάσματα!

    britney spears vma michael loccisano getty final

    “ΦΑΟΥΛ” της διοργάνωσης είναι επίσης η απουσία ηχηρών ονομάτων, υποψήφια για σημαντικά βραβεία των φετινών VMA, όπως αυτά της Adele και του Justin Bieber (good for them!).Τα συμπεράσματα μας για τα φετινά VMA? .. πολύ Kitsch, καμία αίσθηση του humor, έλλειψη καλλιτεχνικής και αισθητικής κουλτούρας.

    mtvvv Adele-2015-press-Alasdair-McLellan-XL-billboard-650-2

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/vma-allios-machi-ton-booties-beyonce-kardashian-minaj-pia-kerdise-diafora-glouton-picsvideos/69824

    http://www.mononews.gr/ekplixi-sta-vma-o-drake-exomologithike-epi-skinis-ton-erota-tou-sti-rihanna/69957



    ΣΧΟΛΙΑ