• LIFE&STYLE

    Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην ορκωμοσία: Οι κλασικές και οι τολμηρές επιλογές

    • NewsRoom
    βουλη

    Όλγα Κεφαλογιάννη, Δόμνα Μιχαηλίδου και Νόνη Δούνια


    Λίγο πριν από τις 11.20 το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η ορκωμοσία των 300 βουλευτών, που εκλέχτηκαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η τελετή αγιασμού της Βουλής από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο διήρκεσε συνολικά 14 λεπτά, με τον Αρχιεπίσκοπο να εύχεται, στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, «Καλή δύναμη σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά».

    Οι νέοι βουλευτές άρχισαν να καταφτάνουν στην Βουλή για την ορκωμοσία από τις 10 το πρωί, συνοδευόμενοι από τις οικογένειες και τους φίλους τους.

    Υπενθυμίζεται ότι η νέα Βουλή είναι εξακομματική, καθώς δεν υπάρχουν πια οι ΚΟ Ποταμιού, Ένωσης Κεντρώων, Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής. Μπήκαν στην Βουλή η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25. Στον νέο συσχετισμό δυνάμεων, η Νέα Δημοκρατία διαθέτει 158 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 86, το ΚΙΝΑΛ 22, το ΚΚΕ 15, η Ελληνική Λύση 10 και το ΜεΡΑ25 9.

    Στην κεφαλή των υπουργικών εδράνων κάθισε ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και δίπλα του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

    Στην πρώτη σειρά των εδράνων της ΝΔ κάθισε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενη, ενώ αντάλλαξε θερμούς εναγκαλισμούς με βουλευτές του κόμματος, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να βγάλει και μια φωτογραφία με την Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ.

    Στη διάρκεια των αφίξεων τα φώτα τράβηξε πάνω του ο νεοεκλεγείς βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που συνοδευόταν από την σύζυγό του, Ελένη Καρβέλα, με την οποία παντρεύτηκαν στις 6 Ιουλίου, μία ημέρα πριν από τις εκλογές.

    Η Ελένη Καρβέλα επέλεξε ένα λευκό φόρεμα, ενώ δε σταμάτησε να χαμογελάει δίπλα στον σύζυγό της, ο οποίος για την ορκωμοσία επέλεξε ένα κλασικό μπλε σκούρο κοστούμι, που συνδύασε με γαλάζια γραβάτα.

    Η άφιξη του νεοεκλεγέντα Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τη σύζυγό του, Ελένη Καρβέλα.
    Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η άφιξη της νέας βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλίας Χρηστίδου, η οποία κατέφθασε στη Βουλή πάνω σε μηχανή.
    Η άφιξη της Ραλλίας Χρηστίδου πάνω σε μηχανή
    Σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα, οι νέοι βουλευτές έκανα στυλιστικές επιλογές, άλλοτε πιο τολμηρές και άλλοτε πιο συντηρητικές.

    Η γραβάτα κυριάρχησε σήμερα στα βουλευτικά έδρανα, ακόμη και σε αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολλές από τις κυρίες ξεχώρισαν με τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Πρωταγωνιστικά χρώματα της σημερινής ημέρας, όπως και στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, ήταν το άσπρο και το μαύρο, κλασσικές και σταθερά αγαπημένες επιλογές των βουλευτών.

    Χαρακτηριστικά παραδείγματα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και Ραλλία Χρηστίδου, οι οποίες επέλεξαν το απόλυτο λευκό στα σύνολά τους για τη σημερινή τους εμφάνιση στη Βουλή, ενώ η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αλλά και η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ κινήθηκαν στους τόνους του λευκού και του μαύρου, σε συνδυασμό.

    Κατερίνα Νοτοπούλου και Ραλλία Χρηστίδου
    Νίκη Κεραμέως και Λιάνα Κανέλλη

    Στην άλλη όχθη, η Έλενα Ράπτη και η Νάντια Γιαννακοπούλου επέλεξαν το απόλυτο μαύρο για την εμφάνισή τους στη Βουλή σήμερα.

    Νάντια Γιαννακοπούλου

    Την ίδια επιλογή έκανε και η Δανάη Στράτου, σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, που τον συνόδευε σήμερα στη Βουλή για τη διαδικασία της ορκωμοσίας.

    H είσοδος του Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου στη Βουλή

    Τους τόνους του μπλε επέλεξαν οι Έφη Αχτσιόγλου και Άννα Ευθυμίου, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις.

    Έφη Αχτσιόγλου
    Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη, τράβηξε τα βλέμματα, καθώς βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της

    Στις πολύ ξεχωριστές εμφανίσεις της σημερινής ημέρας ανήκει αυτή της Όλγας Κεφαλογιάννη, που επέλεξε ένα ανοιχτό ροζ σατέν φόρεμα σε στενή γραμμή, αλλά και της Νόνης Δούνια, που φόρεσε ένα μωβ ταγέρ, το οποίο συνδύασε με κίτρινες γόβες και τσάντα.

    Όλγα Κεφαλογιάννη
    Η άφιξη της νεοεκλεγείσας στη Βουλή, με τη ΝΔ, Νόνης Δούνια

    Τέλος, τα βλέμματα τράβηξε και η πάντοτε χαμογελαστή υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενη, κατά την άφιξή της στη Βουλή, έχοντας επιλέξει μια πιο καθημερινή εμφάνιση, στα χρώματα του λευκού και του μπλε.

    Δόμνα Μιχαηλίδου



    ΣΧΟΛΙΑ